• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Luxusní punčák
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní punčák

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 71
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

16 porce
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • polohrubá mouka
    • cukr krystal
    • 3
      lžíce olej
    • 3
      lžíce voda
  • Nálev
    • 300
      g cukr krystal přibližně
    • 250
      ml voda
    • hnědý rum dle chuti
    • bílý punč není nutný
    • citronová šťáva
    • potravinářské barvivo červené a žluté
    • marmeláda nejlepší rybízová, ale můžete i jinou kyselejší
  • Poleva
    • moučkový cukr
    • citronová šťáva
    • hnědý rum nebo punč
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Upečte piškotový korpus. Existuje spousta rad i různých receptů - pokusím se tedy něco shrnout a napsat, jak jsem to dělala já (a povedlo se to). Použila jsem kulatou formu o průměru 22 cm, můžete použít i menší.
2
1. Zvažte vajíčka i se skořápkou. Budete potřebovat stejné množství mouky i cukru. Měli byste použít vajíčka pokojové teploty.
3
2. Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
4
3. Rozehřejte troubu asi na 170°C.
5
4. V druhé míse vyšlehejte téměř bílou pěnu ze žloutků a cukru - to potrvá trochu déle. Přidejte olej a vodu. Začněte pomalu přisypávat mouku. Vzniknu hustší těsto. Vmíchejte opatrně část sněhu, když je těsto vláčnější vmíchejte zbytek.
6
5. Vymažte a vysypte dno formy a nalijte těsto. Pokuste se od okrajů ke středu, aby vám to neudělalo ten "bobánek" uprostřed.
7
6. Při přenosu formy do trouby byste s ní neměli nikde ťuknout.
8
7. Pečte asi 30 minut (kontrolujte špejlí), ale hlavně prvních 20 minut neotvírejte troubu. Může se péct déle, záleží na průměru formy.
9
8. Po upečení vyndejte z trouby a nechte vychladnout, než to vyklopíte z formy.
10
9. Pokud se vám udělá ten "bobánek" položte to vzhůru nohama na nějakou mřížku. Gravitace udělá svoje.
11
10. Nakrájejte dlouhým nožem na 3 pláty.
12
//**Pozn.:** Můžete upéct z více vajec, nebo 2 korpusy (3-4 vajíčka každý) zvlášť. //
13
----
14
**Nálev:**
15
1. V průběhu pečení piškotu si můžete uvařit nálev.
16
2. Zahřejte vodu a rozpusťte v ní cukr. Měl by vzniknout hustší sirup.
17
3. Rozdělte sirup do 2 středních/větších misek.
18
4. Do každé nalijte rum a punč podle chuti. (já dala 6+2 lžíce do každé)
19
5. Do jedné mísy začněte opatrně přidávat červené barvivo, dokud nejste spokojení se sytostí barvy.
20
6. Do druhé přidejte žluté barvivo (nemusí být) a citronovou šťávu.
21
----
22
**Skládání:**
23
1. Spodní plát piškotu potřete marmeládou a vložte zpátky do formy, ve které jste to pekli.
24
2. Prostřední plát překrojte na půl a pak rozřízněte na pruhy asi 2-3 cm široké.
25
3. Každý pruh namočte do nálevu (pokud nechcete mít moc nasáknutý punčák, lehce to stiskněte jako houbu na mytí) a skládejte tak, aby to vypadalo trochu jako šachovnice. Pokládejte na spodní plát do formy.
26
4. Pokud vám nálev zbyde, můžete lžičkou ještě pokapat pruhy, nebo místo rumu použít v kroku číslo 5.
27
5. Vrchní plát lehce pokapejte rumem, potřete marmeládou a přiklopte.
28
6. Je nutné to zatížit. Položte například talíř navrch a na něj dejte něco těžkého. Nálev se přes noc hezky nasákne.
29
//**Pozn.:** Pokud to zatížíte dobře a na dostatečně dlouhou dobu, nemusíte se bát, že se vám to při krájení bude rozpadat.//
30
----
31
**Poleva:**
32
1. Druhý den smíchejte moučkový cukr s trochou citronové šťávy a rumu a vytvořte hustší směs. Mělo by jí být poměrně dost. (Nebo můžete po troškách a postupně přidělávat. ;-) )
33
2. Opatrně potřete vrch a stěny dortu (pokuste se tak, aby se drobky z korpusu nezamíchaly do polevy. (Já vršek potřela ještě trochou marmelády, ale pak se mi to míchalo s polevou.)
34
3. Rozpusťte si trochu čokolády (já jsem použila ty cukrářské čokoládové knoflíčky) a nalijte na cukrovou polevu podle vašeho vkusu.
35
4. Nechte zatuhnout.
36
//(Omlouvám se za kvalitu fotografie, v budoucnu bych dodala lepší - nebo můžete vy, pokud chcete.)//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím,…

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára | 1. 12. 2015 10:16

    Jen se umisťují. Když zvazim vajíčka a budou mít váhu placnu 150g tak musím přidat 150g cukru a mouky? Chápu to dobře? Děkuji

  • TheKacabi
    TheKacabi | 4. 10. 2015 11:57

    Lichotí mi, když si myslíte, že jsem fotila koupený punčák... :-* :-D :-P

  • TheKacabi
    TheKacabi | 4. 10. 2015 11:55

    Jak jste přišli na to, že je vyfocený koupený punčák???

  • Beyonce | 10. 4. 2015 09:32

    Haha, to je dobrý :-D vyfotit koupený punčák :-$ :-D

  • Hanka | 3. 3. 2015 14:14

    Neumím zde přidat obrázek :-( Tento Váš recept jsem přidala na Toprecepty, snad Ván to nevadí? Pod stejným názvem, i s fotkou. Tahle Vaše mravenčí práce, než jste přivedla recept k dokonalosti, mi přišla velmi vhod - sama bych tu trpělivost neměla... Výsledek je báječný - máte můj obdiv!

  • TheKacabi
    TheKacabi | 28. 2. 2015 01:58

    já děkuji za tak pěkný komentář a jsem ráda, že se povedl (taky to svědčí i o vašich pekařských schopnostech ;-) ) Kdybyste měla lepší obrázek, můžete ho připojit, mě se zrovna moc nepovedl :-( ... Mě osobně porovnávání různých receptů, postupů a triků trvalo několik dní, nikde to nebylo "kompletní" tak jsem to chtěla usnadnit dalším...

  • Hanka | 23. 2. 2015 14:44

    Je opravdu skvělý, díky za podrobný popis receptu!!!

  • Hanka | 23. 2. 2015 14:40

    Děkuji za skvělý a výborně rozebraný recept - punčák dostojí svému názvu, je opravdu luxusní a v podstatě i jednoduchý. Všem u nás velmi chutnal! Zkusila jsem dříve už i jiné recepty, ale jediný tento je opravdu jako z cukrárny, možná ještě o malinko lepší... DÍKY!!!

  • Hanka | 23. 2. 2015 14:40

    Děkuji za skvělý a výborně rozebraný recept - punčák dostojí svému názvu, je opravdu luxusní a v podstatě i jednoduchý. Všem u nás velmi chutnal! Zkusila jsem dříve už i jiné recepty, ale jediný tento je opravdu jako z cukrárny, možná ještě o malinko lepší... DÍKY!!!

  • Lea150 | 2. 7. 2014 18:53

    děkuji za tak detailní popis

  • TheKacabi
    TheKacabi | 19. 5. 2014 17:50

    a to jsem zkoušela použít i ctrl+F

  • TheKacabi
    TheKacabi | 19. 5. 2014 17:49

    a kde to čtete? prošla jsem si jak ingredience, tak postup, tak komentáře - ale nikde známka prášku do pečiva... možná jsem ale jen slepá...

  • Jarka | 19. 5. 2014 14:08

    Prášek do pečiva se nedává

  • TheKacabi
    TheKacabi | 3. 4. 2014 11:13

    já mám právě taky jeden nepovedený za sebou... už je to ale pár let zpátky... teď jsem trávila spoustu času u známých i na netu a schraňovala všechna možná i nemožná doporučení... tak jsem si říkala, že to dám dohromady, abych to ulehčila ostatním... a není zač, dejte vědět, jak to dopadlo ;-)

  • Hanka | 3. 4. 2014 08:13

    Podle takhle perfekně podrobně popsaného receptu budu snad moci zkusit upéct punčák i já, i když jeden nepovedený pokus už mám za sebou :-\ Díky!!! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Vegetariáni Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý punč Citronová šťáva Čokoláda Cukr krystal Hnědý rum Marmeláda Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Máslové řízky

Máslové řízky

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Chřestová polévka II.

Chřestová polévka II.

Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

Smetanovo-křenová nebo česneková…

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

156
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
114
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
79
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
63
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
51
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 13.–14. 9. 2025: Kdo prožije hektické dny a komu se splní malé přání?

Horoskop na víkend 13.–14. 9. 2025: Kdo prožije hektické dny a komu se splní malé přání?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Luxusní dort
Luxusní dort
Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou
Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou
Luxusní pomazánka z uzené parenice
Luxusní pomazánka z uzené parenice
Luxusní špenát
Luxusní špenát
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím,…
Luxusní tiramisu
Luxusní tiramisu
  • Recepty.cz
  • Luxusní punčák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact