V míse smícháme majolku s cukrem, pak střídavě přidáváme mouku a mléko. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme do vymyzané a vysypané koláčové formy. Povrch (kromě okrajů) zakryjeme kolečkem vystřiženým z pečícího papíru, na který položíme talířek a těsto upečeme dozlatova. Po upečení talířek sundáme a papír odstraníme. Vychladlý korpus potřeme náplní z ušlehané šlehačky se ztužovačem a vanilkovým cukrem, smíchaným se zakysanou smetanou a cukrem. Povrch poklademe jahodami a potřeme nebo opatrně polijeme želatinou připravenou dle návodu.
2
* Proces s papírem a talířkem můžeme vynechat, pokud se obejdeme bez esteticky pěkných okrajů a těsto klasicky vlijeme do formy a upečeme dozlatova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Šiplerová D.
|16. 6. 2011 19:04
Právě jsem nakrájela rodince a chuťově je buchta skoro stejná jak ty korpusy co prodávají řetězce.S těstem se pěkně pracovalo,jen jsem nenašla velikost formy.Dala jsem nakonec dortovou 28 cm a byla akorát.Krém je výborný a na ostatním snad není co zkazit.Děkuji za recept,koláč je výborný,chutná všem.