• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maďarský guláš
Napište svůj komentář k receptu

Maďarský guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 130
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maďarský guláš
Nahrát fotku
 

Maďarský guláš

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      lžička rostlinný olej
    • pepř mletý
    • 1
      ks paprika
    • 2
      lžička paprika - sladká
    • 1
      ks rajče
    • 700
      g hovězí kližka

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kostky. Nasekané cibule orestujeme na oleji, přidáme sladkou papriku, nakrájenou papriku a rajče, sůl, pepř, nasekaný česnek. Přidáme maso, chvíli osmahneme a potom přilijeme půl deci vody. Vaříme 2 a půl hodiny. Občas promícháme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Hrách na maďarský způsob

Hrách na maďarský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sonik63 | 7. 11. 2020 13:04

    Výborný, dnes jsme ho znovu dělali ?

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 14. 10. 2019 22:12

    Je to výborné, doporučuji.

  • žofrák | 12. 4. 2019 10:41

    určitě vyzkouším

  • kendy | 8. 6. 2016 17:58

    vyzkouseno je to vyborne .

  • Zlatka | 19. 11. 2015 09:40

    :-)

  • Zlatka | 19. 11. 2015 09:40

    :-)

  • Nikola | 10. 9. 2015 17:09

    ja sem asi uplne *** pritom v kuchyni jsem dost casto, ale vody jsem tam musela neustale pridavat :-! cim to? filipova.niki@seznam.cz

  • Bob | 22. 5. 2015 13:30

    Přidal jsem čerstvě uříznutý libeček :-P

  • Hatlapka | 5. 1. 2015 13:32

    Jeden z nejlepších gulášů, co jsem kdy jedla! ;-)

  • Kaja H. | 16. 5. 2014 12:27

    teda muzu rict delam ho ted po druhy :) a moc se tesim... uz po prve co jsem ho varila byl vybornej akorad si k tomu delame ryzi :) ;-)

  • Tereza Šmoldasová | 4. 5. 2014 13:37

    Boože to byla mňamka :-D O:-)

  • RiderX | 14. 2. 2014 10:32

    Výborná ňamka, cibulí nešetřete, do gulášů by ji mělo přijít stejnej objem jako masa.... a hlavně do zlatova (tzn. do tmavě hněda, ne zesklovatět ;) )

  • Veronika | 30. 1. 2014 17:48

    vypadá to moc dobře ted vím co mám zítra uvařit ;-) :-))

  • recepty73
    recepty73 | 25. 11. 2013 16:43

    ...cibulí nešetřím, během dušení podlévám vývarem a dusím doměkka...

  • Zelior | 11. 4. 2012 13:25

    fakt vyborny ! <3

  • Anonymous | 10. 9. 2011 12:17

    velmi chutne

  • kachnis25 | 3. 9. 2011 19:09

    Já ho teda zahušťovala po předchozím zředění, protože půl deci vody mi přišlo fakt málo. I tak byl dobrý a ještě jsem ho nabrousila chilli olejem :-)

  • Michaela | 27. 11. 2007 02:57

    gulas byl vynikajici!!!!Opravdu mi chutnal!A je jedno jestli se tomu rika madarsky nebo jinak(gulas)!Jak rika Dan, ja take beru recepty jako voditko!Do receptu bud neco pridam nebo vynecham ,samozrejme podle chuti!!!

  • Olga | 1. 11. 2007 18:42

    ...a ešte úplne nakoniec pridám trocha majoránky a akeď chcem pikantnejší,je dobre keď tá zelená paprika trocha štípe.

  • Olga | 1. 11. 2007 18:38

    Ja keď robím maďarský gulaš,nikdy ho nezahusťujem múkou,nie je treba, lebo cibuľa a zelená parika ho zahustia dostatočne ažiadnu inú zeleninu do neho nedávam ,to by už nebol Maďarský guláš.Podávam s knedlou.Keď varím napr."Kotlíkový guláš",aby bol hustejší pridám posrúhaný zemiak ale nikdy nie múku,tak sa môže rýchlejšie skaziť.

  • kristina bleta | 31. 10. 2007 23:32

    Souhlasím s Danem, cibule je lépe víc.Jinak kmín, paprika, feferonka, sůl a pepř a ne jedno, ale 2 rajčata i papriky a, ať to tady v diskuzích spousta lidí kritizuje, i nasekanou mrkev(dávám spolu s cibulí osmahnout), je to super! Fajn recept.Doba varu naprosto sedí, jde-li o kližku.Nezahušťuji.Není třeba!

  • kristina bleta | 31. 10. 2007 23:32

    Souhlasím s Danem, cibule je lépe víc.Jinak kmín, paprika, feferonka, sůl a pepř a ne jedno, ale 2 rajčata i papriky a, ať to tady v diskuzích spousta lidí kritizuje, i nasekanou mrkev(dávám spolu s cibulí osmahnout), je to super! Fajn recept.Doba varu naprosto sedí, jde-li o kližku.Nezahušťuji.Není třeba!

  • Dan | 21. 9. 2007 21:47

    Já teď guláš dovařil. A nemá chybu. Tý cibule to chce hodně, já dal skoro jednou tolik co masa, stejně se speče. Taky různý koření co dům dal. Hořčici,vorčestr, podlejval pivem a vínem. K maďarskýmu to má možná daleko ale recepty beru jen jako vodítko.

  • Patrick Schmitt | 31. 8. 2007 23:04

    Pochybuji, ze takhle delaji madari, kteri maji radi hodne paliva jidla, gulas. Ale zaroven se musim priznat, ze ho tez nedalam palivy, ackoliv mam jinak pikantni jidla rad. Jen ten muj Gulas je bez rajcete a bez papriky, zato ale pridavam trosku kminu (ktery zase v jinych jidlem moc rad nemam, ale zde mi prijde vhodny).

  • Adela Kurthyova | 26. 7. 2007 19:55

    jednou sem jedla gulaš od kamarsadky ale nebyl tak dobry jak tenhle doporučuji všem.......je fakt skvěli

  • Hana Goldstein | 3. 7. 2007 19:49

    Co jsem nasla Vas recept, tak varim gulas jen timhle zpusobem a moc nam vsem chutna. Jen misto vody davam hovezi vyvar.

  • Hana Rožníčková | 16. 3. 2007 08:50

    Do guláše kořenovou zeleninu? To slyším poprvé!

  • Anonym | 15. 3. 2007 23:32

    Já hlavně nechápu, proč by se měl dobře uvařený guláš čímkoliv zahušťovat. Když do něj dáte cibuli a kořenovou zeleninu, vylepšíte jeho chuť a omáčka bude dostatečně hustá.

  • Květa B. | 15. 3. 2007 19:19

    Já už delší dobu zahušťuji také chlebem, ale vymyslela jsem si na to figl - chleba zaliju horkou vodou a rozmixuji ponorným mixérem, potom jen vliji do guláše nebo třeba i k roštěnkám.Je to rychlé a vyhnu se tím tomu, že by se mi úplně nerozvařil.Někdy mi tam zůstaly kousky a to já nerada.

  • Daniela | 15. 3. 2007 17:47

    Vyzkousela jsem jak papinak, tak dusit pod poklickou a musim uznat, ze vysledek byl velmi rozdilny. Gulas nam moc chutnal v obou variantach, ale dcera dava prednost papinaku a me vice chutnal podle puvodniho receptu, protoze byl chutove vyraznejsi. Kazdopadne u nas je to na velikou 1*****

  • Pepe | 6. 3. 2007 20:31

    Můj otec vaří guláš jen v papiňáku a lepší než od něj jsem nikdy nejedl!!!

  • Daniela | 9. 2. 2007 21:11

    Moc dekuji za odpoved,je to presne to,co jsem potrebovala vedet. Budu se drzet puvodniho receptu a dam vedet jak chutnalo. Ono se vlastne nema nic zbytecne uspechat.

  • Anonym | 7. 2. 2007 23:27

    DANIELO, papiňák přípravu určitě urychlí, ale výsledek bude dost odlišný od toho, než když maso prostě dusíte pod pokličkou. Za papiňáku bude maso sice měkké, ale jeho konzistence a hlavně chuť bude jiná. Všechno chce svůj čas, asi tak.

  • Daniela | 7. 2. 2007 18:36

    Gulasek vypada velmi lakave,ale priprava je dost casove narocna. Muze mi prosim nekdo poradit,jestli muzu pro urychleni pouzit papinak?Dekuji.

  • michaela rodriguezova | 6. 2. 2007 21:15

    doporučuji trochu zahustit strouhankou (asi 2 polevkove lžice) pak je to teprve mňamka. Ostatně, poslední dobou jsem si zvykla místo moukou zahušťovat strouhankou, polévky, omáčky atd. a je to mnohem lepší a dietnější než mouka. zkuste to.

  • jirka | 10. 9. 2006 18:08

    ahoj, potřeboval bych poradit:1. jak mám docílit efektu propečený kůrky masa v guláši?aby maso bylo křupavé?2.kdy se dává zelenina?děkuju za pomoc jirka

  • Klara | 9. 6. 2006 00:28

    Haha, je to taky nejoblibenejsi "cizi" jidlo meho ekvadorskeho pritele. Moc dobry.

  • Klara | 1. 5. 2006 19:32

    Vcera jsem gulasek uvarila,byla to dobrota.Muj americky pritel se jenom oblizoval.Urcite ho zase mekdy udelam.

  • Jan Barilla | 23. 2. 2006 18:08

    Tak jsem to právě dovařil. Těm divilům, co by do toho sypali mouku po hrstech radím, vařte, zkuste to a netlachejte nesmysly. Ta barva! Ta konzistence - správná "kejda" :-) vše v samozřejmě dobrém smyslu. Dlouho jsem nejedl nic jednoduššího a tak dobrého. Díky

  • Tereza Jarčušková | 14. 2. 2006 10:27

    Ešte odkaz pre anonyma, Guláš je maďarské jedlo a nikdy sa ničím nezahusťuje. Preto aj to postupné podlievanie, vytvorí sa krásna šťava, zahustená zeleninou.

  • Tereza Jarčušková | 14. 2. 2006 10:25

    Pavlínka, pôjde to aj z pliecka, ale na guláš je najlepšia kližka. A ešte jedna poznámka k postupu : nepodlievať mnoho vodou, nechať vydusiť až na olej, podliať trochou horúcej vody a opäť nechať vydusiť, opakovať aspoň 3x. Nepodlievať dostatkom vody na celé dusenie, ale takto postupne.

  • pavla navrkalová | 14. 2. 2006 10:11

    Tak si říkám, že bych si ho také uvařila, ale koukám, že mám v mrazáku jen vepřovou plec, co myslíte, půjde to z ní také?

  • Jana Burešová | 17. 1. 2006 03:42

    Právě jsem ho dodělala a je vinikající!!! Už se těším, až přijde přítel z práce... Bohužel, jsem neměla papriku a tak jsem dala aspoň 2 rajčata... :-))

  • marcela | 14. 1. 2006 16:31

    Velmi dobry gulas, skutocne. Skoda ze sa to hovadzie tak dlho vari, ale vzhladom na povahu masa je to nutne. Na konci je dobre pridat palivu papricku.

  • Luboš | 8. 1. 2006 11:36

    a když tam přidáme skleničku piva, je to báječné...

  • Alenka Aová | 25. 12. 2005 15:41

    U nás na Moravě se říká malá lžička a velká je lžíce. Takže takto :-)

  • mladý starý mládenec | 24. 12. 2005 17:37

    Mám chuť na dobrý guláš s knedlíkem... že bych jako začal kulinařit, ale řeším generální problém - kolik je jedna lžička? To je kávová nebo polévková lžička. Prosím nesmát se :O

  • aaguskaa | 23. 9. 2005 14:23

    ted zrovna ho delam .. tak jsem zvedava jestly se mi povede ... doufam,ze ano :-)

  • noewi --- | 23. 4. 2005 19:59

    "Anonyme" zadny zahustovani nebylo treba, vsechno obstarala zelenina. Cerstvou papriku jsem dala palivou (omylem) a bylo to skvely!

  • Naďa | 23. 4. 2005 09:35

    Na "anonyma" musím reagovat.Správný,pravověrný guláš,se nezahušťuje!Obzvláště ne moukou!Chcete-li však mít větší množství šťávy,zahustěte suchým,nastrouhaným chlebem! Výtečné.Ovšem v našich krajích je,bohužel,zvykem,zahušťovat moukou...

  • Anonym | 22. 4. 2005 19:44

    a dál?????? Zahustit??? To je nedodělaný ne?

  • noewi --- | 11. 4. 2005 16:50

    Mnaaaam!!!! Vyborny!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Guláš Hovězí Maďarský Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hovězí kližka Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Rajče Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

Dortík s pudinkovým krémem,…

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

106
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
82
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
75
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
73
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
72
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Maďarská medvědí polévka
Maďarská medvědí polévka
Maďarská rybí polévka
Maďarská rybí polévka
Maďarská variace
Maďarská variace
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
Maďarský paprikový salát
Maďarský paprikový salát
Madlenky
Madlenky
  • Recepty.cz
  • Maďarský guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact