• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Luxusní špenátové brambory z rautu
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní špenátové brambory z rautu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní špenátové brambory z rautu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg brambory Větší nové
    • 150
      g listový špenát Spařený
    • 2
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce smetana
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Nové větší brambory důkladně omyjeme, ale neškrábeme je. Pak je uvaříme tak, aby byly měkké, ne však rozvařené. Podélně rozpůlíme a opatrně vydlabeme tak, aby zůstala asi půlcentimetrová vrstva jako krusta. Vydlabanou část brambor rozhňácáme vidličkou, smícháme s najemnou posekaným spařeným špenátem, rozmačkaným česnekem, vejcem, smetanou, pepřem a solí (soli to chce poměrně hodně) a nahňácáme zpět do půlek brambor, aby nám vznikla malá čepička.
2
Dáme do trouby a zhruba 40 minut při 250 °C zapečeme na lehce vymaštěném pekáči.Kdo chce jinou variantu, může místo česneku dát 100 g strouhané nivy.Tato příloha se hodí k pečeným a zejména grilovaným masům, ale lze jíst i jako samostané jídlo.
3
Proč z rautu? Ochutnala jsem je tam a řekla si, že přece na to musím přijít...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím,…

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena Tarabová | 20. 6. 2006 10:36

    Tak jsme si v neděli opravdu pochutnali, také jsem na to postrouhala eidam a nemělo to chybu, na rozdíl od Airan jsme měli s pečeným kuřátkem.

  • Airan | 19. 6. 2006 17:30

    A tohle uz jsem delala podle stejneho receptu od pani Kabrtove:-) Nahore jen postrouham jeste eidam - je to jedna z nasich oblibenich chutovek. Moc radi si k tomu davame bulharsky tarator - 1velky jogurt, pul kelimky ledove vody, 1okurka nakrajena (v ZADNEM pripade ne strouhana) 3 rozdrcene strouzky cesneku v hmozdyri se soli, trochu kopru a 1lzice oleje. Kombinace je uzasna:-)))

  • Jana Kutačová | 15. 6. 2006 17:53

    Jéé..mňam,zase špenátek.o)

  • Alena Tarabová | 15. 6. 2006 15:23

    Tak, Lidko, tohle jste tedy vyhmátla velmi dobře, a nejdůležitější bude to hňácání, už se na to těším, zítra mi přijedou děti a zrovna jsem přemýšlela co na nich vyzkouším. Moc díky za vynikajjící nápad.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Listový špenát Pepř mletý Smetana Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

Placičky z ricotty s cuketou a…

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

43
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
41
Řepová polévka s koprem
Řepová polévka s koprem
37
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
33
Quinoový salát s hráškem a zelenými fazolkami
Quinoový salát s hráškem…
30
Bramborový salát s červeným zelím a pestem
Bramborový salát s…

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Marek Ztracený překonal svůj největší strach! Bál se na plošině 13 metrů vysoko!

Marek Ztracený překonal svůj největší strach! Bál se na plošině 13 metrů vysoko!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Luxusní špenátové brambory z rautu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact