• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Luxusní nedělní bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní nedělní bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní nedělní bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka (600 ml)
    • 0,75
      hrnek cukr krupice (200 ml, není moc sladká)
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 50
      g kandované ovoce nadrobno nasekané
    • 100
      g vlašské ořechy nadrobno nasekané
    • 50
      g hořká čokoláda nadrobno nasekaná (nebo čokoládové zdobení)
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • 250
      ml zakysaná smetana 200-250ml (dle hustoty těsta)
    • 125
      g hera rozpuštěná
    • 5
      ks vejce celá
    • máslo kousek, na formu
    • mouka trochu, na formu

Postup přípravy receptu

1
Suché ingredience nasypeme do mísy; vejce, prochladlý tuk a smetanu lehce rozšleháme, vlijeme do suché směsi a důkladně promícháme. Pečeme ihned ve vymazané a vysypané formě (v mé elektrické troubě to trvá asi 45 minut při 170 °C). Ti největší mlsouni si mohou bábovku polít čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nedělní jablečný koláč

Nedělní jablečný koláč

Nedělní štola

Nedělní štola

Nedělní dort

Nedělní dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 7. 4. 2008 08:38

    O víkendu jsem pekla a jak tady bylo zmíněno, bábovka je docela suchá. Myslela jsem, že s tou zakysanou smetanou co se dává do těsta bude vláčná. Jsou tady 2 podobný recepty na bábovku a musím říct, že ty jsou o dost lepší - nebo spíš ten výsledek je o dost lepší.

  • Anonym | 6. 4. 2008 07:05

    Podľa môjho názoru, bábovka je dosť suchá, cesto "nabité", dá sa konzumovať len s tekutinou, napr. s čajom alebo kávou na raňajky. Nezodpovedá názvu "luxusní". Hodnotín známkou 3.

  • marie rusnokova | 5. 4. 2008 18:16

    Prave jsem ji ochutnala a muzu vsem jen doporucit!!!!Je moc dobra a hlavne zadna slozita priprava.Urcite ji nepecu naposled .-) Davam velkou 1

  • Jana Remková | 3. 4. 2008 13:02

    No,tak tady sedím u těch receptů a ikdyž jsem po obědě,tak mám hlad.Tak to je reklama těchto stránek.Já děkuji za recept,dnes už několikrátý a samozřejmě,pokud mne mužíček nezabije,že spotřebávám moc elektřiny,tak to vyzkouším.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hera Hořká čokoláda Kandované ovoce Máslo Mouka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce Vlašské ořechy Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Banánový koktejl na spaní

Banánový koktejl na spaní

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
48
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a…
47
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
40
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
36
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…

Zajímavé články

Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 16. 5. 2025: Kdo potká osudového člověka a koho potěší dobrá zpráva?

Denní horoskop na pátek 16. 5. 2025: Kdo potká osudového člověka a koho potěší dobrá zpráva?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Luxusní nedělní bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact