• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Majerův guláš
Napište svůj komentář k receptu

Majerův guláš

autor: vybusna
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Majerův guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg maso hovězí, nebo 0.5 kg vepřového a 0.5 kg hovězího
    • sádlo
    • 2
      ks cibule velké
    • 7
      dl zeleninové lečo
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 250
      g sterilovaný hrášek
    • 1
      sklenice zeleninová směs velká
    • gulášové koření

Postup přípravy receptu

1
Na tuku dusím nakrájenou cibuli, po podušení přidám rajský protlak a připravím si gulášový základ.
2
Do základu přidám nakrájené maso, opražím ho, osolím, okořením, přidám červenou papriku sladkou, papriku pálivou a gulášové koření.
3
Podliju horkou vodou a pomalu dusím. Pokud dělám z míchaného masa, tak vepřové přidávám ve chvíli, kdy je hovězí poloměkké.
4
Když je maso měkké přidám sklenici leča a konzervu hrášku a podle potřeby horkou vodu. Nechám znovu trochu podusit.
5
Nakonec vliju celou sklenici Moravanky i s nálevem. Nechám přejít varem a hned stáhnu z plotny. Zelenina musí zůstat křupavá.
6
Málokdy se stane, že je guláš řídký, ale pokud ano, tak ho zahustím starým strouhaným chlebem.
7
Podáváme s knedlíkem nebo černým měkkým chlebem.
8
Guláš je výborný i z dančího masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Kentucký guláš

Kentucký guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela - | 31. 3. 2008 10:15

    Vynikající, dávám 1. A zase jsem musela odložit den od kdy začnu hubnout ... :-))))

  • Jozef T. | 6. 2. 2008 16:12

    Dakujem za odpoved. Podobných výrobkov je tu niekolko.

  • Di | 6. 2. 2008 12:05

    Menší sklenička pikantní zavařené zeleniny s feferonkou: cibulky, paprika, okurčičky, mrkev, celer.

  • Anonym | 6. 2. 2008 12:04

    Jo a v ,,kluci v akci"- kuře 3 hořčic taky potřebovali pouze tuto směs.Je to sklenička naplněná po patrech celer s mkrkví na kostky,malé okurčičky,cibulky,feferonka,kapie a..... a zalitá sladkokyselim nálevem.Snad vše.Když tak mne doplňte.:-)PS

  • Jozef T. | 5. 2. 2008 20:23

    A my v zahranicí cím nahradíme Moravanku? Môzete napísat jej obsah, urcite tu nájdeme nieco podobné.Dakujem.

  • milena kubikova | 5. 2. 2008 17:46

    v tlakaci som neskusala, ....ten pretlak zahusti zarucene a leco ma tiez svoje caro. v tlakovom asi budete musiet zahustovat niecim, skuste pridat o nieco viac pretlaku a nakoniec ten chlieb..ako mi pred 15 rokmi roztrhol tlakovy a skoro nas to v kuchyni pozabijalo, tak varim len v hrncoch..este ma napadlo, ze sa mi parkrat stalo, ze ta moravanka mala nalev kyslejsi ako po ine razy, tak som to doriesila troskou cukru.

  • Jana Remková | 5. 2. 2008 17:27

    No a zkusili jste to dělat v tlakáči?A potom dodat tu moravanku?A co vlastně ten guláš zahustí,když píšete,že se nestává,aby byl řídký,snad ten protlak?Asi jo,že,kečup taky zahušťuje.No,vyzkoušíme tedy a pak budeme chytřejší.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Gulášové koření Maso Rajský protlak Sádlo Sterilovaný hrášek Zeleninová směs Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Vánoční štola

Vánoční štola

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

102
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
63
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
62
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
50
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
48
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Majerův guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact