Moc velké díky za tento recept :-) Housky jsou úúúžasné :-)
Dakujem moc za tento úžasný recept, už ho robím po druhý krát a posunula som recept aj kamarátke a obe musíme skonštatovať ze su na 1**************, cesto je skvelé ozaj sa s ním pracuje perfektne, nie je čo vytknúť.....Majonézu si nekupujem ale robím domácu ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Jsou opravdu skvělý, děkuji za super recept! ;-)
Tyhle housky jsem s obavou dělal ve čtvrtek večer. A musím řící, že jsou ÚŽASNÉ !!! Ještě v neděli jsme je s manželem jedli a jsou na 1 s hvězdičkou,ale musímm dát jen 1 ;)
Určitě se dají naplnit slaninou,zelím nebo salámem a na ten závin proč ne!!??
Z tohohle báječného těsta jsem dnes udělala závin ,plněný šunkou a plátkovým sýrem.A návštěva jen chválila.Ale asi je to jiný recept nebo ne?
Paní Radko já dělám rohlíky tak že každý bochánek rozválím na ovál a ten stáčím od horního okraje dolů azároveň prsty roztahuji do šířky,při tom rolování,zkuste to určitě se Vám to povede.
Dávám jedničku. Těstíčko je nádherné, krásně se s ním pracuje. Dávám 40dkg hladké 10dkg žitné. Sypu mákem, sezamem, jindy plním mákem, tvarohem.
Radko, můžu já? Rozválejte plát těsta, nakrájejte trojúhelníky a od širokého konce ke špičce stočte rohlík, zahněte do "podkovy" a je to ;-)
Paní Majerová, mohla byste mi poradit jakým způsobem se dá stočit rohlík? Děkuji r.a.
Tak jsem včera vyzkoušela toto těsto,nedělala jsem housky ale stočila jsem rohlíky a musím říct že to je úžasné.S těstem se moc dobře pracuje a pečivo vydrží krásně měkké i druhý den,potřela jsem pouze vodou a posypala hrubou solí a mákem a kmínem,akorát to do druhého dne na povrchu trochu zvlhne díky té soli,tak kdo to nemá rád tak nesolit a nebo snist první den,což vzhledem ke kvalitě nebude problém.Díky za dobrý recept.
Prosím o radu,čím houstičky nebo rohlíky potřít před pečením,v receptu není uvedeno,jiné jsem potírala vejcem ,nebo jenom vodou,prosím poraďte.Děkuji
GITA Polešenská:zdravím, já potírám rozšlehaným vajíčkem .
Dobrý deň!Včera som robila z tohto cesta rožteky. Potrela som povrch olejom, aby mi tam držali semianka, avšak som bola prekvapená, že mi ráno odpadávali. Prosím o radu, čím potierate pečivo, aby sa táto situácia neopakovala. Inak bolo cesto fajn. Ďakujem.
Jen bych ráda upozornila, že pokud těsto špatně vykyne, je to většinou moukou. Ne množstvím kvasnic nebo vody. Raději investuji do mouky, která je o 1-2kč dražší na 1kg a mohu se držet receptu, než sedět u pekárny a přisypávat mouku, aby těsto vypadalo, jak má. Je třeba mouky vyzkoušet. Já určitě vyzkouším tento recept a budu se těšit :-)
Jsou opravdu vynikající, potvrzuji, a hlavně housky zůstávají vláčné i druhý den. Dala jsem třetinu špaldové mouky. Sypu mákem a hrubou solí.
Vynikající,nedostižné!Dělám je minimálně každou neděli,s těstem se skvěle pracuje,vůbec se nemusí podsypávat,je to za 5 minut na plechu.A majolka je dělá vláčné i druhý den(pokud si jednu schováte),u nás se sní na posezení.
Teda řeknu vám - to teda byla bašta! Objevila jsem tento recept teprve včera a jako "žena činu" jsme hned vyzkoušela. Houstičky (a bagetky) se snědly hned k večeři, jen tak, bez ničeho a musím zadělávat zas. Schovala jsme si tajně jednu k snídani, moc jsem si pochutnala i druhý den. Děkuju, dávám 1 s * :-)
Taky jsem je pekla včera,těsto v pekárně nakynulo krásně,udělala jsem z této dávky 15 menších rohlíků,posypala hrubou solí a kmínem a nestačily ani pořádně vychládnout,zmizely bleskurychle.Dávám za 1*.
Pekla jsem je včera-přesně podle návodu. Připadají mi nevykynuté, jako mírný "zákalec" a bez chuti. Zkusím je ještě jednou, ale droždí dám 3 lžičky a přidám trošlu soli.
Postup bez pekárny: udělat těsto, nechat vykynout a pak plést housky. Pletení možno z 1 kusu, ze 3 nebo rohlíky. Ty se dělají buď z placký, která se nakrájí na trojúhelníky, nebo z kuliček, které se rozválí na takový ovál a stočí. Dále ja možno dělat kuličky, prostředkem promáčknout - jako dalamánky,
A jak postupovat bez pekárny? Ráda bych zkusila. Pletete ze 3 proužků pletýnku?