Mleté maso řádně promícháme se solí, pepřem, utřeným česnekem a nakrájenou slaninou. Tvarujeme válečky, obalíme v hladké mouce, vkládáme do kastrolu nebo na pekáček s rozpuštěným sádlem, posypeme cibulí, nakrájenou na tenké plátky a zvolna pečeme v troubě - podle potřeby podlejeme vodou.
2
Hotové maso přelijeme lečem a zakysanou smetanou a dusíme ještě asi 15 minut. Dochutíme solí, případně trochou vegety. Podáváme s houskovým knedlíkem.
3
Je to opravdu lahůdka a zase trochu změna, ne?!
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarka L.
|4. 6. 2006 22:47
Určitě jak se říká 1000 lidí - 1000 chutí. Já byla trošku zklamaná. Kombinace mletého masa a leča byla fádní, moc to k sobě nešlo. Ale samozřejmě tím neříkám, že to pro někoho nemůže být dobré jídlo. Já do jídelníčku určitě nezařadím.
Pilence
|5. 4. 2005 16:01
Nejprve to vypadalo obycejne, az jsem si rikala, to jsem si dala... Ale pak prislo na radu leco (mamincino - ala co zahradka dala... Mrkev, cibule, paprika, rajcata...) a dostalo to neuveritelnou chut. Kysana smetana pak byla jen dokonalou teckou. Moc jsme si pochytnali. Diky za recept! Pile