• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maďarská klobása
Napište svůj komentář k receptu

Maďarská klobása

autor: mačanka
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maďarská klobása
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      kg vepřové maso (7 kg plecka a 3 kg bůčku bez kostí a kůže)
    • 100
      g paprika - sladká
    • 50
      g pálivá paprika (nejlepší je, pokud máme možnost u obou druhů použít maďarskou Kalocsajskou papriku)
    • 50
      g pepř mletý
    • 30
      g mletý kmín
    • 50
      g moučkový cukr
    • 220
      g sůl
    • prolisovaný česnek 50 - 70 g
    • 1
      l voda
    • vepřová játra

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kousky a na hrubo pomeleme do velkého rendlíku, objemem vhodného na toto množství. Sůl rozpustíme ve vodě. Slanou vodu postupně přiléváme do mletého masa za stáleho propracovávání masa, až dokud se všechna voda nenaváže. Na povrch masa nasypeme práškový cukr, mletý pepř, obě dvě papriky, mletý kmín a prolisovaný česnek. Důkladně premicháme, aby se maso rovnoměrně okořenilo. Z vícero míst ochutnáme, aby jsme měli jistotu. Pokud je třeba, znovu promícháme. Na trychtýřovou část plniče nasoukáme očištěné a umyté vepřové střevo. Do plniče dáme připravenou klobásovinu. Plníme do střev a párujeme klobásy v délce 25 cm. Klobásy zavěsíme na "štangli" (dlouhá palice) a zaneseme do udírny. Udíme 2 dny do zlatožluta. Nesmí se přeudit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maďarská variace

Maďarská variace

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Maďarská medvědí polévka

Maďarská medvědí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel | 1. 3. 2014 21:07

    klobásy vinikající skoušel jsem, ale dal jsem ktomu hověží krk na prát. jen bych chtěl poradit s kolika kilo masa udělt na jemno a na hrubo díky,

  • Martin | 30. 12. 2013 07:50

    udí se do 25 stupňů Celsia, studeným kouřem

  • Libor | 3. 9. 2013 11:01

    Při jaké teplotě mám udit? O:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Prosinec Vánoce Velikonoce Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mletý kmín Moučkový cukr Pálivá paprika Paprika - sladká Pepř mletý Prolisovaný česnek Sůl Vepřová játra Vepřové maso Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ravioli

Ravioli

Jogurtový dort s jahodami

Jogurtový dort s jahodami

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

71
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
51
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
44
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
24
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
21
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Maďarská klobása
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact