• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mac and cheese s chřestem a hráškem
Napište svůj komentář k receptu

Mac and cheese s chřestem a hráškem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mac and cheese s chřestem a hráškem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Mac and cheese s chřestem a hráškem je dokonalý comfort food. Těstoviny podávejte teplé posypané nastrouhaným čedarem nebo jiným druhem sýru dle vaší chuti.

Jak uvařit těstoviny, aby se neslepily

Suroviny

4 porce
    • 200
      g chřest zelený
    • 300
      g kolínka
    • 200
      g mražený hrášek povolený
    • 60
      g máslo
    • 40
      g mouka hladká
    • 500
      ml mléko
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 200
      g sýr čedar
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Chřestu odlomte dřevnaté konce a nakrájejte ho na asi 3 cm dlouhé kousky. Ve velkém hrnci přiveďte k varu nejméně 2 l osolené vody. Vsypte do ní kolínka a vařte 8 minut. Přidejte chřest a hrášek, vařte ještě 2 minuty a poté sceďte.

RADA: Nahořklý chřet

2
V kastrolu rozehřejte máslo, přidejte mouku a asi minutu restujte. Zalijte mlékem, metličkou rozmíchejte dohladka a nechte pár minut povařit. Nakonec do omáčky vmíchejte hořčici a většinu nastrouhaného čedaru (část si odložte na posypání před podáváním), podle chuti osolte a opepřete. Do omáčky vmíchejte těstoviny s chřestem a hráškem.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

3
Zapékací misku vymažte máslem, vlijte do ní těstoviny s omáčkou a uhlaďte povrch. Pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 170 °C, asi 25 minut. Těstoviny podávejte horké posypané zbylým sýrem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené těstoviny s květákem a kapustou

Zapečené těstoviny s květákem a…

Nejjednodušší sýrové těstoviny

Nejjednodušší sýrové těstoviny

Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí

Zapečené těstoviny se špenátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota FOOD
Pečení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chřest Dijonská hořčice kolínka Máslo Mléko Mouka Mražený hrášek Sůl Sýr Čedar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

112
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
103
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
84
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
83
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
78
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím…
Mac and cheese
Mac and cheese
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem
Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým…
Mačkané brambory
Mačkané brambory
Maďarská medvědí polévka
Maďarská medvědí polévka
  • Recepty.cz
  • Mac and cheese s chřestem a hráškem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact