• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Luxus řez
Napište svůj komentář k receptu

Luxus řez

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxus řez
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce voda
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 100
      g cukr
    • 100
      g kokos
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balení dětské piškoty
    • pikantní marmeláda
    • 2
      ks kondenzované mléko Piknik (75 g)
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • strouhaný kokos Nebo čoko poleva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem, vodou, přidáme kokos a prosátou mouku s kypřícím práškem. Lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech či pekáč a poskládáme vedle sebe piškoty po dvou slepené marmeládou. Pečeme asi 30 minut.
2
Na vychlazený plát vymačkáme pikao, necháme vsáknout a potřeme zakysanou smetanou. Posypeme kokosem nebo pocákáme čoko polevou. Moučník je poměrně sladký, ale moc dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Řez s jogurtem a šlehačkou

Řez s jogurtem a šlehačkou

Řez obližprst

Řez obližprst

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Paja Zupa | 3. 5. 2009 08:50

    Často si vybírám recepty podle ověřeného autora a Markéta Englicka tu má plno výborných receptů, ale tento se nepovedl. Tuhé těsto, které se těžko natírá na plech, a po upečení je z něj suchá placka. Asi jsem měla zvolit malý plech, ale 4 vejce běžně mívám na velký. Ostatní kuchařky mají podobné potíže - těsto ředí mlékem, piškoty vlhčí rumem. Tento recept hodnotím 3 - sníst se to dá, ale už nebudu opakovat.

  • Pavla Kalinová | 28. 3. 2008 18:58

    Jak říká název jsou to opravdu luxus řezy. Těsto je akorát,ikdyž je pravda přidala jsem lžíci mléka.Piškoty jsem slepila jahodovou marmeládou a pokapala kokosovým likérem. Sice jsem dala kondenzované mléko,ale příště nedám je to opravdu hodne sladké.Zakysané smetany jsem dala dvě a než jsem je dala na buchu ještě jsem je rozmíchala s vaniilkovým cukrem.Nakonec jsem pokapala mlecnou cokoladou,znate takovu tu rychlu z pytliku kdy jen zahrejete a kapete z pytliku. Davam za jedna s peti hvezdickama.

  • Jana Tichá | 11. 5. 2007 17:35

    Možná jsem udělala nějakou chybu v postupu, ale jak čtu tady vaše reakce, tak recept není úplně ideální (je potřeba upravovat mlékem, máčením piškotů, vyjasňovat velikost plechu atd.). Podle mého názoru se nejdená o řezy luxus, ale o sušší tuhou buchtu ke kávě, kterou rozhodně nikoho neohromím :(.

  • Jana Nováková | 11. 5. 2007 10:04

    Mně se recept líbí, ale zase mám problém s neurčitostí zadání :))). Jakože plech nebo pekáč je pořádnej rozdíl...zrovna řezy peču a netuším, jak to dopadne, protože než se mi podařilo na plech rozpatlat to těsto, které je docela tuhé, tak jsem se z toho málem osypala :)) a ty piškoty - 1 velké balení na celý plech nevystačí ani omylem.... Tak nevím, já teda nakoupila raději víc a teď čekám, co z toho bude... FOtka vypadá super, akorát příště to asi vrznu do menšího pekáče.....teda čekám, jestli to naskočí :)))

  • Anonym | 21. 3. 2007 13:30

    Jé, to vypadá pěkně.

  • Vlasta Vejvodova | 19. 3. 2007 14:29

    O víkendu jsem dělala a jsou dobré,zaslala jsem i foto.Přes všechny neduhy pí.Mirky,tak jsem "sušila" pikšoty a jsou moc pěkné na řezu,po vytažení jsem pokapala rumem,nalila půl plechovky salka.Těsto bylo poměrně tuhé,zředila jsem mlékem.Dávám luxusní 1 :0))))

  • Blanka Veselá | 9. 3. 2007 12:59

    včera večer jsem upekla a nechala přes noc uležet aby ty piškoty změkky.Nyní jsem ochutnala a musím uznat že to jsou fakt luxus řezy.Moc díky za recept.S tímto u těch mých hladových krků určitě uspěju :o)))

  • Barbora Javorková | 9. 3. 2007 11:57

    Tak proč se, Mirko,ptáte, když to nehodláte zkoušet :))

  • Mirka | 7. 3. 2007 16:45

    Markéto, jak už jsem napsala, zkoušet nebudu. Už to, prosím, dál nebudeme rozvádět.

  • englicka marketa | 7. 3. 2007 16:16

    Mirko,tak je tam prostě nedáte,sto lidí sto chutí:o))od toho tu ten web přeci je:o)))

  • Mirka | 7. 3. 2007 16:00

    Jano,to máte pravdu, že se piškoty často používají, používám je i já, ale nikde, i ve Vámi uvedených receptech, se piškoty nedávají nahoru na syrové těsto a nepečou se s ním 30 min. Někdy se dávají péct, ale jsou zalité krémem a přkryté plátem těsta. Většinou se ale dávají až na těsto upečené a polévají krémem. Proto se mi tento postup nelíbí.

  • Jana Tomčíková | 7. 3. 2007 07:38

    Mirko, znám víc receptů, kde se oužívají piškoty( viz barevný řez,bábovka piškotka, rychlé pudinkové řezy,diplomatické řezy...) a všechny jsou vynikající.Jen se nebát vyzkoušet!

  • Mirka | 6. 3. 2007 19:27

    Že to stojí v receptu, jsem si všimla, milá Miriam, tento postup se mi zdá úplně zbytečný a zkoušet nebudu.

  • Miriam | 6. 3. 2007 18:21

    protože tak to stojí v receptu milá Mirko.Pokud nechceš tak je tam nedávej a dej je na upečený korpus.Jinak právě ty piškoty tomu dají hezký vzhled po upečení a tou marmeládou je těsto dobře vláčné....

  • Mirka | 6. 3. 2007 17:54

    Může mi, prosím, někdo vysvětlit, proč mám 30 min sušit - pražit, již upečené piškoty ?

  • marketa englicka | 6. 3. 2007 17:03

    Bebo až přijdu domů napíšu vám velikost plechu.momentálně nevím ani od oka:o))) salko by se použít asi dalo jen ho nechce moc,jen tolik aby nasáklo do piškotů a těsta.

  • MIRIAM VOLNÁ | 6. 3. 2007 16:45

    já to dala na klasický plech-(nemám ráda moc vysoká těsta)a bylo to akorát.

  • Anonym | 6. 3. 2007 16:28

    To by se i dalo použít místo pikniku salko,že?

  • beba | 6. 3. 2007 14:34

    Je to prosím na klasický veľký plech? Kto ste to už robili, prosím napíšte.

  • MIRIAM VOLNÁ | 6. 3. 2007 10:56

    přes týden nepeču,ale nedalo mi to a utíkala jsem pro piknik a odp.jsem upekla.Jóó a teda podotýkám byla!!to dobrota.Mám nakázáno péct v sobotu znova.díky za recept.hodnotím jedničkou.Jo přidala jsem místo 4 lžic jěště asi 3.

  • marketa englicka | 6. 3. 2007 10:51

    já to nechala odležet a krásně mi změkkly tou smetanou.u vás se to asi nestihlo :o))))

  • Olga Lešáková | 6. 3. 2007 10:45

    Včera jsem pekla, ale těsto jsem měla opravdu hodně husté, přidala jsem mléko. Jinak piškoty jsou po upečení tuhé, příště je po slepení marmeládou namočím třeba ještě v rumu. Jinak je to veliká dobrota.

  • Haňule | 5. 3. 2007 17:33

    piknik mám velice ráda:o))a toto mě teda jěště nenapadlo:o)))nápad to je super,a s tím kokosem-jééééé:o)))ty piškoty asi změkknou že ??po natření tím piknikem a smetanou..

  • Jitka H. | 5. 3. 2007 14:57

    A já jsem viděla v Lidlu karamelové v tubě. Ale nezkoušela..

  • Anonym | 5. 3. 2007 13:30

    Ještě jste zapomněly na Jesenku, to je slazená smetana v tubě.Je výborná do silného černého čaje, kdysi mi to poradil jeden starý pán, který byl letec za války v Anglii.Vyzkoušejte, pohladí to žaludek i dušičku.

  • barča | 5. 3. 2007 12:05

    Jestli mohu vysvětlit, tak mléko piknik (modá tuba) je obyč sladké bílé, a pikao je také sladké, ale s přídavkem kakaa (mě tedy taky moc nechutná), ale každý jak má rád.

  • englicka marketa | 5. 3. 2007 11:58

    jo chtěla jsem jěště napsat,těsto je poměrně husté-proto aby ty piškoty nespadli hodně dolů.kdyby jste ho měli moc tak jěště přidejte vodu...

  • englicka marketa | 5. 3. 2007 11:31

    Ahojky,jééé teď nevím je to ta modrá tuba chutná to jako kondenzované mléko.Já to kupuji v kantíně když si chodím pro noviny :o))(mají tam jěště i hnědý ale to mi nechutná :o)) )no a napadlo mě to fláknout na piškot:o)))Romčo ano na syrové těsto-piškoty se trochu propadnou ale to vůbec nevadí,pečením se těsto zvedne a po upečení to vypadá celkem zajímavě:o)))zakysané smetany není moc ale úpně to stačí,krájí se to dobře.Polevu můžete použít a nemusíte.já jí jen tak trochu nacákaka na smetanu a posypala kokosem.Použila jsem zbylou hořkou čokoládu.

  • Romana K. | 5. 3. 2007 10:54

    Nerozumím receptu. To mám slepené piškoty naskládat na syrové (neupečené) těsto? Slepené piškoty jsou dost těžké - nepropadnou se do syrového těsta? A co poleva? Zakysaná smetana ztuhne? Krájí se řezy dobře? Děkuji za vysvětlení.

  • Květoslava B. | 5. 3. 2007 10:22

    Tak teď nevím,dáváte tam PIKAO nebo PIKNIK?V ingrediencích je Piknik,v postupu Pikao.Hanko, já to Pikao mlsám i teď, když mě honí mlsná.

  • anny | 5. 3. 2007 10:10

    Hele,Margotko,jak mám něco shodit,když házíš takový špeky....To mi nedělej,jooooo_?

  • Hana Rožníčková | 5. 3. 2007 09:50

    Téda Markéto, už zase... Jé to jsem nevěděla, že se prodává Pikao, to jsem si jako dítě kupovala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Kokos Kondenzované mléko Pikantní marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Strouhaný kokos Vejce Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

163
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
141
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
102
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
78
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
68
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Lulja kabab
Lulja kabab
Lupínkové hrudky
Lupínkové hrudky
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s rukolovým pestem a…
Luxusní dort
Luxusní dort
Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou
Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou
Luxusní pomazánka z uzené parenice
Luxusní pomazánka z uzené parenice
  • Recepty.cz
  • Luxus řez
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact