• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maďarské uzené brambory se zakysanou smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Maďarské uzené brambory se zakysanou smetanou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maďarské uzené brambory se zakysanou smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • zakysaná smetana 20 %
    • sůl
    • uzené maso
    • tvrdý sýr Nejlépe tučný
    • oregáno
    • olivový olej
    • bílé víno Chardonnay alespoň 12 %

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na tenké plátky. Poté nastrouháme sýr, nakrájíme uzené maso na malé kostičky, vše smícháme a necháme odležet v lednici asi 10 minut. Vymažeme plechový pekáček olivovým olejem. Vše vložíme do pekáčku zasypeme solí, oregánem a zalijeme 2 lžícemi Chardonnay a zakysanou smetanou, pořádně promícháme. Musíte vše udusat, aby vše bylo na dně pekáčku. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30-45 minut při teplotě 200 °C.
2
**Tip:** čím jemněji nakrájíte brambory, tím rychleji bude pokrm hotový! Používám malý nerezový pekáček 20x30 cm, koupíte třeba v IKEA. Víno třeba z Lídl Austrálie.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • m1 | 18. 11. 2011 18:53

    Ted to delam a uz to pecu asi hodinu a 15 minut na 200 stupnu a porad to jeste neni ... Udelal jsem tak 2mm silne platky... mam toho docela dost tak pro 4 lidi... ale voni to pekne :) na vrh jsem polozil jeste cheery rajcatka a zasipal to rukolou :))

  • milanbarta | 11. 9. 2011 14:18

    sos byl super, bramborám i přes tenkost 50 minut nestačilo

  • Anonym | 30. 10. 2007 18:36

    Fantasticky recept! Ted to prave jim a nema to chybu.Opravte si prosim vyraz "tceba v IKEA" Dekuji.

  • Anonym | 29. 10. 2007 18:07

    Mě zase pobavilo zasypání vínem. Ale jinak to bude určitě moc dobré a vyzkouším.

  • Hela - | 29. 10. 2007 09:23

    Ha ha, výraz tenká kostička mě po ránu rozesmál! Ale recept vyzkouším, vypadá dobře!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Oběd Večeře Pečení Maďarsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Olivový olej Oregáno Sůl Tvrdý sýr Uzené maso Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Buchta s rosolem

Buchta s rosolem

Kokosky II.

Kokosky II.

Obložená vejce

Obložená vejce

Rychlá perníková roláda

Rychlá perníková roláda

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Květákové řízky

Květákové řízky

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

223
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
203
Kuře na paprice s domácími šalvějovými noky
Kuře na paprice s…
119
Čočkový salát se zeleninou
Čočkový salát se…
47
Jemné bramborové knedlíčky / noky ze dvou ingrediencí
Jemné bramborové…
43
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Maďarské uzené brambory se zakysanou smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact