Do mixéru dáme vejce (nebo žloutky nebo bílky), zalejeme převařeným a studeným nebo vlažným mlékem, přidáme všechny suroviny a do hladka umixujeme. Před koncem mixování přidáváme tenoučkým proudem olej.
2
Poznámka: majonéza z bílků je bílá, pokud chceme, aby byla žlutá, přidáme malou lžičku mrkvové šťávy. Do všech třech majonéz můžeme přidat při mixování půl kostky sýrokrému, nebo jemného tvarohu ve stejném množství.
3
Pokud chceme mít výrazně sýrovou chuť, dáme celou kostku sýrokrému. Tyto majonézy je možné podávat i teplé, zahřejeme je ve vodní lázni.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lujza
|11. 1. 2014 19:22
Uplně blbej recept, , postupovala jsem dle pokynu a majonéza vůbec nezhoustla, zůstala z toho jen rozmixovana hmota :-$
Laco B
|29. 12. 2007 08:26
Ja takto robím majonézu už pár rokov. Dávam celé uvarené vajce. Nehrozí žiadna salmonela a aj dlhšie vydrží. A chuťove je perfektná. Môžem len doporučiť.