Právě se u nás po vašem výborném koláčku zaprášilo a myslím si,že jsem ho nepekla naposledy,moc děkuji za typ.:-)
děkuji:o)))
Koláček je vynikající. Též jsem měla obavu z té majolky, výsledek pak stál za to a do hodiny se po něm zaprášilo:-))Dávám za 1.
Hospodyňko,mně vůbec nepřipadá trapné,když sem někdo vloží recept opsaný z časopisu pokud ho vyzkoušel a chce se o něj podělit s ostatními.Všichni přece nečteme stejné časopisy.Stačí to tam poznamenat a není problém.
Svoji replikou jsem nereagovala pouze na majolkové těsto.Pokud jsem se v některé své části názoru spletla, tak se v té části paní Englické omlouvám.Ale myslím si, že toto povídání již by nemělo patřit mezi recepty.
Musím se zastat paní Markéty: taky mi připadá trapné, když sem někdo vloží evidentně opsaný recept z časopisu nebo podobně, ale recepty Markety Englické vypadají přesně opačně, tj. autenticky, tj. je z nich JASNĚ poznat že už byly vařeny-pečeny, prostě zkoušeny!
Já si myslím, Jano, že nemáte pravdu. O vyzkoušenosti receptů svědčí Markétiny většinou fundované odpovědi. Hlavně, že ochotně a rychle odpoví na naše otázky...To, že není podrobněji napsaný postup je asi právě tím, že Markéta nás všechny bere jako stejně zkušené kuchty, které mají základní věci v malíku. Já z majolkového těsta občas peču, takže malou majolku rovnou beru jako krabičku nebo takový ten sáček.
Jani,recepty které tu dávám vařím a peču,bohužel si většinou nezapisuji přesné ingredience a tak některé střelím od oka-to snad není trestne...a to co tady píšete mě mrzí,nemám zapotřebí vkládat recepty které sama nevyzkouším... zato že zřejmně vařím častěji než vy:(můj koníček má vyučená profese!!! )a tím pádem mám vícero receptů,za to už nemůžu.Pěkný den
Můj postřeh: U receptů od paní Englické, která v poslední době na nás recepty chrlí jak o život, se vždy rozvine velká dotazovna.Jako: jak velké? kolik? na kolik?není v receptu překlep? není mi jasno a pod. Nabyla jsem z toho přesvědčení, že paní Englická nám předkládá recepty, které ne vždy sama uvařila či upekla a proto jsou v receptech nejasnosti. Já jsem v přesvědčení, že na tyto stránky posíláme recepty, které máme vyzkoušené, ochutnané. Že někomu náš recept nechutná nebo nevoní, může být. Máme přece každý jiné chutě. Ale jídlo jsem uvařil(a) já a ochutnali ho i moji blízcí a ohodnotili, a tak dobrý recept postupuji.
Di-já nevim v receptu bylo 2 majolky-ty ve skleničce se mi zdáli veliké tak jsem vzala ve vaničce,na gramy jsem nekoukala ale spětně když se na to podívám tak opravdu 250g je moc zítra to očíhnu v krámně a písnu...
Právě jsem se dívala do lednice Majolka Boneco ve vaničce má 100ml.
Já nevím, z čeho dělá tuto buchtu paní Englická, ale všechny vaničky s majonézou, které jsem kdy viděla, měly 100 g. Myslím, že 500 g majonézy na 300 g mouky by asi bylo příliš!
hmhm myslim že 250g...
U nás sa majolka vo vaničke nepredáva, môžete mi napísať koľko je to gramov?
ano,ano,koupila jsem 2 malé vaničky.Musím říct že jsem byla na pochybách,z výsledné chuti,nikdy jsem koláč z majolky nedělala,a chutově je opravdu vynikajcí.
Nejsem autor, ale na množstvý mouky bych řekla, že to budou vaničky.
Máte na mysli majolky malé ve sklenici nebo vaničky? Recept mě láká, ochutnala jsem někde majolkové koláčky (šátečky) a byly moc dobré, tak bych to ráda vyzkoušela.
Zase jedna dobrůtka, ukládám do oblíbených a hned o víkendu vyzkouším, zavařené hrušky máme doma.