• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lupínkové hrudky
Napište svůj komentář k receptu

Lupínkové hrudky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lupínkové hrudky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hořká čokoláda
    • 150
      g kukuřičné lupínky (corn flakes)
    • 60
      g kešu oříšky hrubě nasekané
    • 40
      g rozinky nakrájené

Postup přípravy receptu

1
Nahrubo nastrouhanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme lehce rozdrcené lupínky, kešu oříšky a rozinky a hmotu necháme ztuhnout. Pak z ní lžičkou vykrajujeme hrudky, pokládáme je na olejem potřený alobal a v chladu necháme ztuhnout. Každou hrudku vložíme do papírového košíčku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové hrudky z křížal

Skořicové hrudky z křížal

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Burisonové hrudky

Burisonové hrudky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 4. 1. 2012 20:56

    Myslela jsem to tak, ze kastany neztuhnou (napln je mazlava) na takovou miru jako horka cokolada ;-)

  • Berča | 7. 12. 2011 13:36

    ledové kaštany ztuhnou, dělám z nich čokoládovou polevu a je výborná. Jinak z ledových kaštanů dělám pařížskou šlehačku - je to vynikající záležitos.

  • pippiva
    pippiva | 22. 5. 2011 10:29

    Vyborna rychlovka, cokoladu jsem rozpustila v mikrovlnce, od oka jsem prisypala lupinky, pridala jsem nakrajene zele bonbony. Hrudky jsem davala primo do kosicku, s hmotou se pracovalo vyborne, zadny problem (jak jsem cetla v komentarich) V jednom komentari nekdo pouzil ledove kastany, ty neztuhnou, ponevadz maji napln a ta nam bude delat "neplechu" ;-)

  • Hana Rožníčková | 21. 12. 2006 09:33

    Věro, měla by jste si přečíst něco o psech. Čokoláda může psa i zabít. Prodávají se psí čokolády, když jí má rád a Vy jeho taky, tak proč mu ji nekoupíte!!!!

  • Vlaďka | 21. 12. 2006 07:06

    Udělala jsem také z ledových kaštanů- 3 tyčinky, přidala celé(nerozdrcené) lupínky, směs oříšků nahrubo nasekaných a nakrájené želé bonbony. Vše jsem nasypala do ještě teplé čokolády, promíchala a hned plnila přímo do papírových košíčků. Do hodiny bez problémů ztuhlo. Upotřebila jsem zbytky a vyrobila dobrotu podobnou čokoládě "Studentská pečeť.

  • Věra | 20. 12. 2006 20:48

    ted jsem právě dodělala tyto hrudky a musím napsat, že nic moc. Nešlo to do sebe a když to trošku ztuhlo, /pořád se to trošku rozpadá) chuťově to není nic moc. Recept zajímavý ale výsledek nic moc. Můj Vilík- čtyřnohý má naštěstí čokoládu rád. skoda že jsem mu jí nenechala vcelku a bez lupínků. Tot můj názor.

  • Anonym | 20. 12. 2006 16:46

    místo hořké čokoláty jsem rozpustila ledové kaštany, hmota le ne a ne ztuhnout? Neví někdo čím to může být? Je to spíše takové sypké než že by to drželo pohromadě. Děkuji za radu.

  • Anonym | 20. 12. 2006 16:44

    Prosím o radu, když je to vše pohromadě, musí to úplně ztuhnout jak je psáno? jak potom vykrojím hrudky když to bude tuhé? Děkuji.

  • Martina Horklová | 12. 12. 2006 17:03

    Udělala jsem tyto hrudky na vánoce, je to moc dobré a hlavně velmi jednoduché. Hrudky jsou pro efekt polévala cákanci z bílé čokolády. Udělala jsem více variant - např. místo kešu jsem dala mandlové lupínky. Fakt dobrotka, moc děkuji autorce.

  • Jana z VM | 21. 9. 2005 11:13

    tato dobrota by u nás vydržela - odhaduju - tak 6 -8 minut, déle ne. I přesto to někdy udělám, podobné lahůdky kupuju u nás v prodejně BIO, je to přímo droga...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pošírování Chlazení Vánoce Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořká čokoláda Kešu oříšky Kukuřičné lupínky Rozinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Jahodové pokušení

Jahodové pokušení

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

43
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
38
Jednoduchá žampionová omáčka
Jednoduchá žampionová…
33
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
31
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
31
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Lukášova pomerančová bábovka
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášův nepečený dort
Lukášův nepečený dort
Lulja kabab
Lulja kabab
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s rukolovým pestem a…
Luxus řez
Luxus řez
Luxusní dort
Luxusní dort
  • Recepty.cz
  • Lupínkové hrudky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact