• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Luxusní nedělní bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní nedělní bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní nedělní bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka (600 ml)
    • 0,75
      hrnek cukr krupice (200 ml, není moc sladká)
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 50
      g kandované ovoce nadrobno nasekané
    • 100
      g vlašské ořechy nadrobno nasekané
    • 50
      g hořká čokoláda nadrobno nasekaná (nebo čokoládové zdobení)
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • 250
      ml zakysaná smetana 200-250ml (dle hustoty těsta)
    • 125
      g hera rozpuštěná
    • 5
      ks vejce celá
    • máslo kousek, na formu
    • mouka trochu, na formu

Postup přípravy receptu

1
Suché ingredience nasypeme do mísy; vejce, prochladlý tuk a smetanu lehce rozšleháme, vlijeme do suché směsi a důkladně promícháme. Pečeme ihned ve vymazané a vysypané formě (v mé elektrické troubě to trvá asi 45 minut při 170 °C). Ti největší mlsouni si mohou bábovku polít čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nedělní jablečný koláč

Nedělní jablečný koláč

Nedělní štola

Nedělní štola

Nedělní dort

Nedělní dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 7. 4. 2008 08:38

    O víkendu jsem pekla a jak tady bylo zmíněno, bábovka je docela suchá. Myslela jsem, že s tou zakysanou smetanou co se dává do těsta bude vláčná. Jsou tady 2 podobný recepty na bábovku a musím říct, že ty jsou o dost lepší - nebo spíš ten výsledek je o dost lepší.

  • Anonym | 6. 4. 2008 07:05

    Podľa môjho názoru, bábovka je dosť suchá, cesto "nabité", dá sa konzumovať len s tekutinou, napr. s čajom alebo kávou na raňajky. Nezodpovedá názvu "luxusní". Hodnotín známkou 3.

  • marie rusnokova | 5. 4. 2008 18:16

    Prave jsem ji ochutnala a muzu vsem jen doporucit!!!!Je moc dobra a hlavne zadna slozita priprava.Urcite ji nepecu naposled .-) Davam velkou 1

  • Jana Remková | 3. 4. 2008 13:02

    No,tak tady sedím u těch receptů a ikdyž jsem po obědě,tak mám hlad.Tak to je reklama těchto stránek.Já děkuji za recept,dnes už několikrátý a samozřejmě,pokud mne mužíček nezabije,že spotřebávám moc elektřiny,tak to vyzkouším.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hera Hořká čokoláda Kandované ovoce Máslo Mouka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce Vlašské ořechy Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Jednoduché staročeské plátky se žampiony

Jednoduché staročeské plátky se…

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

80
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
64
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
40
Slávky na víně se salátem Choriatiki
Slávky na víně se…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

  • Recepty.cz
  • Luxusní nedělní bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact