• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lupínkové hrudky
Napište svůj komentář k receptu

Lupínkové hrudky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lupínkové hrudky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hořká čokoláda
    • 150
      g kukuřičné lupínky (corn flakes)
    • 60
      g kešu oříšky hrubě nasekané
    • 40
      g rozinky nakrájené

Postup přípravy receptu

1
Nahrubo nastrouhanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme lehce rozdrcené lupínky, kešu oříšky a rozinky a hmotu necháme ztuhnout. Pak z ní lžičkou vykrajujeme hrudky, pokládáme je na olejem potřený alobal a v chladu necháme ztuhnout. Každou hrudku vložíme do papírového košíčku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové hrudky z křížal

Skořicové hrudky z křížal

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Burisonové hrudky

Burisonové hrudky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 4. 1. 2012 20:56

    Myslela jsem to tak, ze kastany neztuhnou (napln je mazlava) na takovou miru jako horka cokolada ;-)

  • Berča | 7. 12. 2011 13:36

    ledové kaštany ztuhnou, dělám z nich čokoládovou polevu a je výborná. Jinak z ledových kaštanů dělám pařížskou šlehačku - je to vynikající záležitos.

  • pippiva
    pippiva | 22. 5. 2011 10:29

    Vyborna rychlovka, cokoladu jsem rozpustila v mikrovlnce, od oka jsem prisypala lupinky, pridala jsem nakrajene zele bonbony. Hrudky jsem davala primo do kosicku, s hmotou se pracovalo vyborne, zadny problem (jak jsem cetla v komentarich) V jednom komentari nekdo pouzil ledove kastany, ty neztuhnou, ponevadz maji napln a ta nam bude delat "neplechu" ;-)

  • Hana Rožníčková | 21. 12. 2006 09:33

    Věro, měla by jste si přečíst něco o psech. Čokoláda může psa i zabít. Prodávají se psí čokolády, když jí má rád a Vy jeho taky, tak proč mu ji nekoupíte!!!!

  • Vlaďka | 21. 12. 2006 07:06

    Udělala jsem také z ledových kaštanů- 3 tyčinky, přidala celé(nerozdrcené) lupínky, směs oříšků nahrubo nasekaných a nakrájené želé bonbony. Vše jsem nasypala do ještě teplé čokolády, promíchala a hned plnila přímo do papírových košíčků. Do hodiny bez problémů ztuhlo. Upotřebila jsem zbytky a vyrobila dobrotu podobnou čokoládě "Studentská pečeť.

  • Věra | 20. 12. 2006 20:48

    ted jsem právě dodělala tyto hrudky a musím napsat, že nic moc. Nešlo to do sebe a když to trošku ztuhlo, /pořád se to trošku rozpadá) chuťově to není nic moc. Recept zajímavý ale výsledek nic moc. Můj Vilík- čtyřnohý má naštěstí čokoládu rád. skoda že jsem mu jí nenechala vcelku a bez lupínků. Tot můj názor.

  • Anonym | 20. 12. 2006 16:46

    místo hořké čokoláty jsem rozpustila ledové kaštany, hmota le ne a ne ztuhnout? Neví někdo čím to může být? Je to spíše takové sypké než že by to drželo pohromadě. Děkuji za radu.

  • Anonym | 20. 12. 2006 16:44

    Prosím o radu, když je to vše pohromadě, musí to úplně ztuhnout jak je psáno? jak potom vykrojím hrudky když to bude tuhé? Děkuji.

  • Martina Horklová | 12. 12. 2006 17:03

    Udělala jsem tyto hrudky na vánoce, je to moc dobré a hlavně velmi jednoduché. Hrudky jsou pro efekt polévala cákanci z bílé čokolády. Udělala jsem více variant - např. místo kešu jsem dala mandlové lupínky. Fakt dobrotka, moc děkuji autorce.

  • Jana z VM | 21. 9. 2005 11:13

    tato dobrota by u nás vydržela - odhaduju - tak 6 -8 minut, déle ne. I přesto to někdy udělám, podobné lahůdky kupuju u nás v prodejně BIO, je to přímo droga...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pošírování Chlazení Vánoce Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořká čokoláda Kešu oříšky Kukuřičné lupínky Rozinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Zapečená polenta se sýrem

Zapečená polenta se sýrem

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

230
Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem
Salát z quinoy s…
87
Steakový salát s balzamikem
Steakový salát s…
64
Krůtí guláš s těstovinami
Krůtí guláš s těstovinami
50
Burgery z červené řepy
Burgery z červené řepy
28
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Lukášova pomerančová bábovka
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášův nepečený dort
Lukášův nepečený dort
Lulja kabab
Lulja kabab
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s rukolovým pestem a…
Luxus řez
Luxus řez
Luxusní dort
Luxusní dort
  • Recepty.cz
  • Lupínkové hrudky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact