Maso nakrájíme na velké kostky, promícháme s marinádou a necháme v lednici odležet přes noc. Druhý den napícháme maso na jehlu střídavě s cuketou, šalotkou, cibulkou a na kostky nakrájenou červenou papričkou. Anglická slanina musí být vždy v řadě vedle panenky, aby maso nebylo vysušené. Špízy položíme na plech vymazaný lehce olejem, polejeme částí marinády a pečeme při teplotě 200 °C cca 30 minut. V polovině pečení doporučujeme jehly otočit a zakapat zbytkem marinády.
2
Podáváme například se zapečenými smetanovými brambory.
3
Pro labužníky: špízy můžeme posypat strouhaným chedarem.
4
Pokud marinády nezbyde tolik, koik potřebujeme, přisypeme grilovací koření, lžičku medu a naředíme olejem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonymous
|19. 1. 2014 08:58
TAK URCITEEE
Vlasta
|24. 1. 2012 14:19
Ještě dodatek:
V Ingrediencích není ani cibulka (s natí), jenom cibule a ani červená paprička (feferonka), jenom červená paprika!
Vlasta
|24. 1. 2012 14:01
Není třeba dát bacon vedle masa, protože bylo v marinádě a není třeba více nez 10 min. na dohotovení a teplota stačí 180 ºC v předem vyhřáté troubě. Tak bude maso ideálně připravené!
Pro labužníky:
Cheddar není vhodný na špízy protože je kyselý a po tepelné úpravě ještě víc!