• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maková buchta
Napište svůj komentář k receptu

Maková buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maková buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      hrnek cukr
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek mák
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      hrnek mléko

Postup přípravy receptu

1
Smícháme polohrubou mouku s cukrem a přidáme prášek do pečiva. Zamícháme a přidáme vejce olej a mléko. Když vše zamícháme přidáme mák. Vše promíchané nalijeme na potřený plech.
2
Dáme do trouby na 180 °C. Pečeme 20-30 minut.Upečené potřeme marmeládou a posypeme kokosem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková hrnková buchta

Maková hrnková buchta

Vláčná maková buchta / bábovka s povidly

Vláčná maková buchta / bábovka s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 19. 10. 2008 15:34

    Pekla jsem už minulý týden, všem nám moc chutnala. Rychle udělaná a chuťově vynikající. Buchtu jsem potřela citrónovou polevou. Příště zkusím potřít marmeládou a posypat kokosem.

  • Vava - | 12. 10. 2008 18:31

    Adélo A, pokud jste neslyšela o drobence na těstě, zkuste Koláč jako od babičky . Je vynikající.

  • Jana Pátková | 12. 10. 2008 15:06

    Jak se něco "mele" kolem receptu, tak to jdu vyzkoušet. A koláč je hotový,namazaný,posypaný a voní. Dávám 1 a příště zase vyzkouším ten Terezky s nějakou změnou.Nevěřila jsem, že z nemletého maku jde upéci, ale vidím, že jde.Je dobrý a jednoduchý na prácičku, což mám velice ráda. Nechám si chutnat, zdravím .

  • Jana Remková | 12. 10. 2008 13:29

    Oldo,najděte si toprecepty a najděte si Rychlý koláč-makový,myslím,že tak nějak a mrkněte se a je to,ne?Taky vás tam moc rády uvidíme!!Můžete psát i nezaregistrovaný,ale pak nemůžete známkovat a já si tedy nedám od vás jedničky ujít! Zdravím!jana

  • Tereza J. | 12. 10. 2008 12:59

    Ten môj koláč je trocha podobný :Makový koláč 1 hrnček ( 2 dl ) cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček vlažnej vody ( alebo mlieka ), 2 vajcia, ½ hrnčeka oleja, 1 prášok do pečiva, 1 hrnček nepomletého makuŽĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou, postupne prilejeme olej, potom pridáme múku s práškom a mak. Vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme. Vrch koláča polejeme citrónovou polevou alebo len pocukrujeme. Pozn. : Namiesto maku môžeme použiť kokos, orechy alebo sekané kandizované ovocie.

  • Tereza J. | 12. 10. 2008 12:57

    Nebohjte sa nemletého maku, tiež mám recept na jeden koláč, kam ide nemletý mak a je to dobré :)))

  • Oldřich Gargulák | 12. 10. 2008 11:39

    Asi jsem byl pomýlený tím těstem co se NALIJE na plech...Co se týká drobenky, lépe než desetkrát slyšet je jednou vidět :-) zkuste třeba u pekaře...

  • adéla A. | 12. 10. 2008 11:07

    Pane Garguláku, tak snad logicky dáte nejdříve těsto, na to kupky máku a to celé zasypat drobenkou. Ještě jsem neslyšela o buchtě, kam by se drobenka sypala na samotné těsto.

  • Oldřich Gargulák | 11. 10. 2008 23:11

    Taky mě ten nemletý překvapuje,ale věřím. Teď neslovíčkařím,ale:1) ...dávat kupky toho máku na to těsto (jako na to těsto z rec.) + dobenka, nebo 2)...dávat kupky toho máku, na to těsto a na to drobenku...Drobenku dělám z hladké,nebo plohrubé+ml.cukr.Co udělá ten písek? Je to chrumkavé,či čo. Drží to v hrudkách nebo to chce více másla...Já někdy drobenku nechám ztuhnout v lednici a pak ji strouhám přímo na plech.

  • Jana Remková | 11. 10. 2008 22:32

    a ještě,zkuste 1 hrnek máku podusit s jedním hrnkem mléka,van.cukrem a 2 lžícemi cukru asi 5 minut a pak jen dávat kupky toho máku na to těsto a na to drobenku a výsledek je suprovní.Jo a tu drobenku z pískového cukru!!

  • Jana Remková | 11. 10. 2008 22:29

    určitě nemletého,už jsem něco podobného dělala a bylo to super.

  • Marta Horakova | 11. 10. 2008 18:33

    Fakt *nemletého*nebo je tam chyba a má tam být *namletého*?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mák Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Ovocný koláč se žmolenkou

Ovocný koláč se žmolenkou

Bageta se sýry - zapečená

Bageta se sýry - zapečená

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

120
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
119
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
65
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
56
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
45
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jitka Smutná truchlí: Stesk po slavném bratrovi!

Jitka Smutná truchlí: Stesk po slavném bratrovi!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Maková buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact