Žloutky s cukry utřeme, přimícháme opatrně vařící vodu (lze použít i horkou kávu), majolku, ořechy a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 cca 50 minut - vyzkoušíme špejlí. Po částečném vychladnutí bábovku vyklopíme a necháme zchladnout.
2
Před podáváním můžeme pocukrovat nebo jí podávat s kopečkem cappuccino krému (recept: cappuccino poháry).
Moc dobra babovka.Akorat se mi to nejak rozpadlo.Priste se urcite povede. O:-)
Petr
|8. 3. 2014 20:32
Je super, docela mi pečení i bavilo.
Řivnáčová
|24. 6. 2013 19:04
Opravdu luxusní bábovka, vláčná, akorát sladká, doporučuji všem milovníkům ořechů.
Hrůzová Iveta
|4. 11. 2012 18:33
Tuhle bábovku jsem pekla dneska dvakrát. Není nad početnou rodinu, které chutná. :-D =-O
Lucka
|4. 6. 2012 10:07
Snadná a výborná bábovka, dělala jsem jí z vlašských ořechů a majonézy Poličanka. Z těsta o příští Velikonoce zkusím toho beránka a potáhnu ho čokoládovou polevou, už se těším, bude výborný O:-) .
Žďárská
|21. 2. 2012 08:34
Je vážně moooc dooobrá!
Míša
|16. 1. 2012 08:45
Mockrát děkuji za recept na nejúžasnější bábovku <3 <3 <3 .
Anna D.
|21. 10. 2011 07:19
Právě si ji dáváme s kolegyněmi k ranní kávě a množíme recept, je VÝBORNÁ :-* .
celkem jsem se děsila jak bude chutnat, ale opravdu doporučuju. je božská a hrozně jednoduchá.
Kouřilová
|5. 9. 2011 13:31
Doporučuji, je výborná.
David Vorasický
|5. 8. 2011 08:14
Dnes jsem si přivstal a chtěl rodinku překvapit,povedlo se,vůně vytahovala z postele jednoho po druhém.Evidentně jim chutná a můžeme jít na houby :).
Blanka J.
|29. 7. 2011 16:05
Naprosto bezkonkurenční, zatím se mi lepší ořechovka nepovedla, děkuji.
Pogodová Anna
|22. 7. 2011 12:16
Musím říct, že tolik chvály jsem na "obyčejnou" bábovku ještě neslyšela :-)) , pravda je, že byla vynikající :-* . Zakládám do rodiných receptů!
Renáta
|23. 5. 2011 07:07
Výborná bábovka :) .
Kozlová
|9. 5. 2011 09:12
Bábovku peču nejméně dvakrát do měsíce, tentokrát jsem zkusila tuhle a musím říct, že lepší ořechovou bábovku jsme nejedli. Určitě budu dělat jako dort a tak, vřele doporučuji všem.
recepty 73
|30. 3. 2010 20:19
Pokud se chystáte na pečení beránků a máte rádi ořechy,vyzkoušejte do formy na beránka tuhle bábovku.Fotku sem už vložit nemůžu,ale do galerie jsem jí dal.Jiří
jana vrbova
|23. 5. 2009 20:51
Též jsem dneska pekla,ale místo do bábovkové formy jsem to vlila na velký plech-na ještě neupečenou buchtu jsem navršila tvaroh a dala péci.Po upečení polila čokolád.polevou.Hodnotím velice kladně,všem moc chutana a hned připisuji VELKOU JEDNIČKU.
iva nemcova
|25. 2. 2009 18:45
vyborna babovka! ja mam ve zvyku slehat cela vejce s cukrem,to jsem take tak udelala a po lzickach jsem pridavala horkou vodu.vejce se naslehala do obrovskeho mnozstvi,vypadalo to jako by jich bylo minimalne 6 a ne 4..a rychle jsem vymazavala velkoiu babovkovou formu,protoze jsem mela nachystanou formu malou(4 vejce,250 mouky..) Babovka byla fakt jak nadychany piskot! davam 1
marie nezlakova
|23. 2. 2009 19:22
Vynikající!Dělám jako korpus pro dorty.Výborný je totiž jakýkoliv krém-kávový,vanilkový,čokoládový...,nepopere se ani s marmeládou a na beránka stačí jen moučkový cukr,nebo poleva.1*
Naďa Lhotáková
|23. 2. 2009 13:41
Zkoušela jsem poprvé s majolkou.Výborná,nadýchaná prostě super!!!!Část jsem obarvila kakaem.Dávám 1
recepty 73
|5. 2. 2009 18:55
Tento recept jsme převzali od babči,bábovka je krásně vláčná. Těsto se nám osvědčilo i na velikonočního beránka i jako korpus na dorty,srnčí hřbety...pouze se upravuje gramáž dle formy ve které se peče.