• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maková buchta
Napište svůj komentář k receptu

Maková buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maková buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      hrnek cukr
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek mák
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      hrnek mléko

Postup přípravy receptu

1
Smícháme polohrubou mouku s cukrem a přidáme prášek do pečiva. Zamícháme a přidáme vejce olej a mléko. Když vše zamícháme přidáme mák. Vše promíchané nalijeme na potřený plech.
2
Dáme do trouby na 180 °C. Pečeme 20-30 minut.Upečené potřeme marmeládou a posypeme kokosem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková hrnková buchta

Maková hrnková buchta

Vláčná maková buchta / bábovka s povidly

Vláčná maková buchta / bábovka s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 19. 10. 2008 15:34

    Pekla jsem už minulý týden, všem nám moc chutnala. Rychle udělaná a chuťově vynikající. Buchtu jsem potřela citrónovou polevou. Příště zkusím potřít marmeládou a posypat kokosem.

  • Vava - | 12. 10. 2008 18:31

    Adélo A, pokud jste neslyšela o drobence na těstě, zkuste Koláč jako od babičky . Je vynikající.

  • Jana Pátková | 12. 10. 2008 15:06

    Jak se něco "mele" kolem receptu, tak to jdu vyzkoušet. A koláč je hotový,namazaný,posypaný a voní. Dávám 1 a příště zase vyzkouším ten Terezky s nějakou změnou.Nevěřila jsem, že z nemletého maku jde upéci, ale vidím, že jde.Je dobrý a jednoduchý na prácičku, což mám velice ráda. Nechám si chutnat, zdravím .

  • Jana Remková | 12. 10. 2008 13:29

    Oldo,najděte si toprecepty a najděte si Rychlý koláč-makový,myslím,že tak nějak a mrkněte se a je to,ne?Taky vás tam moc rády uvidíme!!Můžete psát i nezaregistrovaný,ale pak nemůžete známkovat a já si tedy nedám od vás jedničky ujít! Zdravím!jana

  • Tereza J. | 12. 10. 2008 12:59

    Ten môj koláč je trocha podobný :Makový koláč 1 hrnček ( 2 dl ) cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček vlažnej vody ( alebo mlieka ), 2 vajcia, ½ hrnčeka oleja, 1 prášok do pečiva, 1 hrnček nepomletého makuŽĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou, postupne prilejeme olej, potom pridáme múku s práškom a mak. Vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme. Vrch koláča polejeme citrónovou polevou alebo len pocukrujeme. Pozn. : Namiesto maku môžeme použiť kokos, orechy alebo sekané kandizované ovocie.

  • Tereza J. | 12. 10. 2008 12:57

    Nebohjte sa nemletého maku, tiež mám recept na jeden koláč, kam ide nemletý mak a je to dobré :)))

  • Oldřich Gargulák | 12. 10. 2008 11:39

    Asi jsem byl pomýlený tím těstem co se NALIJE na plech...Co se týká drobenky, lépe než desetkrát slyšet je jednou vidět :-) zkuste třeba u pekaře...

  • adéla A. | 12. 10. 2008 11:07

    Pane Garguláku, tak snad logicky dáte nejdříve těsto, na to kupky máku a to celé zasypat drobenkou. Ještě jsem neslyšela o buchtě, kam by se drobenka sypala na samotné těsto.

  • Oldřich Gargulák | 11. 10. 2008 23:11

    Taky mě ten nemletý překvapuje,ale věřím. Teď neslovíčkařím,ale:1) ...dávat kupky toho máku na to těsto (jako na to těsto z rec.) + dobenka, nebo 2)...dávat kupky toho máku, na to těsto a na to drobenku...Drobenku dělám z hladké,nebo plohrubé+ml.cukr.Co udělá ten písek? Je to chrumkavé,či čo. Drží to v hrudkách nebo to chce více másla...Já někdy drobenku nechám ztuhnout v lednici a pak ji strouhám přímo na plech.

  • Jana Remková | 11. 10. 2008 22:32

    a ještě,zkuste 1 hrnek máku podusit s jedním hrnkem mléka,van.cukrem a 2 lžícemi cukru asi 5 minut a pak jen dávat kupky toho máku na to těsto a na to drobenku a výsledek je suprovní.Jo a tu drobenku z pískového cukru!!

  • Jana Remková | 11. 10. 2008 22:29

    určitě nemletého,už jsem něco podobného dělala a bylo to super.

  • Marta Horakova | 11. 10. 2008 18:33

    Fakt *nemletého*nebo je tam chyba a má tam být *namletého*?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mák Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Smažená plněná vejce

Smažená plněná vejce

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Vegetariánská rýže

Vegetariánská rýže

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

61
Havajská řepa
Havajská řepa
25
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
20
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Toskánská polévka
Toskánská polévka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Maková buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact