• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Majolkové houstičky
Napište svůj komentář k receptu

Majolkové houstičky

autor: janatka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Majolkové houstičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sušené droždí
    • 100
      g majonéza

Postup přípravy receptu

1
Vše dáváme do pekárny na program těsto. Až je hotové, pleteme z něho housky. Pečeme na 170 °C 20 minut.
2
Jsou vynikající, děti je jí holé bez ničeho.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majolkové kuřecí plátky se slaninou a cibulí zapečené sýrem

Majolkové kuřecí plátky se slaninou a…

Domací houstičky

Domací houstičky

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Yveta | 5. 2. 2014 23:13

    Moc velké díky za tento recept :-) Housky jsou úúúžasné :-)

  • Žany | 17. 9. 2013 19:29

    Dakujem moc za tento úžasný recept, už ho robím po druhý krát a posunula som recept aj kamarátke a obe musíme skonštatovať ze su na 1**************, cesto je skvelé ozaj sa s ním pracuje perfektne, nie je čo vytknúť.....Majonézu si nekupujem ale robím domácu ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  • Míša | 4. 11. 2012 12:25

    Jsou opravdu skvělý, děkuji za super recept! ;-)

  • nama | 22. 1. 2012 19:45

    Tyhle housky jsem s obavou dělal ve čtvrtek večer. A musím řící, že jsou ÚŽASNÉ !!! Ještě v neděli jsme je s manželem jedli a jsou na 1 s hvězdičkou,ale musímm dát jen 1 ;)

  • gummy | 6. 7. 2011 11:04

    Jsou naprosto dokonalý, pro velký úspěcch dávám za 1.

  • janatka | 24. 11. 2010 09:20

    Určitě se dají naplnit slaninou,zelím nebo salámem a na ten závin proč ne!!??

  • zdenka supolova | 21. 1. 2010 17:16

    Z tohohle báječného těsta jsem dnes udělala závin ,plněný šunkou a plátkovým sýrem.A návštěva jen chválila.Ale asi je to jiný recept nebo ne?

  • Drahuš Majerová | 20. 1. 2010 11:12

    Paní Radko já dělám rohlíky tak že každý bochánek rozválím na ovál a ten stáčím od horního okraje dolů azároveň prsty roztahuji do šířky,při tom rolování,zkuste to určitě se Vám to povede.

  • Miriam Gregorová | 19. 1. 2010 19:07

    Dávám jedničku. Těstíčko je nádherné, krásně se s ním pracuje. Dávám 40dkg hladké 10dkg žitné. Sypu mákem, sezamem, jindy plním mákem, tvarohem.

  • Jarka O. | 12. 1. 2010 11:26

    Radko, můžu já? Rozválejte plát těsta, nakrájejte trojúhelníky a od širokého konce ke špičce stočte rohlík, zahněte do "podkovy" a je to ;-)

  • Radka Albrechtová | 12. 1. 2010 10:58

    Paní Majerová, mohla byste mi poradit jakým způsobem se dá stočit rohlík? Děkuji r.a.

  • Drahuš Majerová | 23. 9. 2009 10:55

    Tak jsem včera vyzkoušela toto těsto,nedělala jsem housky ale stočila jsem rohlíky a musím říct že to je úžasné.S těstem se moc dobře pracuje a pečivo vydrží krásně měkké i druhý den,potřela jsem pouze vodou a posypala hrubou solí a mákem a kmínem,akorát to do druhého dne na povrchu trochu zvlhne díky té soli,tak kdo to nemá rád tak nesolit a nebo snist první den,což vzhledem ke kvalitě nebude problém.Díky za dobrý recept.

  • Drahuš Majerová | 20. 9. 2009 11:50

    Prosím o radu,čím houstičky nebo rohlíky potřít před pečením,v receptu není uvedeno,jiné jsem potírala vejcem ,nebo jenom vodou,prosím poraďte.Děkuji

  • Iveta Janatová | 2. 9. 2009 12:36

    GITA Polešenská:zdravím, já potírám rozšlehaným vajíčkem .

  • Gita Polešenská | 30. 7. 2009 06:25

    Dobrý deň!Včera som robila z tohto cesta rožteky. Potrela som povrch olejom, aby mi tam držali semianka, avšak som bola prekvapená, že mi ráno odpadávali. Prosím o radu, čím potierate pečivo, aby sa táto situácia neopakovala. Inak bolo cesto fajn. Ďakujem.

  • Eliška R. | 21. 6. 2009 03:53

    Jen bych ráda upozornila, že pokud těsto špatně vykyne, je to většinou moukou. Ne množstvím kvasnic nebo vody. Raději investuji do mouky, která je o 1-2kč dražší na 1kg a mohu se držet receptu, než sedět u pekárny a přisypávat mouku, aby těsto vypadalo, jak má. Je třeba mouky vyzkoušet. Já určitě vyzkouším tento recept a budu se těšit :-)

  • H. Hospodyňka | 23. 2. 2009 10:04

    Jsou opravdu vynikající, potvrzuji, a hlavně housky zůstávají vláčné i druhý den. Dala jsem třetinu špaldové mouky. Sypu mákem a hrubou solí.

  • zdenka supolova | 12. 2. 2009 13:30

    Vynikající,nedostižné!Dělám je minimálně každou neděli,s těstem se skvěle pracuje,vůbec se nemusí podsypávat,je to za 5 minut na plechu.A majolka je dělá vláčné i druhý den(pokud si jednu schováte),u nás se sní na posezení.

  • Milada Nedorostová | 12. 2. 2009 09:30

    Teda řeknu vám - to teda byla bašta! Objevila jsem tento recept teprve včera a jako "žena činu" jsme hned vyzkoušela. Houstičky (a bagetky) se snědly hned k večeři, jen tak, bez ničeho a musím zadělávat zas. Schovala jsme si tajně jednu k snídani, moc jsem si pochutnala i druhý den. Děkuju, dávám 1 s * :-)

  • Zdeňka | 5. 5. 2008 11:26

    Taky jsem je pekla včera,těsto v pekárně nakynulo krásně,udělala jsem z této dávky 15 menších rohlíků,posypala hrubou solí a kmínem a nestačily ani pořádně vychládnout,zmizely bleskurychle.Dávám za 1*.

  • radoslava lojkásková | 5. 5. 2008 07:13

    Pekla jsem je včera-přesně podle návodu. Připadají mi nevykynuté, jako mírný "zákalec" a bez chuti. Zkusím je ještě jednou, ale droždí dám 3 lžičky a přidám trošlu soli.

  • helena sumarová | 1. 5. 2008 14:30

    Postup bez pekárny: udělat těsto, nechat vykynout a pak plést housky. Pletení možno z 1 kusu, ze 3 nebo rohlíky. Ty se dělají buď z placký, která se nakrájí na trojúhelníky, nebo z kuliček, které se rozválí na takový ovál a stočí. Dále ja možno dělat kuličky, prostředkem promáčknout - jako dalamánky,

  • Sylva Petrželková | 30. 4. 2008 11:00

    A jak postupovat bez pekárny? Ráda bych zkusila. Pletete ze 3 proužků pletýnku?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Vegetariáni Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Majonéza Mléko Sůl Sušené droždí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Banánový chlebíček s kokosem

Banánový chlebíček s kokosem

Bramborové knedlíky s vekou

Bramborové knedlíky s vekou

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

136
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
85
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Čertovský mls
Čertovský mls
50
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
29
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 17.–18. 5. 2025: Kdo najde odpověď na otázky a koho čeká příjemné překvapení?

Horoskop na víkend 17.–18. 5. 2025: Kdo najde odpověď na otázky a koho čeká příjemné překvapení?

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Majolka
Majolka
Majolková bábovka - ořechová
Majolková bábovka - ořechová
Majolková krkovička se sýrem
Majolková krkovička se sýrem
Majolkové kuřecí plátky se slaninou a cibulí zapečené sýrem
Majolkové kuřecí plátky se slaninou a…
Majolkovo-ořechový dort (korpus)
Majolkovo-ořechový dort (korpus)
Majolkový koláč s ovocem
Majolkový koláč s ovocem
  • Recepty.cz
  • Majolkové houstičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact