• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mac and cheese s chřestem a hráškem
Napište svůj komentář k receptu

Mac and cheese s chřestem a hráškem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mac and cheese s chřestem a hráškem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Mac and cheese s chřestem a hráškem je dokonalý comfort food. Těstoviny podávejte teplé posypané nastrouhaným čedarem nebo jiným druhem sýru dle vaší chuti.

Jak uvařit těstoviny, aby se neslepily

Suroviny

4 porce
    • 200
      g chřest zelený
    • 300
      g kolínka
    • 200
      g mražený hrášek povolený
    • 60
      g máslo
    • 40
      g mouka hladká
    • 500
      ml mléko
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 200
      g sýr čedar
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Chřestu odlomte dřevnaté konce a nakrájejte ho na asi 3 cm dlouhé kousky. Ve velkém hrnci přiveďte k varu nejméně 2 l osolené vody. Vsypte do ní kolínka a vařte 8 minut. Přidejte chřest a hrášek, vařte ještě 2 minuty a poté sceďte.

RADA: Nahořklý chřet

2
V kastrolu rozehřejte máslo, přidejte mouku a asi minutu restujte. Zalijte mlékem, metličkou rozmíchejte dohladka a nechte pár minut povařit. Nakonec do omáčky vmíchejte hořčici a většinu nastrouhaného čedaru (část si odložte na posypání před podáváním), podle chuti osolte a opepřete. Do omáčky vmíchejte těstoviny s chřestem a hráškem.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

3
Zapékací misku vymažte máslem, vlijte do ní těstoviny s omáčkou a uhlaďte povrch. Pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 170 °C, asi 25 minut. Těstoviny podávejte horké posypané zbylým sýrem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené těstoviny s květákem a kapustou

Zapečené těstoviny s květákem a…

Nejjednodušší sýrové těstoviny

Nejjednodušší sýrové těstoviny

Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí

Zapečené těstoviny se špenátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota FOOD
Pečení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chřest Dijonská hořčice kolínka Máslo Mléko Mouka Mražený hrášek Sůl Sýr Čedar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Františky

Františky

Vánoční štola

Vánoční štola

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Pravé řecké Pasticcio

Pravé řecké Pasticcio

Krowky

Krowky

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

31
Klasické lečo
Klasické lečo
30
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
27
Houbový guláš
Houbový guláš
23
Zapražená kuřecí polévka
Zapražená kuřecí polévka
22
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Další doporučené recepty:

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím…
Mac and cheese
Mac and cheese
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem
Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým…
Mačkané brambory
Mačkané brambory
Maďarská medvědí polévka
Maďarská medvědí polévka
  • Recepty.cz
  • Mac and cheese s chřestem a hráškem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact