• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Máčáky hradeckého ukrutníka
Napište svůj komentář k receptu

Máčáky hradeckého ukrutníka

autor: milfis
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máčáky hradeckého ukrutníka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      l voda
    • 10
      ks nové koření dle potřeby a množství nálevu
    • 2
      kg okurky nakladačky dle potřeby a množství nálevu
    • 40
      g sůl
    • 4
      ks bobkový list dle potřeby a množství nálevu
    • 10
      ks pepř celý dle potřeby a množství nálevu
    • 1
      ks vinné listy
    • 10
      stroužek česnek dle potřeby a množství nálevu
    • 4
      snítka kopr
    • 1
      hrst hořčičné semínko
    • 1
      ks višňové listy

Postup přípravy receptu

1
Svaříme si asi 17% solný lák. Jeden litr vody svaříme se 170 gramy soli, v našem případě dvojnásobné množství. Do solného roztoku přidáme pepř, nové koření a hořčičné semínko. Nálev povaříme asi 2 - 3 minuty, promícháme a odstavíme. Nálev necháme trochu vychladnout.
2
Zatím si očistíme, omyjeme větší okurky nakládačky a promícháme je vidličkou. Česnek oloupeme a stroužky rozpůlíme. Okurky naskládáme do velké zavařovací sklenice. Jednotlivé vrstvy prokládáme stroužky česneku, koprem a bobkovým listem. Navrch přidáme vinný a višňový list.
3
Připravené okurky důkladně zalijeme teplým nálevem. Sklenice přikryjeme papírem, zlehka převážeme motouzem a necháme alespoň 3 - 4 dny stát v teple a na světle.
4
Mačáky hradeckého ukrutníka podáváme po alkoholicky náročné noci nebo k jídlu podle chuti.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • milfis | 1. 9. 2016 14:24

    Ještě jednou, i těch 170 g je hodně, dal jsem to na těch 40g a byly dost slané. Dal bych míň.

  • milfis | 1. 9. 2016 14:23

    Je to blbost, dostal jsem to rukou psané a ta sůl tam nepatří. Omlouvám se.

  • milfis | 1. 9. 2016 14:23

    Je to blbost, dostal jsem to rukou psané a ta sůl tam nepatří. Omlouvám se.

  • v.k | 12. 8. 2016 14:53

    17%śolný roztok chápu. K čemu ale uvedených 40 g soli?

  • v.k | 12. 8. 2016 14:53

    17%śolný roztok chápu. K čemu ale uvedených 40 g soli?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Červenec Srpen Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Hořčičné semínko Kopr Nové koření Okurky nakladačky Pepř celý Sůl Vinné listy Višňové listy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

Bábovková roláda a la tvarohový…

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

43
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
37
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
29
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
22
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Máčáky hradeckého ukrutníka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact