• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Lupínkové hrudky
Napište svůj komentář k receptu

Lupínkové hrudky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lupínkové hrudky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hořká čokoláda
    • 150
      g kukuřičné lupínky (corn flakes)
    • 60
      g kešu oříšky hrubě nasekané
    • 40
      g rozinky nakrájené

Postup přípravy receptu

1
Nahrubo nastrouhanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme lehce rozdrcené lupínky, kešu oříšky a rozinky a hmotu necháme ztuhnout. Pak z ní lžičkou vykrajujeme hrudky, pokládáme je na olejem potřený alobal a v chladu necháme ztuhnout. Každou hrudku vložíme do papírového košíčku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové hrudky z křížal

Skořicové hrudky z křížal

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Burisonové hrudky

Burisonové hrudky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 4. 1. 2012 20:56

    Myslela jsem to tak, ze kastany neztuhnou (napln je mazlava) na takovou miru jako horka cokolada ;-)

  • Berča | 7. 12. 2011 13:36

    ledové kaštany ztuhnou, dělám z nich čokoládovou polevu a je výborná. Jinak z ledových kaštanů dělám pařížskou šlehačku - je to vynikající záležitos.

  • pippiva
    pippiva | 22. 5. 2011 10:29

    Vyborna rychlovka, cokoladu jsem rozpustila v mikrovlnce, od oka jsem prisypala lupinky, pridala jsem nakrajene zele bonbony. Hrudky jsem davala primo do kosicku, s hmotou se pracovalo vyborne, zadny problem (jak jsem cetla v komentarich) V jednom komentari nekdo pouzil ledove kastany, ty neztuhnou, ponevadz maji napln a ta nam bude delat "neplechu" ;-)

  • Hana Rožníčková | 21. 12. 2006 09:33

    Věro, měla by jste si přečíst něco o psech. Čokoláda může psa i zabít. Prodávají se psí čokolády, když jí má rád a Vy jeho taky, tak proč mu ji nekoupíte!!!!

  • Vlaďka | 21. 12. 2006 07:06

    Udělala jsem také z ledových kaštanů- 3 tyčinky, přidala celé(nerozdrcené) lupínky, směs oříšků nahrubo nasekaných a nakrájené želé bonbony. Vše jsem nasypala do ještě teplé čokolády, promíchala a hned plnila přímo do papírových košíčků. Do hodiny bez problémů ztuhlo. Upotřebila jsem zbytky a vyrobila dobrotu podobnou čokoládě "Studentská pečeť.

  • Věra | 20. 12. 2006 20:48

    ted jsem právě dodělala tyto hrudky a musím napsat, že nic moc. Nešlo to do sebe a když to trošku ztuhlo, /pořád se to trošku rozpadá) chuťově to není nic moc. Recept zajímavý ale výsledek nic moc. Můj Vilík- čtyřnohý má naštěstí čokoládu rád. skoda že jsem mu jí nenechala vcelku a bez lupínků. Tot můj názor.

  • Anonym | 20. 12. 2006 16:46

    místo hořké čokoláty jsem rozpustila ledové kaštany, hmota le ne a ne ztuhnout? Neví někdo čím to může být? Je to spíše takové sypké než že by to drželo pohromadě. Děkuji za radu.

  • Anonym | 20. 12. 2006 16:44

    Prosím o radu, když je to vše pohromadě, musí to úplně ztuhnout jak je psáno? jak potom vykrojím hrudky když to bude tuhé? Děkuji.

  • Martina Horklová | 12. 12. 2006 17:03

    Udělala jsem tyto hrudky na vánoce, je to moc dobré a hlavně velmi jednoduché. Hrudky jsou pro efekt polévala cákanci z bílé čokolády. Udělala jsem více variant - např. místo kešu jsem dala mandlové lupínky. Fakt dobrotka, moc děkuji autorce.

  • Jana z VM | 21. 9. 2005 11:13

    tato dobrota by u nás vydržela - odhaduju - tak 6 -8 minut, déle ne. I přesto to někdy udělám, podobné lahůdky kupuju u nás v prodejně BIO, je to přímo droga...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pošírování Chlazení Vánoce Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořká čokoláda Kešu oříšky Kukuřičné lupínky Rozinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí guláš se zeleninou

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
56
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
51
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
47
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
37
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Lukášova pomerančová bábovka
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášův nepečený dort
Lukášův nepečený dort
Lulja kabab
Lulja kabab
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s rukolovým pestem a…
Luxus řez
Luxus řez
Luxusní dort
Luxusní dort
  • Recepty.cz
  • Lupínkové hrudky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact