Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku.
2
Housky namočíme do mléka a po prosáknutí důkladně vymačkáme.
3
Kuřecí játra rozetřeme, houby pokrájíme na malé kousky.
4
Na oleji zpěníme nastrouhanou cibuli, přidáme játra a houby, osolíme, opepříme, posypeme trochou majoránky a zázvoru. Když směs vychladne, přidáme vymačkané housky, vejce, nasekanou petrželku a promícháme.
5
Takto připravenou směsí naplníme kuře uvnitř i v uvolněných otvorech, vložíme je do máslem vymaštěného alobalu a ve středně vyhřáté troubě na mřížce nebo na pekáči pečeme asi 30 minut.
6
Poté alobal na povrchu rozstřihneme, kuře potřeme rozehřátým máslem, posypeme strouhankou, upečeme dočervena a podáváme.