plechovka
fazole v tomatové omáčce
nejlépe červené
1
plechovka
fazole v chilli omáčce
nejlépe bílé
2
ks
cibule
2
ks
paprika
4
ks
rajčata
2
ks
brambory
olej
1
balení
instantní jíška
sůl
polévkové koření
provensálské bylinky
nebo sušené italské bylinky
Postup přípravy receptu
1
Na zpěněné cibuli orestujeme na proužky nakrájené papriky, přidáme na drobno pokrájená rajčata, osolíme a podusíme (jako základ na lečo). Přidáme fazole z obou plechovek a oloupané na malé kostičky nakrájené brambory, dolejeme vodu a vaříme cca 20 min.
2
Poté zahustíme sušenou jíškou, dochutíme polévkovým kořením a na závěr přidáme sušené bylinky.
3
Je to luxusní polévka plná zdravých dobrot a zatím každému chutnala.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petr
|1. 1. 2016 18:03
Není třeba hned dělat nacionalistické komentáře.
Pan Jozef má pravdu v tom, že ta polévka je úplně normální,
v každém nádražním bufetě nebýva horší ani v Česku!
Martina
|13. 11. 2012 16:48
Polévka je výborná! Na Slovensku jsou asi zvyklí na "lepší" :o)
Jarka Mastilová
|12. 1. 2008 23:04
Uvařená,snědená a ohodnocená 1
Jozef T.
|31. 12. 2007 16:27
Dakujem p. Lucke za vysvetlenie, pretoze pri jej konzumácii sme mali pocit, ze by sa mohla volat aj obycajná.
Lucka
|30. 12. 2007 14:21
...luxusně dobrá pane Jozefe.
Jozef T.
|29. 12. 2007 23:15
Polievka je celkom v poriadku, aj ked sú to samé konzervy a prásky. Nenachádzam v nej ale ziadny luxus (kaviár, francúzske sampanské a pod.)Co je v nej to luxusné?
Martina
|18. 10. 2007 10:46
Včera jsem ji udělala k večeři a všem moc chutnala, manžel sice navrhoval přidat tam nějakou uzeninu, ale i bez ní si pochutnal. Hodnotím za 1.
Bianka
|16. 10. 2007 14:34
Výborná, jen jsem ještě každému do talíře přidala lžičku zakysané smetany... mňam!