Žloutky třeme s cukrem, přidáme olej a třeme asi 1/2 hodiny (až tak dlouho to nedělám, ale je to tak v receptu). V jiné míse smícháme mák s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Maruška;-)
|21. 11. 2013 15:52
Davide,je mi líto že se bábovka nepovedla:-(Samozřejmě se to může stát každému i zkušené kuchařce;-)Tak nezavrhuj dobrou klasiku a zkus třeba jiný recept nebo si nech od někoho poradit.Ale moc ti jako chlapovi který si vaří a peče sám fandím;-)
Ivona
|19. 10. 2013 16:04
Jejda, Davide, to je mi líto, že se to pečení nepovedlo. Já na tenhle recept narazila náhodou a bábovka je opravdu výborná, naše děti vždycky skáčou metr dvacet, když ji upeču. Je pravda, že se mléko vytratilo, ale na všechna třená těsta je stejný postup: žloutky a cukrem - dlouho třít, pak olej, pak střídavě mouku ( smíchanou s mákem a s práškem do pečiva) a mléko. Vždycky platí, hustší těsto ředit mlékem, nikdy mouku do mléka, nadělaly by s vám žmolky. Nakonec opatrně vmíchat ušlehaný sníh a nalít do vymazané a vysypané formy. Tak jí dejte ještě šanci!
jan
|4. 8. 2013 14:38
čauky davide,
docela to chápu. vzpomínám si, jak mi dělalo vaření problémy. buď jsem to dělal jen tak - a špatně to dopadlo, nebo přesně podle receptu - a spatně to dopadlo. nakonec jsem vždycky zavolal segre, a buď jí přečet recept, nebo pokecal jak na to a lepšilo se to. já byh ti poradil, aby si zatukal na vedlejší dveře u sousedů a bez jakéhokoliv vztahu se zeptal, zda by ti neřekli něco k tomu receptu. nebo možná nějaký lidi , když třeba čekáš v čekárně apod. já vztahy taky nemusím , a tak když mi někdo neodpoví, tak je to fuk, ale většinou je to paráda.
David
|29. 4. 2013 20:56
Dobrý den,jsem rád,že to všem chutnalo, já sem zbytečně vyplítval popsané ingredience které nejsou levné. Vůbec jsem totiš nepochopil kolik je jedna sklenička, já sám doma mám skleniček růných velikostí spoustu a málem jsem se zbláznil než sem nějakou zvolil. Pak jsem se musel zastavit u postupu kdy jsem po rozetření žloutků a cukru tedy vmíchal co jsem měl a pak jsem zase naposledy vmíchával tuhý sníh, nepochopil jsem do čeho když jsem měl ke sněhu už přisipanou mouku z mákem a další jak je popsáno. Samozřejmě, že my bylo jasny, že není něco v pořádku s tím mlékem na které se zapomělo. Nakonec po dvou hodinách pečení něčeho nenadýchanyho ale jakštakš vypadajícího jsem tedy zakrojil a zjistil jsem,že pod kůrkou je pořád bláto. Já jsem mladej kluk kterej žije sám, rodiče mám daleko a mezilidsky vztahy jsem nějak nepochopil, takže jsem odkázanej si vařit sám. Hodně rád bych si dal taky někdy něco dobrého nějakou buchtu s čajem u televize, ale pokud místo dobré rady si někdo rád dělá z lidí legraci tak například pro mě kdy mám kupovat suroviny jen z jedné výplaty to znamená, že si každého vajíčka vážim, je takoví špatný recept docela problém a to mám ještě skažený večer. Tak moc děkuji za radu jak upéct makovou bábovku.
*** Bábovka je výborná, jen se po ní zaprášilo, moc děkuji za recept. *** :-[ :-*
Terulé
|19. 5. 2012 11:37
Ahojky, můžu se zeptat, kdy se přidává to mléko? To nějak nechápu.
Hanka
|15. 4. 2011 18:24
Výborná!!! 8-)
Lucka
|8. 4. 2011 21:47
Výbornej recept...byla vynikající)
ewuska
|20. 11. 2010 16:30
děkuji za recept Bábovka je opravdu skvělá všem chutnala <3
Eva
|21. 11. 2006 20:28
Ten rum a marmeláda do toho je vynikající.Všem co ochutnali jsem musela dát recept.
Ivana Samcová
|18. 11. 2006 11:32
Mám radost, že měla úspěch a chutnala. Ivana
Eva P.
|17. 11. 2006 15:47
Zrejme moc dobra, protoze rychle zmizela a ja nemela moc prilezitost ji vychutnat.
Petra
|8. 11. 2006 22:56
Vyzkoušela jsem a měla velký úspěch. Budu péct určitě znovu.
Anonym
|10. 4. 2006 18:55
Má to být necelého 1/4 litru. Omlouvám se, vypadlo mi to.
Ivana Samcová
|10. 4. 2006 17:08
Zapomněla jsem připsat, někdy do maku přidám i trochu rybízové nebo jahodové marmelády šmrnclé malinko rumem. Jo makové buchty, přesně jak říkáte, to je naše...