• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Majolkový koláč s ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Majolkový koláč s ovocem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Majolkový koláč s ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 150
      g majonéza
    • 150
      g cukr krupice
    • 2,50
      dl mléko cca
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      balíček cukrářská želatina
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 100
      ml zakysaná smetana
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • vanilkový cukr
    • 200
      g ovoce : dle chuti:jahody, maliny,... cca

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme majolku s cukrem, pak střídavě přidáváme mouku a mléko. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme do vymyzané a vysypané koláčové formy. Povrch (kromě okrajů) zakryjeme kolečkem vystřiženým z pečícího papíru, na který položíme talířek a těsto upečeme dozlatova. Po upečení talířek sundáme a papír odstraníme. Vychladlý korpus potřeme náplní z ušlehané šlehačky se ztužovačem a vanilkovým cukrem, smíchaným se zakysanou smetanou a cukrem. Povrch poklademe jahodami a potřeme nebo opatrně polijeme želatinou připravenou dle návodu.
2
* Proces s papírem a talířkem můžeme vynechat, pokud se obejdeme bez esteticky pěkných okrajů a těsto klasicky vlijeme do formy a upečeme dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Kokosovo-kefírový koláč s ovocem

Kokosovo-kefírový koláč s ovocem

Koláč s bobulovým ovocem

Koláč s bobulovým ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šiplerová D. | 16. 6. 2011 19:04

    Právě jsem nakrájela rodince a chuťově je buchta skoro stejná jak ty korpusy co prodávají řetězce.S těstem se pěkně pracovalo,jen jsem nenašla velikost formy.Dala jsem nakonec dortovou 28 cm a byla akorát.Krém je výborný a na ostatním snad není co zkazit.Děkuji za recept,koláč je výborný,chutná všem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Děti Vegetariáni Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Cukrářská želatina Majonéza Mléko Moučkový cukr Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Zakysaná smetana Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Skvělá šunková pomazánka

Skvělá šunková pomazánka

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

20
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Vepřové na slanině s medvědím česnekem
Vepřové na slanině s…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Monika Bagárová (31): Výsměch kvůli vzpomínce na SuperStar!

Monika Bagárová (31): Výsměch kvůli vzpomínce na SuperStar!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Majolkové houstičky
Majolkové houstičky
Majolkové kuřecí plátky se slaninou a cibulí zapečené sýrem
Majolkové kuřecí plátky se slaninou a…
Majolkovo-ořechový dort (korpus)
Majolkovo-ořechový dort (korpus)
Majonéza
Majonéza
Majonéza bez vajec
Majonéza bez vajec
Majonéza burská
Majonéza burská
  • Recepty.cz
  • Majolkový koláč s ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact