• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Maková bábovka

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 4
      ks vejce
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • 1
      sklenice mléko Vlažné
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 170
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 100
      g mák mletý
    • 170
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Žloutky třeme s cukrem, přidáme olej a třeme asi 1/2 hodiny (až tak dlouho to nedělám, ale je to tak v receptu). V jiné míse smícháme mák s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva.

RADA: Jak na třenou bábovku, která vydrží 14 dní vláčná

2
Střídavě přidáváme do utřených žloutků sypké ingredience a mléko.
3
Naposledy vmícháme opatrně tuhý sníh. Peču při 150 °C asi 3/4 hod. Bábovka je jemná a nadýchaná a buhužel pro mne i velmi jedlá.

RADA: Jak vyšlehat tuhý sníh

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruška;-) | 21. 11. 2013 15:52

    Davide,je mi líto že se bábovka nepovedla:-(Samozřejmě se to může stát každému i zkušené kuchařce;-)Tak nezavrhuj dobrou klasiku a zkus třeba jiný recept nebo si nech od někoho poradit.Ale moc ti jako chlapovi který si vaří a peče sám fandím;-)

  • Ivona | 19. 10. 2013 16:04

    Jejda, Davide, to je mi líto, že se to pečení nepovedlo. Já na tenhle recept narazila náhodou a bábovka je opravdu výborná, naše děti vždycky skáčou metr dvacet, když ji upeču. Je pravda, že se mléko vytratilo, ale na všechna třená těsta je stejný postup: žloutky a cukrem - dlouho třít, pak olej, pak střídavě mouku ( smíchanou s mákem a s práškem do pečiva) a mléko. Vždycky platí, hustší těsto ředit mlékem, nikdy mouku do mléka, nadělaly by s vám žmolky. Nakonec opatrně vmíchat ušlehaný sníh a nalít do vymazané a vysypané formy. Tak jí dejte ještě šanci!

  • jan | 4. 8. 2013 14:38

    čauky davide, docela to chápu. vzpomínám si, jak mi dělalo vaření problémy. buď jsem to dělal jen tak - a špatně to dopadlo, nebo přesně podle receptu - a spatně to dopadlo. nakonec jsem vždycky zavolal segre, a buď jí přečet recept, nebo pokecal jak na to a lepšilo se to. já byh ti poradil, aby si zatukal na vedlejší dveře u sousedů a bez jakéhokoliv vztahu se zeptal, zda by ti neřekli něco k tomu receptu. nebo možná nějaký lidi , když třeba čekáš v čekárně apod. já vztahy taky nemusím , a tak když mi někdo neodpoví, tak je to fuk, ale většinou je to paráda.

  • David | 29. 4. 2013 20:56

    Dobrý den,jsem rád,že to všem chutnalo, já sem zbytečně vyplítval popsané ingredience které nejsou levné. Vůbec jsem totiš nepochopil kolik je jedna sklenička, já sám doma mám skleniček růných velikostí spoustu a málem jsem se zbláznil než sem nějakou zvolil. Pak jsem se musel zastavit u postupu kdy jsem po rozetření žloutků a cukru tedy vmíchal co jsem měl a pak jsem zase naposledy vmíchával tuhý sníh, nepochopil jsem do čeho když jsem měl ke sněhu už přisipanou mouku z mákem a další jak je popsáno. Samozřejmě, že my bylo jasny, že není něco v pořádku s tím mlékem na které se zapomělo. Nakonec po dvou hodinách pečení něčeho nenadýchanyho ale jakštakš vypadajícího jsem tedy zakrojil a zjistil jsem,že pod kůrkou je pořád bláto. Já jsem mladej kluk kterej žije sám, rodiče mám daleko a mezilidsky vztahy jsem nějak nepochopil, takže jsem odkázanej si vařit sám. Hodně rád bych si dal taky někdy něco dobrého nějakou buchtu s čajem u televize, ale pokud místo dobré rady si někdo rád dělá z lidí legraci tak například pro mě kdy mám kupovat suroviny jen z jedné výplaty to znamená, že si každého vajíčka vážim, je takoví špatný recept docela problém a to mám ještě skažený večer. Tak moc děkuji za radu jak upéct makovou bábovku.

  • já | 20. 4. 2013 11:48

    teď jdu dělat a jsem na to zvědavá 8-)

  • Ivana S. | 18. 9. 2012 12:16

    Mléko podle potřeby, spolu s mákem a moukou.

  • Ledye | 11. 9. 2012 16:11

    *** Bábovka je výborná, jen se po ní zaprášilo, moc děkuji za recept. *** :-[ :-*

  • Terulé | 19. 5. 2012 11:37

    Ahojky, můžu se zeptat, kdy se přidává to mléko? To nějak nechápu.

  • Hanka | 15. 4. 2011 18:24

    Výborná!!! 8-)

  • Lucka | 8. 4. 2011 21:47

    Výbornej recept...byla vynikající:))

  • ewuska | 20. 11. 2010 16:30

    děkuji za recept Bábovka je opravdu skvělá všem chutnala <3

  • Eva | 21. 11. 2006 20:28

    Ten rum a marmeláda do toho je vynikající.Všem co ochutnali jsem musela dát recept.

  • Ivana Samcová | 18. 11. 2006 11:32

    Mám radost, že měla úspěch a chutnala. Ivana

  • Eva P. | 17. 11. 2006 15:47

    Zrejme moc dobra, protoze rychle zmizela a ja nemela moc prilezitost ji vychutnat.:)

  • Petra | 8. 11. 2006 22:56

    Vyzkoušela jsem a měla velký úspěch. Budu péct určitě znovu.

  • Anonym | 10. 4. 2006 18:55

    Má to být necelého 1/4 litru. Omlouvám se, vypadlo mi to.

  • Ivana Samcová | 10. 4. 2006 17:08

    Zapomněla jsem připsat, někdy do maku přidám i trochu rybízové nebo jahodové marmelády šmrnclé malinko rumem. Jo makové buchty, přesně jak říkáte, to je naše...

  • marie krejzarova | 10. 4. 2006 16:46

    Nějak nerozumím tomu:sklenička- necelého 1/4

  • Jana z VM | 10. 4. 2006 09:31

    Moc se mi líbí, makové buchty, to je naše. :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mák mletý Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Nedělní jablečný koláč

Nedělní jablečný koláč

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

52
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
34
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
33
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
30
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…
23
Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky
Jednoduché bramborovo…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Makaróny s rajčatovou zálivkou
Makaróny s rajčatovou zálivkou
Makarony se sýrem
Makarony se sýrem
Makarony zapečené se sýrem a rajčaty
Makarony zapečené se sýrem a rajčaty
Maková bábovka - bez vajec
Maková bábovka - bez vajec
Maková bábovka hrníčková a rychlá
Maková bábovka hrníčková a rychlá
Maková bábovka s mandarinkami
Maková bábovka s mandarinkami
  • Recepty.cz
  • Maková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact