Díky za info. Já majolku vůbec nepoužívám, takže toto je pro mě trochu španělská vesnice :-) Doplnil jsem do receptu...
Dobrý den, doplnil jsem info z databáze staré verze webu. Bohužel těžko říci, kolik znamená malé balení majolky.
Kolik té majolky???
Upekla jsem a všem chutnaly; příště udělám posýpku z dvojité dávky. Koláčů z této dávky jsem měla 20 velkých.
V sobotu jsem pekla a byly výborné.Na náplň jsem použila 2 tvarohy,máme rádi hodně nádivky a nahoru jsem dala meruňkovou marmeládu.S těstem se pracovalo moc dobře a koláčky vydržely vláčné až do pondělí.Dávám 1***.A paní Maruško,s tou drobenkou máte pravdu,u nás na Opavsku a taky na Hlučínsku se dělá přesně tak,jak popisujete.
Mně zase dělá drobenku 9 letá dcera, jde jí to ohromně!Tak jí asi příště zadám aspoň trojnásobné množství, díky za dobrý nápad!
Vím,že někde je zvyk z ingrediencí udělat ne drobivou drobenku,ale spojit to do koule a z té se na koláče nahoru uždibuje a vytvaruje 4-5 jakoby půlměsíčků.Nevím,jak bych to lépe popsala.Dělají to,myslím v Hlučíně (okr.Opava),nebo někde v tom kraji.
Jaruško, drobenku do mrazáku je myslím výborný nápad, ale není mi jasné proč jí mám strouhat.A je mi divné, že by sypká drobenka tak ztuhla, aby se dala strouhat..i když je možné všechno...
To já zase, Hanko, když dělám drobenku, vždycky jí připravím víc a přebytek dám v pixle zmrazit. Nevím, proč ji Jarmila potom strouhá, ale já ji při příštím pečení prostě nasypu na těsto. Je to rychlé. Udělat pěknou žmolenku chvilku trvá a takhle ji mám hned po ruce a zmražená vydrží dlouho.
Tyto koláčky znám, peču je , ale nikdy nedávám drobenku do mrazáku, nevidím v tom důvod ani usnadnění práce...
co to je vlastně ta majolka,je to něco jako majonéza?nějak jsem to v obchodě nezaregistrovala.
Místo 80 gr. kvasnic, které jsou 2x- má být asi cukr?