• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Luxusní čoko dekadentní dort - vhodný pro celiaky
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní čoko dekadentní dort - vhodný pro celiaky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní čoko dekadentní dort - vhodný pro celiaky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 90
      g máslo
    • 220
      g hořká čokoláda posekaná
    • 6
      ks vejce opravdu velká
    • 100
      g cukr krupice jemný
  • Poleva
    • 80
      g čokoláda
    • 50
      g máslo
  • Náplň
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
    • jahody čerstvé

Postup přípravy receptu

1
Těsto: v mikrovlnce nebo ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s máslem, důkladně promícháme necháme trochu zchladnout a vmícháme 6 žloutků. Z bílků ušleháme sníh, když začne tuhnout, přidáváme cukr a dál mícháme do leskla. Ušlehaný sníh opatrně vmícháme do čokoládové směsi. Pečeme ve vymazané a vysypané rozvírací formě při 190 °C asi 50 minut. Dort zkoušíme ve středu špejlí, zda je propečený. Na konci pečení ho je nutné přikrýt shora papírem, aby se propekl a vršek nespálil. Správně upečený dort se po dopečení a zchladnutí ve středu hodně propadne, pouze jeho okraje zůstanou vysoké. Opatrně ho přemístíme na talíř - nepřeklápíme! (Přesunutí na talíř je nejnáročnější krok, jde to špatně...)
2
Poleva: rozehřejeme čokoládu s máslem a dort s ní celý, včetně propadlého středu, potřeme. Necháme ztuhnout.
3
Náplň: smetanu ušleháme se ztužovačem a vyplníme jí propadlý střed dortu až k jeho okrajům. Ozdobíme čerstvými jahodami (borůvkami, malinami) a dáme vychladit do lednice. A pak se kocháme pohledy plnými obdivu, protože tohle je neuvěřitelná lahůdka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)

Malinový dort vhodný pro diabetiky …

Levná a rychlá luxusní polévka bez masa i pro masožrouty

Levná a rychlá luxusní polévka bez…

Luxusní dort

Luxusní dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • L. | 24. 10. 2012 09:50

    Zdravím, která z běžně dostupných hořkých čokolád je vhodná pro celiaky?

  • Jamat Jamat | 15. 2. 2009 14:26

    Jsem já to ale hlava děravá, dávám 1!

  • Jamat Jamat | 15. 2. 2009 11:05

    Tak mohu potvrdit, že tento dort je opravdu excelentní! Pekla jsem ze 7 vajec velikosti "L" v teflonové dortové formě, na jejíž spodní díl jsem okružím přivřela papír na pečení. Nic nevyteklo, těsto bylo krásně nadýchané. Nevím na kolik stupňů jsem pekla, protože mám starou plynovou troubu bez termostatu, ale stačilo 35 minut. Dort byl spíše vyklenutý než propadlý, ale jak postuně chládl tak se propadal. Polevy bylo dostatečné množství na to, aby byl dort jakoby uzavřen a šlehačka neměla šanci proniknout dovnitř. A ta chuť - hutný čokoládový korpus a jemňoučká šlehačka - opravdu božské. Použila jsem čokoládu 52%, takže nebyla přehnaně sladká a šlehačku jsem nesladila. Tento dort jsem určitě nepekla naposledy, díky za recept!!!

  • Jamat Jamat | 6. 2. 2009 23:50

    Děkuji paní Di, Dance i Lidce za odpověď a ještě by mě zajímalo, jestli je lepší upéct dort den předem nebo až v den konzumace. Syn bude mít 35, tak aby byl dort opravdu povedený. Díky!

  • Lidka Kábrtová | 6. 2. 2009 16:12

    Tak L bude těch 7 stačit :-). Dejte vědět výsledek.

  • Danka Snášelová | 6. 2. 2009 16:04

    Vejce velikost S (malé), M (střední), L (velké). Velikost vajec se rozlišuje podle váhy: S pod 53 g, M 53-63 g, L 63-73 g.

  • Lidka Kábrtová | 6. 2. 2009 15:42

    L jsou ta nejmenší? Pak asi spíš 8. Jinak díky Di za poznámku - opravdu tu teď moc často nejsem. Dnes je to spíš náhoda, že jsem poznámku objevila.

  • Di - | 6. 2. 2009 11:55

    Paní Jamat, Lidka Kábrtová, chodí na tyto stránky poslední dobou velmi zřídka. Klikněte na její celé jméno a zkuste jí napsat na mail.

  • Jamat Jamat | 6. 2. 2009 11:39

    Paní Lidko (nebo někdo, kdo tento dort už pekl), když mám z obchodu vejce velikosti "L" stačí jich použít 7 ? - mám čokoholika syna a bude mít narozeniny, tak se mi tento dort zdá víc než vhodný.

  • Lidka K. | 18. 2. 2008 08:36

    Jarko, pokud máte kolegyni celiačku, tohle by jí mohlo vyhovovat taky. Jen formu by musela vysypat kokosem nebo něčím, co jí nevadí.

  • Lidka K. | 15. 2. 2008 16:42

    Díky za pochvalu, jsem moc ráda, že se povedlo. Jinak moje zkušenost. Do šlehačky to chce opravdu ztužovač, protože jinak korpus provlhne smetanou, byť je dobře ušlehaná...asi to bude tím, že tam není mouka.

  • Lída* | 15. 2. 2008 13:48

    Liduško, zdravím vás, svoji jmenovkyni. Tento dort jsem pekla minulý víkend a recept jsem dostala od kamarádky a netušila jsem že je od vás.Je to něco neskutečně dobrého, hlavně pro milovníky čokoládových dobrot.Můj muž chce tento dort na své narozeniny i svátek a jiný už nechce.Výnikající recept.

  • Stella St. | 15. 2. 2008 12:24

    Vážená pani Kábrtová,myslím,že dnes sa Vám musí štikútať celý deň,tolko chvály sa znáša na Váš zákusok. Je perfektný!Môj manžel už(keby som nebola dáma, použila by som iný výraz takto len)zjedol polovicu torty a ešte lačno po nás pozerá.Ale sme doma štyri baby, ubránili sme zvyšnú polovicu pre seba. Dnes pečiem opäť.Torta sa mi veľmi podarila.Bola 4 cm vysoká, stred sa "prepadol"len o veľmi málo, cca o 1,5 cm.Ešte som rozmýšľala,že tortu potriem pikantnou marmeládou (ríbezľová, malinová..)a až potom dám polevu.Dnes to tak vyskúšam.Na tortu som nedala žiadne ovocie, posypala som strúhanou čokoládou.Na tanier som dozdobila jahod. kompótom.MŇAM. Ešte raz vďaka za recept!

  • Sonička Broskvička | 21. 12. 2006 16:20

    Tohle si upeču na narozeniny.Pak dám vědět.

  • Lidka Kábrtová | 10. 8. 2006 18:58

    Děkuji za doplnění celiaků.

  • Lidka Kábrtová | 10. 8. 2006 09:50

    Mohu poprosit, aby se k receptu přidala informkace, že je vhodný pro celiaky - bezlepkovou dietu? Díky

  • Lidka Kábrtová | 10. 8. 2006 09:30

    Anonyme, dělám to z čokolády na vaření (čím vyšší má obsah kakaa, tím lépe), v těstě je stejná čokoláda jako na polevě. Prostě stačí koupit tři čoko na vaření a akorát to vyjde.

  • Anonym | 9. 8. 2006 21:34

    Prosím , na tu polevu dáváte stejnou čokoládu jako do toho těsta?Děkuji

  • Lidka Kábrtová | 9. 8. 2006 09:46

    Soňo, maliny, borůvky, ostružiny, těsně před podáváním lze ozdobit krájeným kiwi...Obecně by to ale nemělo být moc sladké ovoce nebo ovoce z kompotu...

  • Soňa N | 9. 8. 2006 07:32

    Ráda bych vyzkoušela, jaké ovoce kromě jahod by se dalo ještě použít?Prosím poraďte.

  • Lidka Kábrtová | 31. 7. 2006 10:53

    Jsem moc ráda, že chutná.

  • Katka G. | 29. 7. 2006 21:36

    Je fakt vynikající, dělala jsem ho už 3x, a pokaždé slavil úspěch. Super je, že není až tak sladký, takže moc "nezaplácá žaludek", dávám za 1 :)

  • Lidka Kábrtová | 4. 7. 2006 12:07

    Ta skořice by tam mohla být zajímavá, příště zaexperimentuju, skořici já ráda. Jinak čím větší má čokoláda obsah kakaa, tím lépe.

  • Monika | 4. 7. 2006 07:47

    Tak tohle je opravdu lahůdka, já jen místo zde uvedeného cukru dávám 1 sáček vanilkového a 1 sáček skořicového cukru. Čokoládu na vaření dávám s větším obsahem kakaa (dobrá je z Lidlu).S pečícím papírem se pak dort přesouvá lépe, já pro jistotu dno vymastím, aby se papír neodchlipoval.

  • Kuchařka on-line | 3. 7. 2006 19:53

    Své fotografie nám můžete zasílat e-mailem na adresu foto@recepty.cz. Fotografie posílejte ve formátu JPEG (.jpg) max. komprese 6/10 nebo TIFF (.tif), min. rozměr fotografie 450x350px, max. velikost jednoho souboru 2MB.

  • Ester S. | 3. 7. 2006 18:24

    Lidko, presne tak, suchy len zvonka, nabuduce uz budem vediet! A vnutri bol krasne vlacny a nadherne cokoladovy!Aj na pohlad bol velmi pekny tento dorticek - skoda, ze sa sem neda pridat fotka:)

  • Lidka Kábrtová | 3. 7. 2006 08:39

    Ester, dort po upečení vysušena vypadá, ale suchý rozhodně není, to už jste zjistila asi sama :-). Jano, poleva patří na korpus pod šlehačku, nahoru už rozhodně ne. Jinak já jsem s tím,že by se šlehačka roztékala, problém neměla - možná to bylo tou čokoládou nahoře, nic jiného mě nenapadá.

  • Jana z VM | 3. 7. 2006 08:27

    Já jsem dort taky vyzkoušela. S pečením nebyl problém, zadělala jsem jej alobalem už bro - jak začal naskakovat a tak se upekl dobře, krásně voněl - to ta čokoláda! Z formy šel taky celkem dobře. Postup jsem dodržela, jenom jsem asi udělala chybu, když jsem jej po naplnění šlehačkou a dozdobení jahodami a ještě nahoru čokoládovou polevou dala na pár hodin do ledničky. Nahoře byla šlehačka krásně tuhá, ale uvnitř povolila, takže to na talíři nevypadalo moc vábně. Asi se to po naplnění má hned sníst, že? Ale chuťově je to vynikající,k určitě zopakuji až budou borůvky !! Příště si dám pozor !

  • Ester S. | 1. 7. 2006 17:44

    Tak este poznamocku: dort som jemne oskrabala, nastastie bol chyteny len zvrchu (nabuduce asi dam ten pecici papir uz po 20min). Do prepadliny (aspon viem, preco sa vola dort dekadentny cize poklesly:)) som dala polevu, slahacku a jahody a vysledok je fakt excelentny, mnam mnam basta! Davam za JEDNA:))

  • Ester S. | 1. 7. 2006 14:03

    Mam dotaz: teraz som dopiekla korpus, to ze sa prepadol a popukal, nevadi, ked to tak ma byt. Ale pripada mi dost vysuseny a dokonca pripaleny. Pritom som piekla presne podla udanych 50 minut pri teplote 190 st. Celzia - co sa mi zdalo hned nejak moc, ale som si povedala, ze to skusim, kedze tu nikto nic nemal proti dobe a teplote pecenia.Papier navrch som dala po polhodine pecenia a nakoniec som korpus vybrala o 10 min skor, cize bol tam len 40 minut a aj tak je pripaleny:(((Tak ja neviem, mam taku mimoriadne vykonnu troubu??Mam fungl novu troubu Baumatic.

  • Lidka Kábrtová | 29. 6. 2006 10:07

    Ještě mě napadlo, nelekejte se toho, že vám dort nahoře (jeho krusta) popraská. To je taktéž normální - to pak zůstane schované pod šlehačkou. Jinak šlehačku už v žádném případě vůbec nesladit. Korpus je sladký dost a s neslazenou šlehačkou a ovocem to dělá zajímavý chuťový kontrast.

  • Ester S. | 29. 6. 2006 09:24

    Tento dekadentni dort skusim na nedelu:) Pri peceni korpusov tiez davam na dno peciaci papier, tym roztvaracim okrajom ho scvaknem a este sa mi nestalo, ze by mi pod papier natieklo cesto. Ale je fakt, ze cesto bez muky som este nerobila:))

  • Lidka Kábrtová | 27. 6. 2006 08:36

    Klidně stačí obyčejná čokoláda na vaření. S pečicím papírem je problém, jak je těsto řídké, nateklo by i pod něj....Sundat to z formy jde, ale musí se na to jít hodně moc opatrně.

  • Anonym | 26. 6. 2006 22:41

    To vypadá úžasně a také to tak určitě chutná, jen mám dotaz. Čokoládu dáváte obyčejnou na vaření? děkuji

  • Ivana | 26. 6. 2006 15:29

    A kdyby se dal na dno dortové formy pečící papír, nešlo by to přetáhnout i s tím papírem?

  • Alena Tarabová | 26. 6. 2006 14:44

    Tak s touto lahůdkou si počkám na maliny, to bude mňamka, vypadá to dobře, do té doby se mi o tom bude zdát jako vždy, když si něco vezmu do hlavy.

  • Lidka Kábrtová | 26. 6. 2006 14:06

    Anonyme, skutečně by to bylo nejsnažší, ale já mám formu teflonouvou a nerada bych ji krájením dortu zničila. Jinak formu to chce velmi důkladně vymazat a vysypat a i tak dort po upečení před rozevřením formy od okrajů přejet nožem...Nožem pak je nutné přejet i spodek dotu a tak ho oddělit od formy a opatrně sesunout na talíř...Jak tam není mouika v těstě, tak to jde prostě blbě. Ale výsledek za to skutečně stojí - nic lepšího jsem nejedla. Lepší postup jsem nevymyslela. Pokud někoho něco napadne, budu ráda...

  • Anonym | 26. 6. 2006 13:48

    Pokud je přesunutí dortu nejnáročnější, tak je podle mě zbytečný ho přesunovat, když se navíc peče v rozevírací formě. Já bych jednoduše okraj formy oddělala a nechala dort na spodním díle formy.

  • Jana z VM | 26. 6. 2006 13:41

    Moc se těším, zřejmě jej v sobotu udělám, strašně mě to láká, dokud jsou jahody.... díky za rady.

  • Jaroslava Oumarová | 26. 6. 2006 12:08

    Jsem všemi deseti pro "extázi":-))))))))))))))

  • Lidka Kábrtová | 26. 6. 2006 10:26

    Ještě dvě poznámky.1: recept je vhodný pro celiaky, neobsahuje mouku.2: Původně jsem ho chtěla nazvat čokoládová extáze, ale netušila jsem, zda by mi to prošlo.

  • Lidka Kábrtová | 26. 6. 2006 10:19

    Jano, je to klasická dortová forma, asi 23 cm. A nebojte se toho, že dort nevypadá po upečení vábně, fakt se totálně propadne - zůstane jen taková kulatá hradba a uvnitř propadlé prázdno...Já z toho taky byla na větvi, ale pak jsem pochopila, že to je tak správně. Jinak doporučuju dort podávat vychlazený. Jinak musím přiznat - já peču hodně formou experimentů - ale tohle je to nejlepší, co jsem kdy stvořila :-).

  • Jana z VM | 26. 6. 2006 10:08

    To si teda myslím, že tohle je neuvěřitelná lahůdka! Máme doma "opravdu, ale opravdu velká vejce".... musím brzo vyzkoušet. Jenom otázku - do jak velké formy dávat! Do klssicky velké 23 cm?Díky za odpověď!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Hořká čokoláda Jahody Máslo Smetana ke šlehání Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

67
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
Chlupaté knedlíky …
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Jahodová bublanina
Jahodová bublanina

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dua Lipa zazpívala píseň Farné: Překvapená reakce Ewy!

Dua Lipa zazpívala píseň Farné: Překvapená reakce Ewy!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Luxusní čoko dekadentní dort - vhodný pro celiaky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact