• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mac and cheese I.
Napište svůj komentář k receptu

Mac and cheese I.

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 25
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
6fotografií
Nahrát fotku
 

Milujete těstoviny se sýrem? Pak musíte vyzkoušet tuto klasiku mac and cheese neboli makaróny se sýrem. Zapečné těstoviny s goudou, čedarem, parmazánem a mozzarellou s dokonalou křupavou krustou si zkrátka zamilujete.

Suroviny

4 porce
    • 240
      g těstoviny makaróny, kolínka
    • 120
      g sýr čedar vintage nebo red
    • 120
      g sýr gouda nebo sýr s modrou plísní, camembert
    • 30
      g parmazán
    • 250
      g krémový sýr Philadelphia
    • 250
      g mozzarella
    • 620
      g kondenzované mléko neslazené
    • pepř mletý čerstvý
    • sůl
    • olej lanýžový
    • máslo na vymazání zapékacích misek

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu. Z obalu vezměte prostřední hodnotu a vydělte ji dvěma (pokud se těstoviny mají vařit 10–12 minut, znamená to 11:2 = 5,5 minut). Za tuto dobu budou těstoviny hotové na mac and cheese.

RADA: Podívejte se jak vařit těstoviny, aby se neslepily.

2
Poté těstoviny slijte a nechte je v cedníku, mezitím nastrouhejte tvrdé sýry.

RADA: Jak snadno nastrouhat sýr?

3
Kondenzované mléko nalijte do hrnce, ohřívejte, ale nevařte. Postupně přidávejte nastrouhané sýry a míchejte. Nakonec vložte i krémový sýr a opepřete.
4
Dle chuti můžete přidat i lanýžový olej nebo sušené lanýže. Až bude směs krémová, vypněte plotýnku a přidejte těstoviny.

RADA: Jak správně uchovávat sýry?

5
Nakonec přidejte mozzarellu nakrájenou na malé kousky.
6
Troubu rozehřejte na 200 °C. Rozdělte těstoviny do zapékacích misek a posypte ještě parmezánem a chedarem. Pečte 20–25 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Mac and cheese

Mac and cheese

Makarony se sýrem

Makarony se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Makarony Zapečené
Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kondenzované mléko Krémový sýr Máslo Mozzarella Olej Parmazán Pepř mletý Sůl Sýr Čedar Sýr Gouda Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Kuřecí na smetaně s ananasem

Kuřecí na smetaně s ananasem

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Zdravá tortilla

Zdravá tortilla

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

216
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
179
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
175
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
139
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
106
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Seriálový krasavec Böhm: Otevřeně o životě s partnerem!

Seriálový krasavec Böhm: Otevřeně o životě s partnerem!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Luxusní tiramisu
Luxusní tiramisu
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím…
Mac and cheese
Mac and cheese
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem
Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým…
Mačkané brambory
Mačkané brambory
  • Recepty.cz
  • Mac and cheese I.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact