lžíce
vločky
směs ovesných, špaldových, pšeničných a ječných
jahody
jablka
maliny
ořechy
250
ml
horká voda
bio sušená syrovátka
rýžový nápoj
Postup přípravy receptu
1
Vezmeme si velký snídaňový hrnek či hlubší misku, do té nasypeme po 1 lžíci sušených syrovátek a 1 lžíci rýžového nápoje, zalejeme zhruba 250 ml horké vody, zamícháme, přidáme směs vloček (zhruba 4 lžíce), případně sušeného ovoce, zamícháme a necháme zhruba půl hodiny odstát.
2
Do nabobtnalých vloček přidáme nakrájené čerstvé ovoce, směs oříšků a semínek, promícháme a servírujeme.
3
Pro obměnu můžeme přidat špetku skořice, kokos, čokoládu... (fantazii se meze nekladou.
4
Snídaně je zdravým startem do nového dne, je lehce stravitelná a dostatečně vydatná. Pro nevegany možno doplnit jogurtem či nahradit rýžový či jiný nápoj mlékem.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Katka
|7. 5. 2007 15:07
Môžem potvrdiť, že je to naozaj dobrý tip na raňajky. Najčastejšie používam kombináciu ovsené vločky+sójové mlieko+voda+granko+štipka soli+hrozienka a oriešky. Tieto suroviny mám vždy doma ako "železnú rezervu".