• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Madlenky
Napište svůj komentář k receptu

Madlenky

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Madlenky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      hrnek cukr
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 3
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek máslo rozpuštěné
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 0,50
      lžička pomerančová kůra sušená

Postup přípravy receptu

1
Změklé máslo vyšleháme s cukrem v hladký krém. Přidáme vanilkový extrakt, pomerančovou kůru a opět zamícháme. Do vzniklé směsi vmícháme ručním mixérem postupně vejce. Poté zvedneme výkon a mícháme ještě asi 3 - 4 minuty (těsto by mělo být nadýchané a světlé). V menší míse smícháme mouku s práškem do pečiva a poté je přidáme do směsi z vajec, másla a cukru.
2
Ze vzniklé hmoty vytvoříme šišku, obalíme ji fólií a dáme ji do lednice (ideálně přes noc). Troubu předehřejeme na 175 stupňů, formičky na madlenky (na pracny) vymažeme olejem a naplníme do 2/3 těstem. Pečeme je asi 10 až 13 minut dozlatova. Hotové madlenky vyklepneme ještě vlažné a před podáváním poprášíme moučkovým cukrem nebo je můžeme pokapat čokoládovou polevou. Moc oblíbené cukroví ve Francii nejen na vánoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lotrinské madlenky

Lotrinské madlenky

Citronové madlenky

Citronové madlenky

Čokoládové madlenky

Čokoládové madlenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladida | 26. 8. 2013 19:59

    Chuťově jsou výborné,ale těsto mi vyšlo hodně říddké,tak jsem hned dělala lžičkou hromádky,které se rozpekly na placičky.Snědené byly hned :-)

  • Monika T | 8. 12. 2009 21:20

    To maslo je také "povolené" az rozpustené, riedšej konzistencie :)

  • Jarka O. | 8. 12. 2009 20:48

    Moniko, v ingrediencích máte rozpuštěné a v postupu změklé máslo. Vzhledem k tomu, že je mezi nimi rozdíl, prosím o upřesnění. Dík ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Madlenky Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Mixování Šlehání Vánoce Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Pomerančová kůra Prášek do pečiva Vanilkový extrakt Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

124
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
73
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
48
Česnekovo-zázvorový okurkový salát
Česnekovo-zázvorový…
47
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
41
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…

Zajímavé články

Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují levnější i zdravější alternativy
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Halloween na Netflixu: Tipy na strašidelnou zábavu pro všechny

Halloween na Netflixu: Tipy na strašidelnou zábavu pro všechny

Blesk.cz Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

  • Recepty.cz
  • Madlenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact