• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Luxus řez
Napište svůj komentář k receptu

Luxus řez

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxus řez
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce voda
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 100
      g cukr
    • 100
      g kokos
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balení dětské piškoty
    • pikantní marmeláda
    • 2
      ks kondenzované mléko Piknik (75 g)
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • strouhaný kokos Nebo čoko poleva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem, vodou, přidáme kokos a prosátou mouku s kypřícím práškem. Lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech či pekáč a poskládáme vedle sebe piškoty po dvou slepené marmeládou. Pečeme asi 30 minut.
2
Na vychlazený plát vymačkáme pikao, necháme vsáknout a potřeme zakysanou smetanou. Posypeme kokosem nebo pocákáme čoko polevou. Moučník je poměrně sladký, ale moc dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Řez s jogurtem a šlehačkou

Řez s jogurtem a šlehačkou

Řez obližprst

Řez obližprst

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Paja Zupa | 3. 5. 2009 08:50

    Často si vybírám recepty podle ověřeného autora a Markéta Englicka tu má plno výborných receptů, ale tento se nepovedl. Tuhé těsto, které se těžko natírá na plech, a po upečení je z něj suchá placka. Asi jsem měla zvolit malý plech, ale 4 vejce běžně mívám na velký. Ostatní kuchařky mají podobné potíže - těsto ředí mlékem, piškoty vlhčí rumem. Tento recept hodnotím 3 - sníst se to dá, ale už nebudu opakovat.

  • Pavla Kalinová | 28. 3. 2008 18:58

    Jak říká název jsou to opravdu luxus řezy. Těsto je akorát,ikdyž je pravda přidala jsem lžíci mléka.Piškoty jsem slepila jahodovou marmeládou a pokapala kokosovým likérem. Sice jsem dala kondenzované mléko,ale příště nedám je to opravdu hodne sladké.Zakysané smetany jsem dala dvě a než jsem je dala na buchu ještě jsem je rozmíchala s vaniilkovým cukrem.Nakonec jsem pokapala mlecnou cokoladou,znate takovu tu rychlu z pytliku kdy jen zahrejete a kapete z pytliku. Davam za jedna s peti hvezdickama.

  • Jana Tichá | 11. 5. 2007 17:35

    Možná jsem udělala nějakou chybu v postupu, ale jak čtu tady vaše reakce, tak recept není úplně ideální (je potřeba upravovat mlékem, máčením piškotů, vyjasňovat velikost plechu atd.). Podle mého názoru se nejdená o řezy luxus, ale o sušší tuhou buchtu ke kávě, kterou rozhodně nikoho neohromím :(.

  • Jana Nováková | 11. 5. 2007 10:04

    Mně se recept líbí, ale zase mám problém s neurčitostí zadání :))). Jakože plech nebo pekáč je pořádnej rozdíl...zrovna řezy peču a netuším, jak to dopadne, protože než se mi podařilo na plech rozpatlat to těsto, které je docela tuhé, tak jsem se z toho málem osypala :)) a ty piškoty - 1 velké balení na celý plech nevystačí ani omylem.... Tak nevím, já teda nakoupila raději víc a teď čekám, co z toho bude... FOtka vypadá super, akorát příště to asi vrznu do menšího pekáče.....teda čekám, jestli to naskočí :)))

  • Anonym | 21. 3. 2007 13:30

    Jé, to vypadá pěkně.

