• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Luxusní nedělní bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní nedělní bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní nedělní bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka (600 ml)
    • 0,75
      hrnek cukr krupice (200 ml, není moc sladká)
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 50
      g kandované ovoce nadrobno nasekané
    • 100
      g vlašské ořechy nadrobno nasekané
    • 50
      g hořká čokoláda nadrobno nasekaná (nebo čokoládové zdobení)
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • 250
      ml zakysaná smetana 200-250ml (dle hustoty těsta)
    • 125
      g hera rozpuštěná
    • 5
      ks vejce celá
    • máslo kousek, na formu
    • mouka trochu, na formu

Postup přípravy receptu

1
Suché ingredience nasypeme do mísy; vejce, prochladlý tuk a smetanu lehce rozšleháme, vlijeme do suché směsi a důkladně promícháme. Pečeme ihned ve vymazané a vysypané formě (v mé elektrické troubě to trvá asi 45 minut při 170 °C). Ti největší mlsouni si mohou bábovku polít čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nedělní jablečný koláč

Nedělní jablečný koláč

Nedělní štola

Nedělní štola

Nedělní dort

Nedělní dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 7. 4. 2008 08:38

    O víkendu jsem pekla a jak tady bylo zmíněno, bábovka je docela suchá. Myslela jsem, že s tou zakysanou smetanou co se dává do těsta bude vláčná. Jsou tady 2 podobný recepty na bábovku a musím říct, že ty jsou o dost lepší - nebo spíš ten výsledek je o dost lepší.

  • Anonym | 6. 4. 2008 07:05

    Podľa môjho názoru, bábovka je dosť suchá, cesto "nabité", dá sa konzumovať len s tekutinou, napr. s čajom alebo kávou na raňajky. Nezodpovedá názvu "luxusní". Hodnotín známkou 3.

  • marie rusnokova | 5. 4. 2008 18:16

    Prave jsem ji ochutnala a muzu vsem jen doporucit!!!!Je moc dobra a hlavne zadna slozita priprava.Urcite ji nepecu naposled .-) Davam velkou 1

  • Jana Remková | 3. 4. 2008 13:02

    No,tak tady sedím u těch receptů a ikdyž jsem po obědě,tak mám hlad.Tak to je reklama těchto stránek.Já děkuji za recept,dnes už několikrátý a samozřejmě,pokud mne mužíček nezabije,že spotřebávám moc elektřiny,tak to vyzkouším.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hera Hořká čokoláda Kandované ovoce Máslo Mouka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce Vlašské ořechy Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Tvarohový koláč s ovocem III.

Tvarohový koláč s ovocem III.

Pikantule

Pikantule

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…

Piña colada / Koktejly

Piña colada / Koktejly

Naše laskonky

Naše laskonky

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

47
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle…
31
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
25
Cuketové zelí
Cuketové zelí

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Ornella Koktová míří na riviéru: Pejsek bude čekat na zámku!

Ornella Koktová míří na riviéru: Pejsek bude čekat na zámku!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

  • Recepty.cz
  • Luxusní nedělní bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact