• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Luncheon meat
Napište svůj komentář k receptu

Luncheon meat

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luncheon meat
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso libové
    • 20
      g rychlosůl
    • 0,50
      kg vepřové kůže
    • vegeta
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme rychlosůl, dobře promícháme a necháme v chladu stát do druhého dne. Druhý den najemno pomeleme.
2
Dáme vařit kůže do menšího množství vody, úplně doměkka, až jsou skoro rozvařené. Ještě teplé pomeleme a smícháme společně s masem. Přidáme trochu vývaru, vegetu, pepř (podle chuti), vše dobře promícháme a dáme do sklenic nebo do masových konzerv.
3
Uzavřeme, dáme do hrnce s vodou a vaříme 2 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skotská vejce podle The Real Meat Society

Skotská vejce podle The Real Meat…

Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society

Sekaná z biochovu podle The Real Meat…

Pork pie podle The Real Meat Society

Pork pie podle The Real Meat Society

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • honzikada | 14. 7. 2019 09:05

    Vegetu a jiná koření bych nedával, teď ho zrovna dělám, dal jsem jen rychlosůl, sůl a cukr. Jakékoliv jiné koření zkracuje dobu, kdy lunchenmeat můžete uchovávat. Ale je to na každým.

  • karl | 4. 8. 2015 12:46

    pamatuju lunch eště ve vojenskejch kd, a byl skvělej. ale byly tam kousky masa. ozkusím tak, že libový maso nakrájím na kousky, a tučný a kůže pomelu.

  • Zdenál | 5. 7. 2015 12:02

    Ať už to někomu chutná,nebo ne.Každopádně jde o to,že víte přesně,co do jídla dáváte.Tady,jak je vidět,se masný výrobek dělá opravdu z masa.Což se u kupovaného luncheon meatu říci nedá.Jestli šlo u negativního anonimu o tu rychlosůl,tak může klidně použít normální.Jen si počká na výsledek o 14 dní déle.Rychlosůl opravdu není zdravá,ale bez ní to zkrátka nejde tak jednoduše.Pokud šlo o výkřik na recept jako na celek,tak by mně zajímalo,co dotyčný dělá u regálů po prakticky všech obchodech s potravinami v česku. To si snad děláte srandu!!!?To si snad děláte srandu!!!?To si snad děláte srandu!!!?...............u každého rohlíku. :-D Nedělají :-( to si snad dělát

  • Pepek | 9. 10. 2012 14:07

    Jděte s tou vegetou už někám! :-$ :-X

  • Jarin | 7. 12. 2007 19:16

    Naložené vepřové maso (bůček) namelu nahrubo a polovinu ještě na jemno (lépe se spojí). Přidám rozmačkaný česnek,drcený kmín,mletou papriku může být i grilovací koření a mletý pepř. Popřípadě trochu studené vody a vše řádně prohňácám.Naplním do plechovek a steriluji 2 hodiny.Když je bůček více prorostlý může se přidat trochu libovějšího masa např. králičí.

  • Šárka Tkáčová | 2. 11. 2006 09:07

    Poplivat nějaký recept a ještě jako anonym,to je velice jednoduché.Kůže nahradí v tomto receptu želatinu.Kdo nemá rád tučné,může kůže uvařit a posbírat tuk. Já osobně to dělám.Nechám je ve vývaru vychladit , posbírám ztuhlý tuk a pak opět rozehřeji.Jaruš,Váš recept vypadá dobře , určitě vyzkouším a napíšu.Na horách by se nám určitě hodila tato domácí mňamka.

  • Jarmila Vaľová | 1. 11. 2006 21:16

    A prečo by som si robila srandu? Je to naozaj vyskúšaný a overený recept a ked sa Vám nepáči nemusíte ho vôbec skúšať nikomu tento recept nevnucujem.

  • Anonym | 31. 10. 2006 12:39

    Jojój, anonym sa včera "vyřádil". Bola doma veľká nuda ???

  • Anonym | 30. 10. 2006 03:39

    No to si snad děláte srandu??!!

  • Jarmila Vaľová | 14. 10. 2006 11:34

    Neviem,ešte som to neskúšala ale nápad je to dobrý.Inak ono to naozaj chutí ako meat z obchodu,a ked sa dá do konzerv tak sa po vybratí môže vyprážať,alebo podľa chuti upraviť.

  • Kamil Krybus | 13. 10. 2006 19:38

    A co kdyby se to udělalo z vykostěných kolen? Tam je ten poměr asi 1:0,5 normálně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Pepř mletý Rychlosůl Vegeta Vepřové kůže Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Čočka s rýží

Čočka s rýží

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Česneková krkovička naložená v mléce

Česneková krkovička naložená v mléce

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Rychlá perníková roláda

Rychlá perníková roláda

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
18
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
17
Játrová omáčka - kořeněná a rychlá
Játrová omáčka -…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Kotek ve Zrádcích: Návrat k Rafťákům! Kupuje vlastní rekvizity

Kotek ve Zrádcích: Návrat k Rafťákům! Kupuje vlastní rekvizity

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Luncheon meat
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact