• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Luxusní špízy
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní špízy

autor: nessii
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní špízy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Špízy
    • 400
      g vepřová panenka
    • 1
      ks kuřecí prsa
    • 1
      ks cuketa mladá
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks červená cibule
    • 200
      g anglická slanina
  • Marináda
    • 3
      lžíce med
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • 1
      ks cibule nastrouhaná

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na velké kostky, promícháme s marinádou a necháme v lednici odležet přes noc. Druhý den napícháme maso na jehlu střídavě s cuketou, šalotkou, cibulkou a na kostky nakrájenou červenou papričkou. Anglická slanina musí být vždy v řadě vedle panenky, aby maso nebylo vysušené. Špízy položíme na plech vymazaný lehce olejem, polejeme částí marinády a pečeme při teplotě 200 °C cca 30 minut. V polovině pečení doporučujeme jehly otočit a zakapat zbytkem marinády.
2
Podáváme například se zapečenými smetanovými brambory.
3
Pro labužníky: špízy můžeme posypat strouhaným chedarem.
4
Pokud marinády nezbyde tolik, koik potřebujeme, přisypeme grilovací koření, lžičku medu a naředíme olejem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím,…

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 19. 1. 2014 08:58

    TAK URCITEEE

  • Vlasta | 24. 1. 2012 14:19

    Ještě dodatek: V Ingrediencích není ani cibulka (s natí), jenom cibule a ani červená paprička (feferonka), jenom červená paprika!

  • Vlasta | 24. 1. 2012 14:01

    Není třeba dát bacon vedle masa, protože bylo v marinádě a není třeba více nez 10 min. na dohotovení a teplota stačí 180 ºC v předem vyhřáté troubě. Tak bude maso ideálně připravené! Pro labužníky: Cheddar není vhodný na špízy protože je kyselý a po tepelné úpravě ještě víc!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Špízy
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Červená cibule Červená paprika Cibule Cuketa Grilovací koření Kuřecí prsa Med Olivový olej Paprika Šalotka Vepřová panenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Židovské řízky

Židovské řízky

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

76
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
51
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
50
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
36
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
31
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Luxusní špízy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact