• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mac and cheese I.
Napište svůj komentář k receptu

Mac and cheese I.

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 24
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
6fotografií
Nahrát fotku
 

Milujete těstoviny se sýrem? Pak musíte vyzkoušet tuto klasiku mac and cheese neboli makaróny se sýrem. Zapečné těstoviny s goudou, čedarem, parmazánem a mozzarellou s dokonalou křupavou krustou si zkrátka zamilujete.

Suroviny

4 porce
    • 240
      g těstoviny makaróny, kolínka
    • 120
      g sýr čedar vintage nebo red
    • 120
      g sýr gouda nebo sýr s modrou plísní, camembert
    • 30
      g parmazán
    • 250
      g krémový sýr Philadelphia
    • 250
      g mozzarella
    • 620
      g kondenzované mléko neslazené
    • pepř mletý čerstvý
    • sůl
    • olej lanýžový
    • máslo na vymazání zapékacích misek

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu. Z obalu vezměte prostřední hodnotu a vydělte ji dvěma (pokud se těstoviny mají vařit 10–12 minut, znamená to 11:2 = 5,5 minut). Za tuto dobu budou těstoviny hotové na mac and cheese.

RADA: Podívejte se jak vařit těstoviny, aby se neslepily.

2
Poté těstoviny slijte a nechte je v cedníku, mezitím nastrouhejte tvrdé sýry.

RADA: Jak snadno nastrouhat sýr?

3
Kondenzované mléko nalijte do hrnce, ohřívejte, ale nevařte. Postupně přidávejte nastrouhané sýry a míchejte. Nakonec vložte i krémový sýr a opepřete.
4
Dle chuti můžete přidat i lanýžový olej nebo sušené lanýže. Až bude směs krémová, vypněte plotýnku a přidejte těstoviny.

RADA: Jak správně uchovávat sýry?

5
Nakonec přidejte mozzarellu nakrájenou na malé kousky.
6
Troubu rozehřejte na 200 °C. Rozdělte těstoviny do zapékacích misek a posypte ještě parmezánem a chedarem. Pečte 20–25 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Mac and cheese

Mac and cheese

Makarony se sýrem

Makarony se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Makarony Zapečené
Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kondenzované mléko Krémový sýr Máslo Mozzarella Olej Parmazán Pepř mletý Sůl Sýr Čedar Sýr Gouda Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Fajnový mix na topinky a do salátů

Fajnový mix na topinky a do salátů

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Prsa v mrkvi

Prsa v mrkvi

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Dýňová tortila
Dýňová tortila
27
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Luxusní tiramisu
Luxusní tiramisu
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím…
Mac and cheese
Mac and cheese
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem
Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým…
Mačkané brambory
Mačkané brambory
  • Recepty.cz
  • Mac and cheese I.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact