vyzkouseno je to vyborne .
:-)
:-)
ja sem asi uplne *** pritom v kuchyni jsem dost casto, ale vody jsem tam musela neustale pridavat :-! cim to? filipova.niki@seznam.cz
Přidal jsem čerstvě uříznutý libeček :-P
teda muzu rict delam ho ted po druhy :) a moc se tesim... uz po prve co jsem ho varila byl vybornej akorad si k tomu delame ryzi :) ;-)
Výborná ňamka, cibulí nešetřete, do gulášů by ji mělo přijít stejnej objem jako masa.... a hlavně do zlatova (tzn. do tmavě hněda, ne zesklovatět ;) )
vypadá to moc dobře ted vím co mám zítra uvařit ;-) :-))
fakt vyborny ! <3
velmi chutne
Já ho teda zahušťovala po předchozím zředění, protože půl deci vody mi přišlo fakt málo. I tak byl dobrý a ještě jsem ho nabrousila chilli olejem :-)
gulas byl vynikajici!!!!Opravdu mi chutnal!A je jedno jestli se tomu rika madarsky nebo jinak(gulas)!Jak rika Dan, ja take beru recepty jako voditko!Do receptu bud neco pridam nebo vynecham ,samozrejme podle chuti!!!
...a ešte úplne nakoniec pridám trocha majoránky a akeď chcem pikantnejší,je dobre keď tá zelená paprika trocha štípe.
Ja keď robím maďarský gulaš,nikdy ho nezahusťujem múkou,nie je treba, lebo cibuľa a zelená parika ho zahustia dostatočne ažiadnu inú zeleninu do neho nedávam ,to by už nebol Maďarský guláš.Podávam s knedlou.Keď varím napr."Kotlíkový guláš",aby bol hustejší pridám posrúhaný zemiak ale nikdy nie múku,tak sa môže rýchlejšie skaziť.
Souhlasím s Danem, cibule je lépe víc.Jinak kmín, paprika, feferonka, sůl a pepř a ne jedno, ale 2 rajčata i papriky a, ať to tady v diskuzích spousta lidí kritizuje, i nasekanou mrkev(dávám spolu s cibulí osmahnout), je to super! Fajn recept.Doba varu naprosto sedí, jde-li o kližku.Nezahušťuji.Není třeba!
Souhlasím s Danem, cibule je lépe víc.Jinak kmín, paprika, feferonka, sůl a pepř a ne jedno, ale 2 rajčata i papriky a, ať to tady v diskuzích spousta lidí kritizuje, i nasekanou mrkev(dávám spolu s cibulí osmahnout), je to super! Fajn recept.Doba varu naprosto sedí, jde-li o kližku.Nezahušťuji.Není třeba!
Já teď guláš dovařil. A nemá chybu. Tý cibule to chce hodně, já dal skoro jednou tolik co masa, stejně se speče. Taky různý koření co dům dal. Hořčici,vorčestr, podlejval pivem a vínem. K maďarskýmu to má možná daleko ale recepty beru jen jako vodítko.
Pochybuji, ze takhle delaji madari, kteri maji radi hodne paliva jidla, gulas. Ale zaroven se musim priznat, ze ho tez nedalam palivy, ackoliv mam jinak pikantni jidla rad. Jen ten muj Gulas je bez rajcete a bez papriky, zato ale pridavam trosku kminu (ktery zase v jinych jidlem moc rad nemam, ale zde mi prijde vhodny).
jednou sem jedla gulaš od kamarsadky ale nebyl tak dobry jak tenhle doporučuji všem.......je fakt skvěli
Co jsem nasla Vas recept, tak varim gulas jen timhle zpusobem a moc nam vsem chutna. Jen misto vody davam hovezi vyvar.
Do guláše kořenovou zeleninu? To slyším poprvé!
Já hlavně nechápu, proč by se měl dobře uvařený guláš čímkoliv zahušťovat. Když do něj dáte cibuli a kořenovou zeleninu, vylepšíte jeho chuť a omáčka bude dostatečně hustá.
Já už delší dobu zahušťuji také chlebem, ale vymyslela jsem si na to figl - chleba zaliju horkou vodou a rozmixuji ponorným mixérem, potom jen vliji do guláše nebo třeba i k roštěnkám.Je to rychlé a vyhnu se tím tomu, že by se mi úplně nerozvařil.Někdy mi tam zůstaly kousky a to já nerada.
Vyzkousela jsem jak papinak, tak dusit pod poklickou a musim uznat, ze vysledek byl velmi rozdilny. Gulas nam moc chutnal v obou variantach, ale dcera dava prednost papinaku a me vice chutnal podle puvodniho receptu, protoze byl chutove vyraznejsi. Kazdopadne u nas je to na velikou 1*****
Můj otec vaří guláš jen v papiňáku a lepší než od něj jsem nikdy nejedl!!!
Moc dekuji za odpoved,je to presne to,co jsem potrebovala vedet. Budu se drzet puvodniho receptu a dam vedet jak chutnalo. Ono se vlastne nema nic zbytecne uspechat.
DANIELO, papiňák přípravu určitě urychlí, ale výsledek bude dost odlišný od toho, než když maso prostě dusíte pod pokličkou. Za papiňáku bude maso sice měkké, ale jeho konzistence a hlavně chuť bude jiná. Všechno chce svůj čas, asi tak.
Gulasek vypada velmi lakave,ale priprava je dost casove narocna. Muze mi prosim nekdo poradit,jestli muzu pro urychleni pouzit papinak?Dekuji.
doporučuji trochu zahustit strouhankou (asi 2 polevkove lžice) pak je to teprve mňamka. Ostatně, poslední dobou jsem si zvykla místo moukou zahušťovat strouhankou, polévky, omáčky atd. a je to mnohem lepší a dietnější než mouka. zkuste to.
ahoj, potřeboval bych poradit:1. jak mám docílit efektu propečený kůrky masa v guláši?aby maso bylo křupavé?2.kdy se dává zelenina?děkuju za pomoc jirka
Haha, je to taky nejoblibenejsi "cizi" jidlo meho ekvadorskeho pritele. Moc dobry.
Vcera jsem gulasek uvarila,byla to dobrota.Muj americky pritel se jenom oblizoval.Urcite ho zase mekdy udelam.
Tak jsem to právě dovařil. Těm divilům, co by do toho sypali mouku po hrstech radím, vařte, zkuste to a netlachejte nesmysly. Ta barva! Ta konzistence - správná "kejda" :-) vše v samozřejmě dobrém smyslu. Dlouho jsem nejedl nic jednoduššího a tak dobrého. Díky
Ešte odkaz pre anonyma, Guláš je maďarské jedlo a nikdy sa ničím nezahusťuje. Preto aj to postupné podlievanie, vytvorí sa krásna šťava, zahustená zeleninou.
Pavlínka, pôjde to aj z pliecka, ale na guláš je najlepšia kližka. A ešte jedna poznámka k postupu : nepodlievať mnoho vodou, nechať vydusiť až na olej, podliať trochou horúcej vody a opäť nechať vydusiť, opakovať aspoň 3x. Nepodlievať dostatkom vody na celé dusenie, ale takto postupne.
Tak si říkám, že bych si ho také uvařila, ale koukám, že mám v mrazáku jen vepřovou plec, co myslíte, půjde to z ní také?
Právě jsem ho dodělala a je vinikající!!! Už se těším, až přijde přítel z práce... Bohužel, jsem neměla papriku a tak jsem dala aspoň 2 rajčata... :-))
Velmi dobry gulas, skutocne. Skoda ze sa to hovadzie tak dlho vari, ale vzhladom na povahu masa je to nutne. Na konci je dobre pridat palivu papricku.
a když tam přidáme skleničku piva, je to báječné...
U nás na Moravě se říká malá lžička a velká je lžíce. Takže takto :-)
Mám chuť na dobrý guláš s knedlíkem... že bych jako začal kulinařit, ale řeším generální problém - kolik je jedna lžička? To je kávová nebo polévková lžička. Prosím nesmát se :O
ted zrovna ho delam .. tak jsem zvedava jestly se mi povede ... doufam,ze ano :-)
"Anonyme" zadny zahustovani nebylo treba, vsechno obstarala zelenina. Cerstvou papriku jsem dala palivou (omylem) a bylo to skvely!
Na "anonyma" musím reagovat.Správný,pravověrný guláš,se nezahušťuje!Obzvláště ne moukou!Chcete-li však mít větší množství šťávy,zahustěte suchým,nastrouhaným chlebem! Výtečné.Ovšem v našich krajích je,bohužel,zvykem,zahušťovat moukou...
a dál?????? Zahustit??? To je nedodělaný ne?
Mnaaaam!!!! Vyborny!!!!!