• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maková buchta
Napište svůj komentář k receptu

Maková buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maková buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      hrnek cukr
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek mák
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      hrnek mléko

Postup přípravy receptu

1
Smícháme polohrubou mouku s cukrem a přidáme prášek do pečiva. Zamícháme a přidáme vejce olej a mléko. Když vše zamícháme přidáme mák. Vše promíchané nalijeme na potřený plech.
2
Dáme do trouby na 180 °C. Pečeme 20-30 minut.Upečené potřeme marmeládou a posypeme kokosem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková hrnková buchta

Maková hrnková buchta

Vláčná maková buchta / bábovka s povidly

Vláčná maková buchta / bábovka s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 19. 10. 2008 15:34

    Pekla jsem už minulý týden, všem nám moc chutnala. Rychle udělaná a chuťově vynikající. Buchtu jsem potřela citrónovou polevou. Příště zkusím potřít marmeládou a posypat kokosem.

  • Vava - | 12. 10. 2008 18:31

    Adélo A, pokud jste neslyšela o drobence na těstě, zkuste Koláč jako od babičky . Je vynikající.

  • Jana Pátková | 12. 10. 2008 15:06

    Jak se něco "mele" kolem receptu, tak to jdu vyzkoušet. A koláč je hotový,namazaný,posypaný a voní. Dávám 1 a příště zase vyzkouším ten Terezky s nějakou změnou.Nevěřila jsem, že z nemletého maku jde upéci, ale vidím, že jde.Je dobrý a jednoduchý na prácičku, což mám velice ráda. Nechám si chutnat, zdravím .

  • Jana Remková | 12. 10. 2008 13:29

    Oldo,najděte si toprecepty a najděte si Rychlý koláč-makový,myslím,že tak nějak a mrkněte se a je to,ne?Taky vás tam moc rády uvidíme!!Můžete psát i nezaregistrovaný,ale pak nemůžete známkovat a já si tedy nedám od vás jedničky ujít! Zdravím!jana

  • Tereza J. | 12. 10. 2008 12:59

    Ten môj koláč je trocha podobný :Makový koláč 1 hrnček ( 2 dl ) cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček vlažnej vody ( alebo mlieka ), 2 vajcia, ½ hrnčeka oleja, 1 prášok do pečiva, 1 hrnček nepomletého makuŽĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou, postupne prilejeme olej, potom pridáme múku s práškom a mak. Vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme. Vrch koláča polejeme citrónovou polevou alebo len pocukrujeme. Pozn. : Namiesto maku môžeme použiť kokos, orechy alebo sekané kandizované ovocie.

  • Tereza J. | 12. 10. 2008 12:57

    Nebohjte sa nemletého maku, tiež mám recept na jeden koláč, kam ide nemletý mak a je to dobré :)))

  • Oldřich Gargulák | 12. 10. 2008 11:39

    Asi jsem byl pomýlený tím těstem co se NALIJE na plech...Co se týká drobenky, lépe než desetkrát slyšet je jednou vidět :-) zkuste třeba u pekaře...

  • adéla A. | 12. 10. 2008 11:07

    Pane Garguláku, tak snad logicky dáte nejdříve těsto, na to kupky máku a to celé zasypat drobenkou. Ještě jsem neslyšela o buchtě, kam by se drobenka sypala na samotné těsto.

  • Oldřich Gargulák | 11. 10. 2008 23:11

    Taky mě ten nemletý překvapuje,ale věřím. Teď neslovíčkařím,ale:1) ...dávat kupky toho máku na to těsto (jako na to těsto z rec.) + dobenka, nebo 2)...dávat kupky toho máku, na to těsto a na to drobenku...Drobenku dělám z hladké,nebo plohrubé+ml.cukr.Co udělá ten písek? Je to chrumkavé,či čo. Drží to v hrudkách nebo to chce více másla...Já někdy drobenku nechám ztuhnout v lednici a pak ji strouhám přímo na plech.

  • Jana Remková | 11. 10. 2008 22:32

    a ještě,zkuste 1 hrnek máku podusit s jedním hrnkem mléka,van.cukrem a 2 lžícemi cukru asi 5 minut a pak jen dávat kupky toho máku na to těsto a na to drobenku a výsledek je suprovní.Jo a tu drobenku z pískového cukru!!

  • Jana Remková | 11. 10. 2008 22:29

    určitě nemletého,už jsem něco podobného dělala a bylo to super.

  • Marta Horakova | 11. 10. 2008 18:33

    Fakt *nemletého*nebo je tam chyba a má tam být *namletého*?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mák Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Francouzské toasty sladké

Francouzské toasty sladké

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Šunkovo-sýrové karbanátky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

52
Houbový guláš
Houbový guláš
49
Dýňová tortila
Dýňová tortila
39
Máslové řízky
Máslové řízky
36
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
26
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Maková buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact