g
hořká čokoláda
nadrobno nasekaná (nebo čokoládové zdobení)
1
lžíce
citronová kůra
250
ml
zakysaná smetana
200-250ml (dle hustoty těsta)
125
g
hera
rozpuštěná
5
ks
vejce
celá
máslo
kousek, na formu
mouka
trochu, na formu
Postup přípravy receptu
1
Suché ingredience nasypeme do mísy; vejce, prochladlý tuk a smetanu lehce rozšleháme, vlijeme do suché směsi a důkladně promícháme. Pečeme ihned ve vymazané a vysypané formě (v mé elektrické troubě to trvá asi 45 minut při 170 °C). Ti největší mlsouni si mohou bábovku polít čokoládou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Magda
|7. 4. 2008 08:38
O víkendu jsem pekla a jak tady bylo zmíněno, bábovka je docela suchá. Myslela jsem, že s tou zakysanou smetanou co se dává do těsta bude vláčná. Jsou tady 2 podobný recepty na bábovku a musím říct, že ty jsou o dost lepší - nebo spíš ten výsledek je o dost lepší.
Anonym
|6. 4. 2008 07:05
Podľa môjho názoru, bábovka je dosť suchá, cesto "nabité", dá sa konzumovať len s tekutinou, napr. s čajom alebo kávou na raňajky. Nezodpovedá názvu "luxusní". Hodnotín známkou 3.
marie rusnokova
|5. 4. 2008 18:16
Prave jsem ji ochutnala a muzu vsem jen doporucit!!!!Je moc dobra a hlavne zadna slozita priprava.Urcite ji nepecu naposled .-) Davam velkou 1
Jana Remková
|3. 4. 2008 13:02
No,tak tady sedím u těch receptů a ikdyž jsem po obědě,tak mám hlad.Tak to je reklama těchto stránek.Já děkuji za recept,dnes už několikrátý a samozřejmě,pokud mne mužíček nezabije,že spotřebávám moc elektřiny,tak to vyzkouším.Jana