Pekla jsem už minulý týden, všem nám moc chutnala. Rychle udělaná a chuťově vynikající. Buchtu jsem potřela citrónovou polevou. Příště zkusím potřít marmeládou a posypat kokosem.
Adélo A, pokud jste neslyšela o drobence na těstě, zkuste Koláč jako od babičky . Je vynikající.
Jak se něco "mele" kolem receptu, tak to jdu vyzkoušet. A koláč je hotový,namazaný,posypaný a voní. Dávám 1 a příště zase vyzkouším ten Terezky s nějakou změnou.Nevěřila jsem, že z nemletého maku jde upéci, ale vidím, že jde.Je dobrý a jednoduchý na prácičku, což mám velice ráda. Nechám si chutnat, zdravím .
Oldo,najděte si toprecepty a najděte si Rychlý koláč-makový,myslím,že tak nějak a mrkněte se a je to,ne?Taky vás tam moc rády uvidíme!!Můžete psát i nezaregistrovaný,ale pak nemůžete známkovat a já si tedy nedám od vás jedničky ujít! Zdravím!jana
Ten môj koláč je trocha podobný :Makový koláč 1 hrnček ( 2 dl ) cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček vlažnej vody ( alebo mlieka ), 2 vajcia, ½ hrnčeka oleja, 1 prášok do pečiva, 1 hrnček nepomletého makuŽĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou, postupne prilejeme olej, potom pridáme múku s práškom a mak. Vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme. Vrch koláča polejeme citrónovou polevou alebo len pocukrujeme. Pozn. : Namiesto maku môžeme použiť kokos, orechy alebo sekané kandizované ovocie.
Nebohjte sa nemletého maku, tiež mám recept na jeden koláč, kam ide nemletý mak a je to dobré :)))
Asi jsem byl pomýlený tím těstem co se NALIJE na plech...Co se týká drobenky, lépe než desetkrát slyšet je jednou vidět :-) zkuste třeba u pekaře...
Pane Garguláku, tak snad logicky dáte nejdříve těsto, na to kupky máku a to celé zasypat drobenkou. Ještě jsem neslyšela o buchtě, kam by se drobenka sypala na samotné těsto.
Taky mě ten nemletý překvapuje,ale věřím. Teď neslovíčkařím,ale:1) ...dávat kupky toho máku na to těsto (jako na to těsto z rec.) + dobenka, nebo 2)...dávat kupky toho máku, na to těsto a na to drobenku...Drobenku dělám z hladké,nebo plohrubé+ml.cukr.Co udělá ten písek? Je to chrumkavé,či čo. Drží to v hrudkách nebo to chce více másla...Já někdy drobenku nechám ztuhnout v lednici a pak ji strouhám přímo na plech.
a ještě,zkuste 1 hrnek máku podusit s jedním hrnkem mléka,van.cukrem a 2 lžícemi cukru asi 5 minut a pak jen dávat kupky toho máku na to těsto a na to drobenku a výsledek je suprovní.Jo a tu drobenku z pískového cukru!!
určitě nemletého,už jsem něco podobného dělala a bylo to super.
Fakt *nemletého*nebo je tam chyba a má tam být *namletého*?