Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku a lehce osolíme. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme při 180 °C cca 20 minut.
2
Korpus ještě za tepla vyklopíme. 2 pomeranče oloupáme a nakrájíme na kousky. Tvaroh umícháme s vaniliny, tak se 4 lžícemi pomerančové šťávy a případně troškou nastrouhané kůry.
3
Korpus rozkrojíme na 3 díly. První dva díly namažeme tvarohem a posypeme pomeranči, navrch mažeme jen tvaroh, a to po celémo obvodu dortu. Zbylé 2 pomeranče vydrhneme, nakrájíme na kolečka (i s kůrou) a klademe po obvodu dortu. Nakonec dort posypeme vrstvou strouhané čokolády.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Richard R.
|2. 6. 2007 12:57
Pomeranče jsem vybral sice dosti kyselé :p, ale příště budu pečlivější...Jednoduché a dobré
Luciperka
|2. 6. 2007 12:43
Nehádejte se dámy...:). Včer ajsem koláč pekla a byl vynikající, chválím!
Dr
|22. 5. 2007 10:18
Dnes už se dá koupit pravý vanilkový cukr (například v Albertu). Vyrábí ho firma Dr.Oetker a balíček má výtazné hnědožluté zabarvení. Stojí cca 5 Kč.
Marína_K
|22. 5. 2007 07:50
Vanilínový sa nerovná vanilkový. Vanilínový cukor, ktorý bežne používame na výrobu sladkého pečiva, je iba náhradou za pravý vanilkový cukor. Jeho výrobu nájdete tu:http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JMPRKSDQD3&id_kategorie=JNLQIRH5
Annalise
|17. 5. 2007 16:37
Vanilin je jiný název pro Vanilkový cukr - opravdu. Naleznete ho i na balíčku...:)