Plátky krkovičky naklepeme, osolíme opepříme a potřeme dle chuti lutěnicí nebo ajvarem. Poklademe slabými plátky slaniny nebo uzeného boku, přidáme slabá kolečka cibule a zamotáme. Pečeme v troubě se zbytkem slaniny a cibule za občasného podlévání. Do výpeku přidáme ještě trochu lutěnice nebo ajvaru, mírně zahustíme, provaříme a dochutíme.
2
Podáváme s pečenými bramborami nebo s bramborovou kaší.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra
|4. 12. 2006 22:39
Ajvar je srbská pikantná príchut do jedla cervenej farby, podobná ako v Tunise ci Maroku Harissa.Je skutocne velmi pikantná a preto ju treba pridávat do jedla velmi opatrne.
Ivana Přikrylová
|18. 11. 2006 21:50
Nejsem autorem receptu, ale mělo by se jednat o zeleninovou směs z paprik, rajčat atd. Recept na ajvar jsem viděla na těchto stránkách.