  • Vlasta Vejvodova | 19. 3. 2007 14:29

    O víkendu jsem dělala a jsou dobré,zaslala jsem i foto.Přes všechny neduhy pí.Mirky,tak jsem "sušila" pikšoty a jsou moc pěkné na řezu,po vytažení jsem pokapala rumem,nalila půl plechovky salka.Těsto bylo poměrně tuhé,zředila jsem mlékem.Dávám luxusní 1 :0))))

  • Blanka Veselá | 9. 3. 2007 12:59

    včera večer jsem upekla a nechala přes noc uležet aby ty piškoty změkky.Nyní jsem ochutnala a musím uznat že to jsou fakt luxus řezy.Moc díky za recept.S tímto u těch mých hladových krků určitě uspěju :o)))

  • Barbora Javorková | 9. 3. 2007 11:57

    Tak proč se, Mirko,ptáte, když to nehodláte zkoušet :))

  • Mirka | 7. 3. 2007 16:45

    Markéto, jak už jsem napsala, zkoušet nebudu. Už to, prosím, dál nebudeme rozvádět.

  • englicka marketa | 7. 3. 2007 16:16

    Mirko,tak je tam prostě nedáte,sto lidí sto chutí:o))od toho tu ten web přeci je:o)))

  • Mirka | 7. 3. 2007 16:00

    Jano,to máte pravdu, že se piškoty často používají, používám je i já, ale nikde, i ve Vámi uvedených receptech, se piškoty nedávají nahoru na syrové těsto a nepečou se s ním 30 min. Někdy se dávají péct, ale jsou zalité krémem a přkryté plátem těsta. Většinou se ale dávají až na těsto upečené a polévají krémem. Proto se mi tento postup nelíbí.

  • Jana Tomčíková | 7. 3. 2007 07:38

    Mirko, znám víc receptů, kde se oužívají piškoty( viz barevný řez,bábovka piškotka, rychlé pudinkové řezy,diplomatické řezy...) a všechny jsou vynikající.Jen se nebát vyzkoušet!

  • Mirka | 6. 3. 2007 19:27

    Že to stojí v receptu, jsem si všimla, milá Miriam, tento postup se mi zdá úplně zbytečný a zkoušet nebudu.

  • Miriam | 6. 3. 2007 18:21

    protože tak to stojí v receptu milá Mirko.Pokud nechceš tak je tam nedávej a dej je na upečený korpus.Jinak právě ty piškoty tomu dají hezký vzhled po upečení a tou marmeládou je těsto dobře vláčné....

  • Mirka | 6. 3. 2007 17:54

    Může mi, prosím, někdo vysvětlit, proč mám 30 min sušit - pražit, již upečené piškoty ?

  • marketa englicka | 6. 3. 2007 17:03

    Bebo až přijdu domů napíšu vám velikost plechu.momentálně nevím ani od oka:o))) salko by se použít asi dalo jen ho nechce moc,jen tolik aby nasáklo do piškotů a těsta.

  • MIRIAM VOLNÁ | 6. 3. 2007 16:45

    já to dala na klasický plech-(nemám ráda moc vysoká těsta)a bylo to akorát.

  • Anonym | 6. 3. 2007 16:28

    To by se i dalo použít místo pikniku salko,že?

  • beba | 6. 3. 2007 14:34

    Je to prosím na klasický veľký plech? Kto ste to už robili, prosím napíšte.

  • MIRIAM VOLNÁ | 6. 3. 2007 10:56

    přes týden nepeču,ale nedalo mi to a utíkala jsem pro piknik a odp.jsem upekla.Jóó a teda podotýkám byla!!to dobrota.Mám nakázáno péct v sobotu znova.díky za recept.hodnotím jedničkou.Jo přidala jsem místo 4 lžic jěště asi 3.

  • marketa englicka | 6. 3. 2007 10:51

    já to nechala odležet a krásně mi změkkly tou smetanou.u vás se to asi nestihlo :o))))

  • Olga Lešáková | 6. 3. 2007 10:45

    Včera jsem pekla, ale těsto jsem měla opravdu hodně husté, přidala jsem mléko. Jinak piškoty jsou po upečení tuhé, příště je po slepení marmeládou namočím třeba ještě v rumu. Jinak je to veliká dobrota.

  • Haňule | 5. 3. 2007 17:33

    piknik mám velice ráda:o))a toto mě teda jěště nenapadlo:o)))nápad to je super,a s tím kokosem-jééééé:o)))ty piškoty asi změkknou že ??po natření tím piknikem a smetanou..

  • Jitka H. | 5. 3. 2007 14:57

    A já jsem viděla v Lidlu karamelové v tubě. Ale nezkoušela..

  • Anonym | 5. 3. 2007 13:30

    Ještě jste zapomněly na Jesenku, to je slazená smetana v tubě.Je výborná do silného černého čaje, kdysi mi to poradil jeden starý pán, který byl letec za války v Anglii.Vyzkoušejte, pohladí to žaludek i dušičku.

  • barča | 5. 3. 2007 12:05

    Jestli mohu vysvětlit, tak mléko piknik (modá tuba) je obyč sladké bílé, a pikao je také sladké, ale s přídavkem kakaa (mě tedy taky moc nechutná), ale každý jak má rád.

  • englicka marketa | 5. 3. 2007 11:58

    jo chtěla jsem jěště napsat,těsto je poměrně husté-proto aby ty piškoty nespadli hodně dolů.kdyby jste ho měli moc tak jěště přidejte vodu...

  • englicka marketa | 5. 3. 2007 11:31

    Ahojky,jééé teď nevím je to ta modrá tuba chutná to jako kondenzované mléko.Já to kupuji v kantíně když si chodím pro noviny :o))(mají tam jěště i hnědý ale to mi nechutná :o)) )no a napadlo mě to fláknout na piškot:o)))Romčo ano na syrové těsto-piškoty se trochu propadnou ale to vůbec nevadí,pečením se těsto zvedne a po upečení to vypadá celkem zajímavě:o)))zakysané smetany není moc ale úpně to stačí,krájí se to dobře.Polevu můžete použít a nemusíte.já jí jen tak trochu nacákaka na smetanu a posypala kokosem.Použila jsem zbylou hořkou čokoládu.

  • Romana K. | 5. 3. 2007 10:54

    Nerozumím receptu. To mám slepené piškoty naskládat na syrové (neupečené) těsto? Slepené piškoty jsou dost těžké - nepropadnou se do syrového těsta? A co poleva? Zakysaná smetana ztuhne? Krájí se řezy dobře? Děkuji za vysvětlení.

  • Květoslava B. | 5. 3. 2007 10:22

    Tak teď nevím,dáváte tam PIKAO nebo PIKNIK?V ingrediencích je Piknik,v postupu Pikao.Hanko, já to Pikao mlsám i teď, když mě honí mlsná.

  • anny | 5. 3. 2007 10:10

    Hele,Margotko,jak mám něco shodit,když házíš takový špeky....To mi nedělej,jooooo_?

  • Hana Rožníčková | 5. 3. 2007 09:50

    Téda Markéto, už zase... Jé to jsem nevěděla, že se prodává Pikao, to jsem si jako dítě kupovala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Kokos Kondenzované mléko Pikantní marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Strouhaný kokos Vejce Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety po čínsku

Kotlety po čínsku

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Pečené fazole

Pečené fazole

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

64
Dýňová tortila
Dýňová tortila
37
Máslové řízky
Máslové řízky
25
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
16
Mini pizzy calzone II.
Mini pizzy calzone II.
16
Citronovo-makový beránek
Citronovo-makový beránek

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Festival Metronome Prague dnes vrcholí: Vystoupila Langerová i Rag'n'Bone Man!

Festival Metronome Prague dnes vrcholí: Vystoupila Langerová i Rag'n'Bone Man!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Další doporučené recepty:

Lulja kabab
Lulja kabab
Lupínkové hrudky
Lupínkové hrudky
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s rukolovým pestem a…
Luxusní dort
Luxusní dort
Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou
Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou
Luxusní pomazánka z uzené parenice
Luxusní pomazánka z uzené parenice
  • Recepty.cz
  • Luxus řez
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact