Cibuli nakrájíme na malé kostky, na oleji opražíme do sklovita. Přidáme na větší kusy nakrájenou papriku (my ji přidáváme i s jadérkami a žilkami, potom to krásně štípe) a oloupaná, nakrájená rajčata a osolíme. Vše za stálého míchání opražíme. Poprášíme červenou paprikou a je to hotové. Pozor, nezakrývat, aby se vše nedusilo, protože to potom pustí moc šťávy a bude to příliš vodnaté. Můžeme přidat klobásu a hodit na to rozmíchaná vajíčka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Veronika
|2. 8. 2007 09:59
lečo jsem vařila podle mažela /předky ma maďary/ ale vaše lečo nemá chybu
Viktor Chodera
|30. 7. 2007 17:51
lečo je skutečně vynikající....A to nepatřím mezi jeho velke příznivce :-)
Michaela Atherton
|5. 5. 2006 16:12
O jaky druh paprik se jedna? Ja jsem zatim jeste nejedla cervenou papriku, ktera by stipala, vzdycky byli sladke?
Marie Horáková
|6. 4. 2006 11:47
U nás se jí lečo " po česku " s bramborami, nebo s chlebem, ale rozhodně dávám víc rajčat. Na kilo paprik jen dvě mi připadá málo.
Monika G
|6. 4. 2006 11:00
Tak ja neviem asi som ind alebo eskimák.Prečo to neochutnáte aj s niečím iným ao s chlebom.Ja žijem tu na maďarských hraniciach ,pracujem v maďarsku a na 100% vime že sa to je aj s ryžou alebo s haluškami.Ochutnajte a potom sa uvidí či mám pravdu že to je dobré.
Di
|25. 3. 2006 14:37
Babička mojí kamarádky, která se učila vařit od své maďarské maminky, nezahušťovala lečo vajíčky, ale rýží. Navíc se to jedlo s chlebem.
Zuzana Bugárová
|25. 3. 2006 13:50
Mate pravdu pani Tereza, manžel je madar, a este som u nich nevidela, aby leco jedli s niecim inym ako s chlebom.
Tereza Jarčušková
|6. 3. 2006 13:41
A Maďar si určite nedá k nemu ryžu, ale halušky alebo chlieb : )))
Anonym
|2. 3. 2006 17:39
lečo je vynikající, maďarské zvlášť. Už se těším až budou dobrá rajčata a papriky !!
Zuzka Bernátová
|2. 3. 2006 16:58
Pravé maďarské lečo sa pripravuje na bravčovej masti . Do leča sa pridáva čabajská klobása, ale dobré je aj s obyčajnou klobásou.Je to obľúbené jedlo našej rodiny.