• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Maková bábovka

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 4
      ks vejce
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • 1
      sklenice mléko Vlažné
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 170
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 100
      g mák mletý
    • 170
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Žloutky třeme s cukrem, přidáme olej a třeme asi 1/2 hodiny (až tak dlouho to nedělám, ale je to tak v receptu). V jiné míse smícháme mák s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva.

RADA: Jak na třenou bábovku, která vydrží 14 dní vláčná

2
Střídavě přidáváme do utřených žloutků sypké ingredience a mléko.
3
Naposledy vmícháme opatrně tuhý sníh. Peču při 150 °C asi 3/4 hod. Bábovka je jemná a nadýchaná a buhužel pro mne i velmi jedlá.

RADA: Jak vyšlehat tuhý sníh

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruška;-) | 21. 11. 2013 15:52

    Davide,je mi líto že se bábovka nepovedla:-(Samozřejmě se to může stát každému i zkušené kuchařce;-)Tak nezavrhuj dobrou klasiku a zkus třeba jiný recept nebo si nech od někoho poradit.Ale moc ti jako chlapovi který si vaří a peče sám fandím;-)

  • Ivona | 19. 10. 2013 16:04

    Jejda, Davide, to je mi líto, že se to pečení nepovedlo. Já na tenhle recept narazila náhodou a bábovka je opravdu výborná, naše děti vždycky skáčou metr dvacet, když ji upeču. Je pravda, že se mléko vytratilo, ale na všechna třená těsta je stejný postup: žloutky a cukrem - dlouho třít, pak olej, pak střídavě mouku ( smíchanou s mákem a s práškem do pečiva) a mléko. Vždycky platí, hustší těsto ředit mlékem, nikdy mouku do mléka, nadělaly by s vám žmolky. Nakonec opatrně vmíchat ušlehaný sníh a nalít do vymazané a vysypané formy. Tak jí dejte ještě šanci!

  • jan | 4. 8. 2013 14:38

    čauky davide, docela to chápu. vzpomínám si, jak mi dělalo vaření problémy. buď jsem to dělal jen tak - a špatně to dopadlo, nebo přesně podle receptu - a spatně to dopadlo. nakonec jsem vždycky zavolal segre, a buď jí přečet recept, nebo pokecal jak na to a lepšilo se to. já byh ti poradil, aby si zatukal na vedlejší dveře u sousedů a bez jakéhokoliv vztahu se zeptal, zda by ti neřekli něco k tomu receptu. nebo možná nějaký lidi , když třeba čekáš v čekárně apod. já vztahy taky nemusím , a tak když mi někdo neodpoví, tak je to fuk, ale většinou je to paráda.

  • David | 29. 4. 2013 20:56

    Dobrý den,jsem rád,že to všem chutnalo, já sem zbytečně vyplítval popsané ingredience které nejsou levné. Vůbec jsem totiš nepochopil kolik je jedna sklenička, já sám doma mám skleniček růných velikostí spoustu a málem jsem se zbláznil než sem nějakou zvolil. Pak jsem se musel zastavit u postupu kdy jsem po rozetření žloutků a cukru tedy vmíchal co jsem měl a pak jsem zase naposledy vmíchával tuhý sníh, nepochopil jsem do čeho když jsem měl ke sněhu už přisipanou mouku z mákem a další jak je popsáno. Samozřejmě, že my bylo jasny, že není něco v pořádku s tím mlékem na které se zapomělo. Nakonec po dvou hodinách pečení něčeho nenadýchanyho ale jakštakš vypadajícího jsem tedy zakrojil a zjistil jsem,že pod kůrkou je pořád bláto. Já jsem mladej kluk kterej žije sám, rodiče mám daleko a mezilidsky vztahy jsem nějak nepochopil, takže jsem odkázanej si vařit sám. Hodně rád bych si dal taky někdy něco dobrého nějakou buchtu s čajem u televize, ale pokud místo dobré rady si někdo rád dělá z lidí legraci tak například pro mě kdy mám kupovat suroviny jen z jedné výplaty to znamená, že si každého vajíčka vážim, je takoví špatný recept docela problém a to mám ještě skažený večer. Tak moc děkuji za radu jak upéct makovou bábovku.

  • já | 20. 4. 2013 11:48

    teď jdu dělat a jsem na to zvědavá 8-)

  • Ivana S. | 18. 9. 2012 12:16

    Mléko podle potřeby, spolu s mákem a moukou.

  • Ledye | 11. 9. 2012 16:11

    *** Bábovka je výborná, jen se po ní zaprášilo, moc děkuji za recept. *** :-[ :-*

  • Terulé | 19. 5. 2012 11:37

    Ahojky, můžu se zeptat, kdy se přidává to mléko? To nějak nechápu.

  • Hanka | 15. 4. 2011 18:24

    Výborná!!! 8-)

  • Lucka | 8. 4. 2011 21:47

    Výbornej recept...byla vynikající:))

  • ewuska | 20. 11. 2010 16:30

    děkuji za recept Bábovka je opravdu skvělá všem chutnala <3

  • Eva | 21. 11. 2006 20:28

    Ten rum a marmeláda do toho je vynikající.Všem co ochutnali jsem musela dát recept.

  • Ivana Samcová | 18. 11. 2006 11:32

    Mám radost, že měla úspěch a chutnala. Ivana

  • Eva P. | 17. 11. 2006 15:47

    Zrejme moc dobra, protoze rychle zmizela a ja nemela moc prilezitost ji vychutnat.:)

  • Petra | 8. 11. 2006 22:56

    Vyzkoušela jsem a měla velký úspěch. Budu péct určitě znovu.

  • Anonym | 10. 4. 2006 18:55

    Má to být necelého 1/4 litru. Omlouvám se, vypadlo mi to.

  • Ivana Samcová | 10. 4. 2006 17:08

    Zapomněla jsem připsat, někdy do maku přidám i trochu rybízové nebo jahodové marmelády šmrnclé malinko rumem. Jo makové buchty, přesně jak říkáte, to je naše...

  • marie krejzarova | 10. 4. 2006 16:46

    Nějak nerozumím tomu:sklenička- necelého 1/4

  • Jana z VM | 10. 4. 2006 09:31

    Moc se mi líbí, makové buchty, to je naše. :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mák mletý Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Zavařování hub

Zavařování hub

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

87
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
63
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
60
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
46
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Makaróny s rajčatovou zálivkou
Makaróny s rajčatovou zálivkou
Makarony se sýrem
Makarony se sýrem
Makarony zapečené se sýrem a rajčaty
Makarony zapečené se sýrem a rajčaty
Maková bábovka - bez vajec
Maková bábovka - bez vajec
Maková bábovka hrníčková a rychlá
Maková bábovka hrníčková a rychlá
Maková bábovka s mandarinkami
Maková bábovka s mandarinkami
  • Recepty.cz
  • Maková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact