• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maďarské uzené brambory se zakysanou smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Maďarské uzené brambory se zakysanou smetanou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maďarské uzené brambory se zakysanou smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • zakysaná smetana 20 %
    • sůl
    • uzené maso
    • tvrdý sýr Nejlépe tučný
    • oregáno
    • olivový olej
    • bílé víno Chardonnay alespoň 12 %

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na tenké plátky. Poté nastrouháme sýr, nakrájíme uzené maso na malé kostičky, vše smícháme a necháme odležet v lednici asi 10 minut. Vymažeme plechový pekáček olivovým olejem. Vše vložíme do pekáčku zasypeme solí, oregánem a zalijeme 2 lžícemi Chardonnay a zakysanou smetanou, pořádně promícháme. Musíte vše udusat, aby vše bylo na dně pekáčku. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30-45 minut při teplotě 200 °C.
2
**Tip:** čím jemněji nakrájíte brambory, tím rychleji bude pokrm hotový! Používám malý nerezový pekáček 20x30 cm, koupíte třeba v IKEA. Víno třeba z Lídl Austrálie.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • m1 | 18. 11. 2011 18:53

    Ted to delam a uz to pecu asi hodinu a 15 minut na 200 stupnu a porad to jeste neni ... Udelal jsem tak 2mm silne platky... mam toho docela dost tak pro 4 lidi... ale voni to pekne :) na vrh jsem polozil jeste cheery rajcatka a zasipal to rukolou :))

  • milanbarta | 11. 9. 2011 14:18

    sos byl super, bramborám i přes tenkost 50 minut nestačilo

  • Anonym | 30. 10. 2007 18:36

    Fantasticky recept! Ted to prave jim a nema to chybu.Opravte si prosim vyraz "tceba v IKEA" Dekuji.

  • Anonym | 29. 10. 2007 18:07

    Mě zase pobavilo zasypání vínem. Ale jinak to bude určitě moc dobré a vyzkouším.

  • Hela - | 29. 10. 2007 09:23

    Ha ha, výraz tenká kostička mě po ránu rozesmál! Ale recept vyzkouším, vypadá dobře!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Oběd Večeře Pečení Maďarsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Olivový olej Oregáno Sůl Tvrdý sýr Uzené maso Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Třešňové halušky

Třešňové halušky

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Salát Caesar

Salát Caesar

Cizrna na rajčatech

Cizrna na rajčatech

Lasagne s masem a žampiony

Lasagne s masem a žampiony

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
17
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…

Zajímavé články

Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Roxette exkluzivně o svém návratu: Praha je vždy lahůdka! Per zavzpomínal na Ivana Hlinku

Roxette exkluzivně o svém návratu: Praha je vždy lahůdka! Per zavzpomínal na Ivana Hlinku

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

  • Recepty.cz
  • Maďarské uzené brambory se zakysanou smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact