• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maďarská klobása
Napište svůj komentář k receptu

Maďarská klobása

autor: mačanka
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maďarská klobása
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      kg vepřové maso (7 kg plecka a 3 kg bůčku bez kostí a kůže)
    • 100
      g paprika - sladká
    • 50
      g pálivá paprika (nejlepší je, pokud máme možnost u obou druhů použít maďarskou Kalocsajskou papriku)
    • 50
      g pepř mletý
    • 30
      g mletý kmín
    • 50
      g moučkový cukr
    • 220
      g sůl
    • prolisovaný česnek 50 - 70 g
    • 1
      l voda
    • vepřová játra

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kousky a na hrubo pomeleme do velkého rendlíku, objemem vhodného na toto množství. Sůl rozpustíme ve vodě. Slanou vodu postupně přiléváme do mletého masa za stáleho propracovávání masa, až dokud se všechna voda nenaváže. Na povrch masa nasypeme práškový cukr, mletý pepř, obě dvě papriky, mletý kmín a prolisovaný česnek. Důkladně premicháme, aby se maso rovnoměrně okořenilo. Z vícero míst ochutnáme, aby jsme měli jistotu. Pokud je třeba, znovu promícháme. Na trychtýřovou část plniče nasoukáme očištěné a umyté vepřové střevo. Do plniče dáme připravenou klobásovinu. Plníme do střev a párujeme klobásy v délce 25 cm. Klobásy zavěsíme na "štangli" (dlouhá palice) a zaneseme do udírny. Udíme 2 dny do zlatožluta. Nesmí se přeudit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maďarská variace

Maďarská variace

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Maďarská medvědí polévka

Maďarská medvědí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel | 1. 3. 2014 21:07

    klobásy vinikající skoušel jsem, ale dal jsem ktomu hověží krk na prát. jen bych chtěl poradit s kolika kilo masa udělt na jemno a na hrubo díky,

  • Martin | 30. 12. 2013 07:50

    udí se do 25 stupňů Celsia, studeným kouřem

  • Libor | 3. 9. 2013 11:01

    Při jaké teplotě mám udit? O:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Prosinec Vánoce Velikonoce Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mletý kmín Moučkový cukr Pálivá paprika Paprika - sladká Pepř mletý Prolisovaný česnek Sůl Vepřová játra Vepřové maso Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

66
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
32
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
31
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
30
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
29
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Maďarská klobása
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact